• BIST 8718.11
  • Altın 2246.262
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.1881
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C
  • Antalya 10 °C

THY İcra Kurulu'nda 5 milyon dolarlık fatura krizi iddiası

THY İcra Kurulu'nda 5 milyon dolarlık fatura krizi iddiası
LEGO figürlerinin rol aldığı yeni uçak içi emniyet filminde ödeme krizi çıktı iddia edildi. İkinci film için fatura edilen yaklaşık 5 milyon dolarlık tutar icra kurulundan geçmedi.

İSTANBUL- Türk Hava Yolları için hazırlanan ve dünyaca ünlü LEGO figürlerinin rol aldığı yeni uçak içi emniyet filminde ödeme krizi çıktı iddia edildi. İkinci film için fatura edilen yaklaşık 5 milyon dolarlık tutar icra kurulundan geçmedi.

Türk Hava Yolları'nın Warner Bross ve Lego imzalı uçak içi emniyet filminde ödeme krizi çıktığı iddia edildi. Airporthaber'in haberine göre THY Kurumsal İletişim Başkanlığı tarafından hazırlatılan ve yüksek maliyeti ile dikkat çeken emniyet filmi için fatura edilen tutar, THY İcra Kurulu tarafından onaylanmadı.

thy-lego-001.jpgEdinilen bilgiye göre bizzat Kurumsal İletişim Başkanlığı'nın başındaki Seda Kalyoncu tarafından yürütülen proje, 5 milyon dolara mal oldu. Türkiye, ABD, İngiltere, Kanada ve Avustralya’da yaklaşık 4 ayda çekilen LEGO Movie 2 emniyet filminde 400’den fazla kişi kreatif süreçlerde görev alırken, filmin sonundaki gerçek görüntülerde ise 6 oyuncu görev aldı. Gerçek görüntülerin çekiminde görev alan 80 kişilik ekibe ek olarak, animasyonun oluşturulma aşamasında da 70 kişi çalıştı. Türk Hava Yolları’nın yeni emniyet filminde 24 bin adet LEGO mini figürü, videoda yer alan destinasyonların yapımında ise ilk videodan 10 kat daha fazla olan tam 20,330,795 LEGO parçası kullanıldı. İngilizce ve Türkçe olarak, bayrak taşıyıcı havayolunun filosundaki 28 farklı uçak tipi için hazırlanmış olan ve 11 versiyonu bulunuyor.

Uzun uğraşlar sonucu çekilen ve Şubat ayından itibaren gösterilmeye başlanan ikinci Lego içerikli emniyet filmi için ABD'li yapımcı tarafından THY'ye gönderilen astronomik tutar itirazları da beraberinde getirdi. Bir önceki seri için çıkarılan 3 milyon dolarlık faturayı tek seferlik ödemeyi kabul eden THY icra Kurulu, ikinci film için ödenmesi gereken 5 milyon dolarlık tutarı ödememek için direniyor. THY İcra Kurulu'nun bu konuda geri adım atmaması üzerine Kurumsal İletişim Başkanı Seda Kalyoncu'nun zor durumda kaldığı ve ödemenin gerçekleşmesi için çeşitli kanallardan baskı oluşturma çabalarına girdiği de kaydedildi.

Bu haber toplam 1479 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.