• BIST 9107.39
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 26 °C

THY Genel Müdürü Ekşi: Hedefimiz ilk 10'a girmek

THY Genel Müdürü Ekşi: Hedefimiz ilk 10'a girmek
THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, THY yolcu gelirleri açısından dünyada 13'üncü, Avrupa'da ise ilk 5'te yer alıyor. 

İSTANBUL- İstanbul Aydın Üniversitesinde Sivil Havacılık Bölümü öğrencileriyle bir araya gelen THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, "THY yolcu gelirleri açısından dünyada 13'üncü, Avrupa'da ise ilk 5'te yer alıyor. Hedefimiz 2023'e kadar dünyada ilk 10'a, Avrupa'da ilk 3'e girmek" dedi.

bilal-eksi-001.jpgTHY Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Ekşi, Tüm Sivil Havacılar Derneği ve İstanbul Aydın Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen, "Havacılık Yönetimi" Sempozyumu’na katıldı. THY’nin tarihsel gelişiminden bahseden Ekşi, "THY 1933'te kuruldu. İlk kurulduğunda sadece 5 uçakla 4 noktaya uçuş sağlanabiliyordu. Bugün THY, Türkiye’de her yere dünyada ise birçok yere uçuş sağlayabiliyor" dedi.

THY logosundaki yaban kazının da sembolik bir önemi olduğuna vurgu yapan Ekşi, "Logomuzdaki yaban kazı 1959'da geliştirildi. Yaban kazı en yükseğe çıkan ve okyanus ötesi uçabilen bir kuş, bugünkü vizyonumuza çok uygun" ifadelerini kullandı.

 "THY dünyanın en çok ülkeye uçan firması"

THY’de dönüşümün 2003'te başladığını belirten Ekşi, "Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘havayolu halkın yolu olacak’ sözü THY'nin geçirdiği dönüşümün işaret fişeğidir. 2003’te 55 ülkede 103 noktaya sefer düzenliyorduk. THY, dünya genelinde tanınmayan, kalitesi olmayan ve rakipleriyle rekabet edemeyen bir konumdaydı. Dönüşümün başlamasıyla birlikte geldiğimiz noktada, dünyanın en çok ülkeye uçan havayolu şirketi olduk. Bugün THY, 121 farklı ülkeye sefer düzenliyor. Bu başarı THY’nin, Cumhurbaşkanımızın sözüyle üzerinde kurulan baskının kaldırılmasıyla yakalandı. Türk dış politikası gelişti ve büyükelçilik açılan her yere THY şubesi de açıldı" şeklinde konuştu. 

THY dünyada 13’üncü Avrupa'da ilk 5’te 

THY CEO’su Bilal Ekşi, dünya gelirleri açısından THY’nin dünyada 13’üncü olduğunu, Avrupa’da ise ilk 5’te yer aldığını söyledi ve 2023 hedeflerini açıkladı. Ekşi şöyle devam etti: 

"Türkiye'nin dünyanın en gelişmiş 17'nci ülkesi olduğunu düşünürsek bu büyük gurur verici bir olay. Hedefimiz 2023'e kadar dünyada ilk 10'a, Avrupa'da ilk 3'e girmek.

 "THY 3 kat büyüme sağladı"

"Dünya genelinde de sivil havacılık gelişiyor. Ancak Türkiye, dünya geneline oranla 3 kat büyüme sağladı" diyen Ekşi, "Atatürk Havalimanı artık kapasitesini doldurdu. THY burada büyüyemiyor. 3'üncü Havalimanı açıldığında 5 paralel pisti ve 200 milyon yolcu kapasitesiyle hem Türkiye hem İstanbul dünyanın en büyük aktarma merkezi olacak" dedi. Ekşi, gençleri THY’nin pilot yetiştirme programına kayıt yaptırmaya çağırdı.

Bu haber toplam 1594 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.