• BIST 9458.27
  • Altın 2495.11
  • Dolar 32.5919
  • Euro 34.8036
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 22 °C

THY, Do&Co ayrılma işine derhal el koyun!

THY, Do&Co ayrılma işine derhal el koyun!
Sabah yazarı Hıncal Uluç,  THY ile Do&Co'nun ayrılma işine Başbakan'ın derhal el koymasını istedi.

İSTANBUL - Sabah yazarı Hıncal Uluç,  THY ile Do&Co'nun ayrılma işine Başbakan'ın derhal el koymasını istedi.
Hıncal Uluç'un yazısı şöyle:

1 Kasım'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde ve onun "Cumhuriyetin yüzüncü yılında 50 milyon turist, 50 milyon dolar gelir" sloganı ile açılacak Turizm Şûrası'yla ilgili görüşlerimi yazıyordum üç gündür. Bugün de devam edeceğimi söylemiştim dün sabah okuduğunuz yazımda.. Öğleden sonra öğrendiğim bir haber beni beynimden vurulmuşa döndürdü..
Yani bir turizm hamlesi içine giren ülkede böylesi keyfi bir davranış olur mu, olabilir mi?.
THY, kendi kurduğu, yüzde 50'sine ortak olduğu Do&Co şirketi ile yolları ayırıyor, Singapur Hava Yolları'nın bir şirketine devrediyormuş, uçaklardaki ikram işini..
Olacak şey değil.. İnanılacak şey değil.. Aklın alacağı şey değil..
Türk Hava Yolları, dünyanın en büyük hava yolları çöküntü içindeyken, birer birer piyasadan çekilirken, müthiş bir gelişme göstererek Avrupa'nın 1 Numarası olmuş, dünyada da başa güreşmeye başlamıştı.
Bu başarıda en büyük pay, Temel Kotil yönetiminin konuyu çok iyi bilmesindeydi. Hemen hepsi aşağı yukarı ayni uçaklarla hizmet eden uçak şirketleri arasında tercih yapan yolcuları ilgilendiren iki şey vardı.. Ücretler ve servis!.
THY akılcı bir ücret politikası uygularken, asıl hamleyi ikramda yaptı. Viyana kökenli Do&Co bir Türk, Atilla Doğudan'ın kurduğu bir şirketti. İşi çok iyi bilen Doğudan kısa zamanda şirketini büyütmüş, pek çok hava yoluna servis yapmaya başlamıştı. Kotil yönetimi Doğudan'ı izlemeye aldı. Başarıyı gördü. Onunla yarı yarıya ortak bir şirket kurdu. Do&Co Türk harika işler yapmaya başladı ve THY'nin adı efsane oldu.
Şimdi olana bakın!.
Bu ülkenin 1 numaralı Havacılık Yazarı Güntay Şimşek dün HaberTurk'te şöyle diyordu..
"THY ikramda yaklaşık 11 yıl önce, 1 Ocak 2017'de adeta bir devrim yaparak Atilla Doğudan ile yüzde 50 ortaklıkla Turkish DO&CO'yu kurdu. Akabinde ikramda dünya çapında ses getiren ve THY markasına ciddi katkı yapan ikram ödüllerini aldı. Avrupa'nın üst üste en iyi havayolu seçilmesinin arkasındaki itici güç de hep ikram oldu. Şimdi yeni havalimanına taşınma aşamasında iki ortak arasında nasıl bir tartışma meydana geldiyse, bu markaya ve birikimlere de elveda deniyor."
"İki ortak arasında nasıl bir tartışma meydana geldiyse.." diyor Güntay..
Ama Temel Kotil gibi harika bir Genel Müdür'ün ayrılmasından sonra, onun ekibinin önde gelen nerdeyse her adamıyla ilişkiyi kesen yeni Yönetimin, Attila Doğudan'dan da hoşlanmadığını biliyordum. İşte mesele bu. İşi bitirdi yeni yönetim.
Yani Turkish Do&Co'ya ödediği ikram parasının yarısını yüzde elli ortak olarak geri alırken, şimdi bu geri dönüşü de bitirdiler.
Yarısı THY'nin olan Türk markası Turkish Do&Co gidecek.. Yerine Singapur markası SATS gelecek. THY'nin ikram için ödediği paranın tümü Singapur'a gidecek yani..
Pek çoğu Türk Hava Yolları'nın harika davetlerine alışmış ve kaybetmek istemeyen yazarlardan oluşan medyamız olaya gözlerini yummuş. Onlardan hayır yok..
Bu "Oldu bitti"yi önleyecek tek kişi uzun süre başarılı bir Ulaştırma Bakanlığı yaptığı için işe büyük ölçüde vakıf, Başbakan Binali Yıldırım.
Hemen işe el koyup tarafları çağırırsa, çözüme kolay ulaşılacaktır.
THY'ye ve Türk şirketi Turkish Do&Co'ya sahip çıkın, Sayın Başbakanım!.
(Turizm Şûrası konusuna salı günü devam edeceğiz..)

Bu haber toplam 3107 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.