• BIST 9524.59
  • Altın 2492.158
  • Dolar 32.5468
  • Euro 34.6988
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 18 °C

THTC, 2021 Termal Turizm Zirvesi’ni Ankara’da yapıyor

THTC, 2021 Termal Turizm Zirvesi’ni Ankara’da yapıyor
THTC’nin 2020 İç Anadolu Bölge Toplantısı’nda Ankara’nın sağlık turizminde marka olabilmesi için yapılacak bir dizi önerinin hayata geçirilmesi planlandı.

ANKARA- Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Derneği-THTC’nin Ankara’da yaptığı 2020 İç Anadolu Bölge Toplantısı’nda Sağlık Turizmi’nin Türkiye için bir kez daha önemi ortaya konulanak “2021 Termal Turizm Zirvesi’nin Ankara’da yapılması kararlaştırıldı.
Ankara’nın sağlık turizminde marka olabilmesi için yapılacak bir dizi önerinin hayata geçirilmesi planlandı.
THTC olarak 6. Uluslararası Termal Turizm Zirvesini 2021 Yılında Ankara’da yapmak için çalışmalara başlanacaktır.

thtc,-2021-termal-turizm-zirvesi’ni.jpg

TURİZMİ 12 AYA SAĞLIK TURİZMİ YAYAR

THTC Kurucu Başkanı Emin Çakmak, toplantıdan “Sağlık Turizmi, dünyadaki toplam yaşam kalitesinin artırılmasında ve turizmin 12 aya yayılmasında önemli bir unsurdur. Sağlık Turizminde entegrasyon çok önemli olup, Medikal Turizm, Termal Sağlık- Spa-Wellness Turizmi, 3. Yaş Turizmi vb. gibi alt bölümler arasında koordinasyon sağlanmalıdır” şeklinde sonuç çıktığını belirtti.

thtc,-2021-termal-turizm-zirvesi’ni-001.jpg

ANKARA YURT DIŞINDA TANITILMALI

Sonuç bildirgesinde şunlara yer verildi:
“İç Anadolu Bölgesi’nin Dünya Sağlık Turizmi pastasından hak ettiği payı alabilmesi için Sağlık Turizmi’nde ‘’Ankara-İç Anadolu Bölgesi’’ markası yurtdışında daha fazla tanıtılmalıdır.
Başta Ankara ili olmak üzere; sağlık hizmetindeki cazibesini, tarihi ve kültürel zenginliklerini ortaya çıkararak sağlık turizmi alanında cazibe merkezi oluşturulmalıdır:

thtc,-2021-termal-turizm-zirvesi’ni-002.jpg- Medikal Turizm (Ankara, İstanbul ile birlikte en önemli destinasyondur) ön sırada olup Termal ve İleri Yaş Turizmi açısından bölgenin birçok ili potansiyel birer pazardır.

- Uluslararası standartlarda belgelendirilmiş, ileri teknoloji ile donatılmış kamuya ve özel sektöre ait sağlık kuruluşları, iyi eğitimli ve nitelikli sağlık personelleri vardır.

- Sağlık hizmetleri fiyatları gelişmiş ülkelere kıyasla oldukça düşüktür

- Coğrafi olarak hedef pazarlara yakındır

- Doktor ve diş hekimi sayısı göz önünde bulundurulduğunda “Saç Ekimi, Estetik, Tüp Bebek, Göz Ameliyatları ve Dental Turizm” de çok avantajlı durumdadır.

- Ankara’ya dünyanın önemli başkentlerinden direkt uçuşun az olması çok büyük bir kayıp değildir, Ankara’nın marka değeri ile bu konu aşılacaktır.

thtc,-2021-termal-turizm-zirvesi’ni-003.jpgANKARA’NIN TANITIM VİDEOSU HAZIRLANMALI
USHAŞ koordinasyonunda, tüm kamu kurumları, STK’lar, Üniversiteler ve Sağlık Turizmi Sektörleri arasında işbirliğini sağlamaya hız verilmelidir.

Ankara ve İç Anadolu Bölgesi için İngilizce (Türkçe altyazılı) Tanıtım Videosu hazırlanmalıdır. Sağlık hizmeti ile birlikte, Ankara’ya özel turlar düzenlenmelidir:

- Roma Turu, Kale Turu, İnanç Turu, Cumhuriyet Turu, Milli

Mücadele Turu, Sanatçı Atölyeleri Turu ve Al Gözüm Seyreyle Turu Konsey olarak Bakanlıklar, USHAŞ, Ankara Valiliği, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, TOBB Sağlık Komitesi Başkanlığı, ATO ve Ankara Kalkınma Ajansı ile koordinasyonumuz sürecek. Konseyin 92 ülkede 168 Network Ofisini USHAŞ başta olmak üzere kurumlarımızın kullanımına açmak görevimiz olacaktır.

ANKARA SAĞLIKTA İÇ ANADOLU’NUN MERKEZIDIR
THTDC olarak 6. Uluslararası Termal Turizm Zirvesini 2021 Yılında Ankara’da yapmak için çalışmalara başlanacaktır.

Amacımız Ankara ve İç Anadolu Bölgesine daha fazla sağlık turistinin gelmesini desteklemek ve bu yolla ülkemizin sağlık turizmindeki iddiasını pekiştirmektir.

Ülkemizdeki sağlık turizmi faaliyetlerinin Ankara ve İç Anadolu Bölgesinin dinamikleri ile katlanarak büyüyeceğine olan inancımızı bir kez daha paylaşmak isteriz.

Bu haber toplam 3319 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.