• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 21 °C

Tatil seçerken dikkat etmeli

Tatil seçerken dikkat etmeli
Hey Travel Trends Pazarlama Direktörü Tunç Göz, ilgili kurumlarca denetlenen ve kalite standartları açısından kendini kanıtlamış tur operatörlerini tercih edin.

İSTANBUL- Hey Travel Trends Pazarlama Direktörü Tunç Göz, tatil seçerken, havayolu, ekstra turlar ve otel kalitesine dikkat edilmeden alınan turlara başta düşük ücret ödeyip, ekstra turlar ve merkeze uzak otel sebebiyle sonradan ciddi harcamalar yapılabileceğini kaydetti.
Göz, seyahat seçerken dikkat edilmesi gereken konulara ilişkin yazılı açıklamasında, ilgili kurumlarca denetlenen ve kalite standartları açısından kendini kanıtlamış tur operatörlerinin tercih edilmesi gerektiğini belirtti.
Seyahat firmasının o bölgeye kaç yıldır tur gönderdiği, tur takvimi, yurtdışı seyahat ise vize sorumluluğu gibi bir çok etkenin göz önünde bulundurulması gerektiğine işaret eden Göz, şu bilgileri verdi:
"Sonradan hak arayabilmek için seyahat acentesinin tur düzenlemeye yetkili olup olmadığı www.tursab.org.tr"den kontrol edilebilir. Kaliteli ve uygun fiyatlı tatil yapmanın ana prensibi ne satın alındığını analiz edebilmektir. Havayolu, ekstra turlar ve otel kalitesine dikkat edilmeden alınan turlara başta düşük ücret ödeyip, ekstra turlar ve merkeze uzak otel sebebiyle sonradan ciddi harcamalar yapılabilir. Gidilecek yer seçilirken, mevsime göre bölgenin hava koşullarını kontrol etmek ve ülkenin vize sorumluluklarına dikkat etmek sorunsuz bir tatil için çok önemli."
Göz, seyahat ve tatil seçiminde doğru bilgilendirilmenin önemine dikkati çekerek, acenteye tüm detayların sorulması gerektiğini, tur firmasının seyahat dışında verdiği en önemli hizmetin misafirini doğru bilgilendirmek olduğunu anlattı.
Kanunlara göre, seyahat acentesi tarafından yurt içinde düzenlenen turlarda Kültür ve Turizm Bakanlığı"ndan onaylı bir rehberin bulunması gerektiğinin altını çizen Göz, bu hizmetin ödenen ücretin içinde bulunması gerektiğini, hizmet sunulmadığı takdirde acentenin, tüketiciye karşı sorumlu olduğuna işaret etti.
Göz, "Tur satın alınıyorsa, iptal ettirme hakkı olup olmadığı, iptal etme halinde paranın geri ödenme koşulları dikkatlice incelenmeli. Satın alınan turun tüm makbuzları mutlaka saklanmalı" uyarılarında bulundu

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.