• BIST 8745.7
  • Altın 2240.672
  • Dolar 32.3333
  • Euro 35.1603
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 14 °C

Tarzanca konuşmayla turistle iletişim kurulamaz!

Tarzanca konuşmayla turistle iletişim kurulamaz!
Hasan Duman “Yarım yamalak konuşamaya çalıştıkları dil ile turistlere bir şeyler satmaya çalışıyorlar. Ancak turistler bundan rahatsız oluyorlar ve malı almadan gidiyorlar”dedi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
ANTALYA - Alman Dil Bilimci Hasan Duman, ''Yarım bilgi sahibi doktor hastayı öldürür. Yarım bilgi sahibi din adamı insanı imandan çıkarır' sözünün yabancı dil bilmede de geçerli olduğunu belirterek “Tarzanca dil ile iletişim olmaz” dedi. Turizm bölgelerinde turistlere mül satan tezgahtarlarını ve dükkan sahiplerinin dil bilmediğini belirten Hasan Duman “Yarım yamalak konuşamaya çalıştıkları dil ile turistlere bir şeyler satmaya çalışıyorlar. Ancak turistler bundan rahatsız oluyorlar ve malı almadan gidiyorlar”dedi.

tarzanca-konusmayl.jpgTURİZM ÇALIŞANLARI DİL BİLMİYOR
Turistlerle iletişim kurmak için ‘tarzanca’ Almanca, Ingilizce ve Rusça konuşmaya çalışarak turistle sağlıklı iletişm kurmanın imkansız olduğunu belirten Duman, ''Turizm yörelerinde, başta esnaf olmak üzere turizm çalışanlarının en az bir yabanci dil bilmesi gerekir. Tarzanca 5-10 kelimeyle Almanca ve İngilizce konuşmakla turistle alışverişte anlaşmış olmazsın. Ayrıca bir esnaf sattığı ürünle ilgili bilgi verecek kadar Almanca bilmelidir” dedi.

tarzanca-konusmayl-001.jpgSATACAKLARI ÜRÜNÜ ANLATAMIYORLAR
Hasan Duman, turistlerin en fazla rahatsız olduğu konulardan birinin alışverişte bir ürün hakkında bir soru sorduğunda satıcının açıklama yapamadığını hatırlatarak şunları söyledi: “Okey madam' diyerek geçiştirilince turist rahatsız oluyor. Hatta malı satın almadan gidiyor. Sattığın ürün hakkında bilgi veremiyorsan neden tezgah açıyorsun?. ‘Zer şön’ diyerek ürün satılmaz. Turizm sektörü yabanci dil açığını gidermek zorundadır. Bunu Ispanya , Yunanistan, Italya çözmüş durumdadır. İspanya’da bir esnaf ya da turizm çalışanı en az iyi derecede iki yabancı dil biliyor. Tarzanca konuşmakla turizmde müşteri memnuniyeti olmaz. sağlıklı iletişimde kurulmaz.”

tarzanca-konusmayl.JPG
tarzanca-konusmayl-001.JPG

Bu haber toplam 2182 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.