• BIST 8718.11
  • Altın 2245.967
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1866
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C
  • Antalya 10 °C

Tartışmali müze ihalesi meclise taşındı

Tartışmali müze ihalesi meclise taşındı
İyi Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, kazanılmışken iptal edilip Sicpa'ya verilen müze ihalesini meclise taşıdı.

ANKARA- İyi Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Kültür ve Turizm Bakanlığındaki ihale yolsuzluğu iddiasını Meclise taşıdı. "Lafa gelince yerlilik ve millilik mangalında kül bırakmayan"lara seslenen İyi Parti Genel Sekreteri İzmir milletvekili Aytun Çıray kazanılmışken iptal edilip Sicpa'ya verilen müze ihalesini meclise taşıdı.

aytun-ciray,.jpgÇıray “Türk Milletinin verdiği sorumluluğun gereği olarak bize düşen şey bu ikiyüzlülüğü ve içyüzünü teşhir etmektir.” diyerek Meclis Başkanlığı aracılığı ile şu soruların yanıtlarını Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’tan yazılı olarak istediğini belirtti..

Çıray’ın Numan Kurtulmuş’tan yanıtlamasını istediği sorular şöyle :

1. “Müze ve Ören yerlerinde Bilet ve Bilet Ürünlerinin Tasarımı, Geliştirilmesi ve Satış Kanallarının Yönetimine İlişkin Kiralama İhalesi”nde en uygun teklifi veren ve kazanan firma belli olduğu halde herhangi bir gerekçe gösterilmeden neden iptal edilmiş ve niçin kamuoyunun aydınlatılmasına lüzum bile görülmemiştir?

2. SİCPA’nın ilk ihaleyi kazanmış olan Türkiye menşeili Turkuaz firmasına göre objektif üstünlüğü ve avantajları nelerdir? İhalenin tekrar edilerek SİCPA’nın ihaleyi alabilmesinde hangi faktörler rol oynamıştır?

3. SİCPA’nın İsrail’in önemli Siyonist kurumlarından Herzilya ile kuruluşundan beri ilişkili olduğu iddia edilmektedir. Bu konudaki iddiaların doğruluğu araştırılmış mıdır? Bu çerçevede “SICPA Turkey” isimli firmanın ortaklarının kaçı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır?

Çıray konu ile yaptığı açıklamada da şunları söyledi:

“Her başı sıkıştığında millilik ve yerlilikten dem vuran saray iktidarı ve uzantıları gerçekte milli ve yerli olanı gözden çıkarmaya devam ediyor. Saray İktidarı dar çıkarlar uğruna milli ve yerli olanlar gözden çıkarmayı, bir safra atmayı marifet biliyor. Tabii bunları yaparken emrindeki medya propaganda mekanizmasına, bu mekanizma sayesinde gerçekleri ters yüz edebilme gücüne güveniyor. Aldatıldım diyerek aldatmaya devam etmelerinin başlıca sebebi de bu.

Türk Milleti tarafından 2019’da yerle yeksan edilecek bu hastalıklı kibrin ibret verici bir örneğinin Kültür ve Turizm Bakanlığının bir ihaleyi gerekçesiz olarak iptal etmesi tezahür etti.

Konuyla ilgili medyaya geniş biçimde yansıyan bu iktidarın millilik ve yerlilik iddiasının ne kadar kof ve çürük olduğunu bir kere daha ispatlamıştır. Söz konusu habere göre geçtiğimiz Aralık ayında Kültür ve Turizm Bakanlığınca yapılan Müze ve Ören yerleri gişelerinin işletilmesi ihalesi yerli bir şirket tarafından kazanılmıştır. Bunun üzerine ihale kazanan şirketin adı dahi açıklanmadan ve hiçbir gerekçe gösterilmeden apar topar iptal edilerek, Şubat ayında yeniden açılmıştır. Doğal olarak ihale bu kez başka bir şirket tarafından kazanılmıştır. Burada çarpıcı nokta, ihaleyi kazanan firmanın SICPA isimli İsviçre menşeili bir firma olmasıdır. SICPA’nın Türkiye seksiyonunun arkasında bir zamanlar sayın Erdoğan’ın danışmanlığını yapan, ama dalgaları karıştırarak dönemin Amerikan Başkanına sifonu çok daha sonra çekmesini öğütleyen Cüneyt Zapsu’nun sağ kolu olduğu iddia edilen bir dönem AKP milletvekili adayı da olan Cavidan Gülşen Karanis Ekşioğlu bulunduğu ileri sürülmektedir.

Bütün bunlar lafa gelince yerlilik ve millilik mangalında kül bırakmayan AKP’nin aldatma ve riya dolu politikalarının onun asli karakteri ve fıtratı haline geldiğini bir kere daha ortaya koymaktadır.”

Bu haber toplam 3941 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.