• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

Tarık Akan Madame Tussauds’da

Tarık Akan Madame Tussauds’da
Madame Tussauds İstanbul, tüm sevenlerini, iki yıl önce kaybettiğimiz Yeşilçam’ın ve Türk sinemasının usta oyuncusu Tarık Akan’ı ziyarete davet ediyor.

İSTANBUL- Açıldığı günden bu yana dünyaca ünlü isimlerin yanı sıra ünlü Türk isimlerinin figürlerini de ziyaretçileri ile buluşturan Madame Tussauds İstanbul, tüm sevenlerini, iki yıl önce kaybettiğimiz Yeşilçam’ın ve Türk sinemasının usta oyuncusu Tarık Akan’ı ziyarete davet ediyor. Aramızdan ayrılışının ikinci yıldönümüne denk gelen 16 Eylül, usta sanatçıyı anmak ve figürünü yakından görmek isteyenler için en anlamlı gün.

tarik-akan-madame-tussauds.jpgBirbirinden ünlü isimlerin balmumundan yapılmış figürlerinin sergilendiği, ziyaretçilerine interaktif bir eğlence deneyimi sunan Madame Tussauds İstanbul, 25 Mayıs 2018 tarihinde düzenlediği bir lansmanlaiki yıl önce aramızdan ayrılan Yeşilçam’ın ve Türk sinemasının efsanevi oyuncusu Tarık Akan’ın figürüne ev sahipliği yapmaya başladı. Yaşarken hayatına dokunduğu herkes gibi, Madame Tussauds İstanbul’da yer alan sanatçının figürü de onu ziyaret eden hayranlarını duygulandırarak çok özel bir deneyim yaşatmaya devam ediyor. Madame Tussauds İstanbul, unutulmaz oyuncunun aramızdan ayrılışının ikinci yıl dönümünde figürünü ziyaret etmek ve onu anmak isteyen sevenlerini bekliyor.

Mavi Boncuk, Sev Kardeşim, Hababam Sınıfı ardından Maden, Yol ve Sürü gibi filmlerle Tarık Akan yıllar içerisinde sinemada unutulmaz bir oyuncu haline geldi. Oyunculuk kariyerine 111 sinema filmi ve 4 televizyon dizisi sığdıran sanatçı, Berlin, Cannes, Altın Portakal gibi önemli film festivallerinde ödüller alarak Türk sinema tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

tarik-akan-madame-tussauds-001.jpgMadame Tussauds İstanbul’a gelen talepler doğrultusunda yapımına başlanan Tarık Akan figürü için bir yıldan fazla bir süre detaylı arşiv ve stüdyo çalışmaları yapılmıştı. Figür, sanatçının ailesinin isteğiyle 2000-2010 yılları arasındaki görünümünde yapıldı, her bir detayı için farklı fotoğraflar referans alındı ve bugünkü halini alana kadar da pek çok revizyondan geçti. Üzerindeki takım elbise ve ayakkabı ise sanatçının ailesi tarafından figürde kullanılmak üzere Madame Tussauds İstanbul’a bağışlandı.

25 Mayıs 2018 tarihinde, Madame Tussauds İstanbul’da gerçekleşen lansmanda sevenleriyle buluşan usta oyuncunun figürü için sanatçının oğlu Barış Üregül “Bugüne kadar yapılmış en gerçekçi Tarık Akan figürü” yorumunda bulunmuş ve figürün lansmanında ailesi ve sevenleri duygusal anlar yaşamıştı.

Dünyanın Yıldızı Madame Tussauds İstanbul’da…

Madame Tussauds İstanbul’da yer alan tarih, kültür sanat, spor ve eğlence dünyasından 60’ın üzerinde figür arasında Mustafa Kemal Atatürk, Mevlana, Arda Turan, Angelina Jolie, Brad Pitt, Beren Saat, Kıvanç Tatlıtuğ, Justin Bieber, Beyonce, Michael Jackson gibi isimler yer alıyor. Ziyaretçiler bu ünlü isimlerin figürlerini yakından incelerken Messi’ye çalım atıp, Kıvanç Tatlıtuğ’la yan yana oturacakları, Michael Jackson’ın kostümünü giyip ünlülerle fotoğraf ve videolar çekecekleri bir eğlence fırsatı yakalıyor. Madame Tussauds İstanbul’da ziyaretçiler yıldızlara dokunmanın heyecanını yaşıyor, farklı zamanlarda farklı coğrafyalarda yaşamış olan ünlüleri bir arada görme fırsatına sahip oluyorlar. Madame Tussauds İstanbul’da güzel bir gün geçirmek isteyenler ayrıntılı bilgiye https://www.madametussauds.com/istanbul/tr/biletler/adresinden ve www.biletix.com’dan ulaşabilir.

Merlin Entertainments Hakkında

MERLIN ENTERTAINMENTS plc, konum bazlı, aileye yönelik eğlencede öncü isimdir. Avrupa'nın 1 numaralı ve dünyanın ikinci en büyük ziyaretçi etkinlik alanı işletmecisi olan Merlin, bugün 25 ülkede ve 4 kıtada 122 eğlence merkezi, 15 otel/6 tatil köyü işletmektedir. Şirket, dünyaca tanınmış, global ve yerel markaları, yöneticilerinin ve 26.000'den fazla çalışanının bağlılığı ve tutkusu ile dünya çapında yaklaşık 63 milyon ziyaretçiye unutulmaz ve tatmin edici deneyimler sunmayı amaçlamaktadır.

Merlin'in eğlence merkezleri arasında SEA LIFE, Madame Tussauds, LEGOLAND®, Dreamworks Tours SHREK’s Adventure, The London Eye, Dungeons, Gardaland, LEGOLAND® Discovery Centres (Keşif Merkezleri), Alton Towers Resort, Warwick Castle, THORPE PARK Resort, Blackpool Tower, Heide Park Resort, Sidney Tower Eye ve SKYWALK bulunmaktadır. Hepsi de farklı, ilgi çekici ve yenilikçi - ve gelecekte büyük bir büyüme bir potansiyeli olan markalar. Daha fazla bilgi için www.merlinentertainments.biz sayfasını ziyaret edin.

Bu haber toplam 9155 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.