• BIST 9679.8
  • Altın 2489.35
  • Dolar 32.4435
  • Euro 34.4467
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C
  • Antalya 16 °C

Tansu Demir: Türsab’ta geçmiş ve gelecek sistem aynı

Tansu Demir: Türsab’ta geçmiş ve gelecek sistem aynı
Türsab Başkan Adayı Tansu Demir: Krizde olan turizm sektörünün geleceği tehlikededir

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL - Türsab Başkan Adayı Tansu Demir 24. Genel Kurulu’da “Haklarımızı alamıyorsak. Çatı örgütümüz Türsab’ın bir eksikliği var demektir. Ayrıca sermaye birikimi yapamayan bir sektördeyiz. Turizmdeki kırılmalardan çatı örgütümüz Türsab dahil hiçbir destek almadan çıktık ve sermaye birikimi sağlayamadık” dedi.

tansu-demir-003.jpgHAKSıZ REKABET BAŞıNı ALDı GIDIYOR

Seyahat acenteciliği mesleğinin krizde olduğunu söyleyen Tansu Demir şjyle devam etti: “Krizde olan sektörün geleceği tehlikededir. Thomas Cook’un batması bir milattır. Bu domino taşları etkisinin başlangıç noktasıdır. Online booking sistemleri ve ucuz uçaklar mesleğimizin altını ısıran kurbağalar gibi girdi. Haksız rekabet başını aldı gidiyor. Acentelerin önünde bu kadar sorun varken, Türsab’ta tüzükle uğraşarak zaman kaybetmek bana lüks geliyor.

tansu.jpgTÜRSAB’TA GEÇMİŞ GELECEK AYNI

Türsab ne yapıyor? Türsab’ta geçmişle gelecek aynı oldu. her yerde yemekler vermek, insanları getirmeler, otellerde konaklama vermeler. Bunlar hakkaniyetli seçimi engelleyen şeylerdir. Biz sistemi değiştirerek daha hakkaniyetli seçimler yaplmasını sağlayacağız.

tansu-001.jpgTÜRSAB’I SENDİKA GİBİ YÖNETECEĞİZ

Çatı örgütleri ne işi yarar? Üyelerinin hak vöe menfaatlerini korur. Ama bunu Türsab’ta görmüyoruz. Türsab’ı bir sendika gibi yöneterek hepinizin hakkını koruyacağız. Thomas Cook’un batması ve booking sistemleri sektöre çok zarar veriyor. Artık yıllık maliyetleri düşürmemiz gerekiyor. “

tansu-002.jpgBÜROKRATIK OLIGARŞIYI YıKACAĞıZ

Tansu Demir, Türkiye’de ihraak ve turizmin önemli iki sektör olduğunu belirterek şunları söyledi: “Turizm sosyal barışın garantisidir. Ama fuar teşviği almayan tek sektörüz. Biz Türsab’a geldiğimizde emrinizde olacağız. Türsab siuzin memurunuz olacak. Bürokratik oligarşiyi yıkacağız. Yeni hazırlandığı söylenen yasa hakkında kimsenin bilgisi yok. Bu yasa sektörün ihtiyaçları doğrultusunda, uzman görüşleri ve acentelerin görüşleri alınarak yeniden yapılmalıdır. Yoksa yeni aynı sorunlarla başbaşa kalırız.”

tansu-003.jpgTÜRSAB ACENTELERIN MEMURU OLACAK.
Türsab yönetimine seçilenlerin kendilerini acentelerin patron gibi gördüklerini söyleyen Tansu Demir, “Türsab acentelerin memuru olacak. Çünkü hizmet kuruluşudur. Alan yönetimlerine BTK’ları katmalıyız. Kurumlara proje üretemezseniz oyunun dışında kalırsınız Demokratik yükseen br Türsab vadediyorum

Bu haber toplam 2998 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.