• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 14 °C

Tadında Anadolu ile İzmir’de Kastamonu lezzetleri

Tadında Anadolu ile İzmir’de Kastamonu lezzetleri
Tadında Anadolu, Kastamonu mutfağını koruma, geliştirme ve tanıtma hedefiyle hayata geçirdiği Kastamonu Lezzet Günleri etkinliğinin son halkasını İzmir’de düzenleyecek.

İZMİR - Anadolu’nun en sevilen geleneksel ürünlerini ve eşsiz tatlarını günümüze taşıyan Tadında Anadolu, Kastamonu mutfağını koruma, geliştirme ve tanıtma hedefiyle hayata geçirdiği Kastamonu Lezzet Günleri etkinliğinin son halkasını İzmir’de düzenleyecek.

Anadolu mutfağının kültür mirasını korumak, eşsiz lezzetlerini nesiller boyunca yaşatmak ve sevilen bu tatların dünya mutfakları arasında hak ettiği yeri bulması hedefiyle büyük bir tutkuyla çalışmalarına devam eden Tadında Anadolu, üstlendiği milli hafıza rolünü, düzenlediği Kastamonu Lezzet Günleri ile sürdürüyor.

İlki Nisan ayında Ankara Esenboğa Havalimanı’nda, ikincisi ise Mayıs’ta İstanbul Capitol AVM’deki Tadında Anadolu’da gerçekleşen Kastamonu Lezzet Günleri’nin üçüncü ayağı, 21-22 Haziran tarihlerinde Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Gidiş katında yer alan Tadında Anadolu restoranında düzenlenecek.

Bu özel etkinlikte misafirler, gastronomide UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na girmeyi hedefleyen Kastamonu’nun benzersiz ürünleri ile hazırlanmış reçeteleri tatma fırsatı bulacak.

Kahvaltıdan akşam yemeğine uzanan lezzet maratonu
Etkinlik boyunca Kastamonu’dan İzmir’e taşınacak lezzetler arasında yer alan soğan mıhlaması, pastırmalı ekmek, köy böreği, samsi börek gibi tatlar, Tadında Anadolu’nun her biri yörelerinden temin edilmiş ürünlerle donatılan zengin kahvaltı menüsüne eşlik edecek.

Öğle ve akşam yemeği menüsünde ise kara çorba, iri çorba, Tirit, Abana güveci, keşkek, banduma, ıspıt kavurması, diken ilmeği salatası, soğan kavurması gibi eşsiz lezzetler yer alırken, kaşık helvası ve zırva da ağızları tatlandıracak.

Kastamonu’nun eşsiz reçetelerini, özgün tadında ve usta ellerin sunumuyla tatmak isteyenleri ağırlayacak olan Tadında Anadolu’da, yörenin imza ürünlerinden olan siyez bulguru, Taşköprü sarımsağı ve Tosya pirinci de satışa sunulacak.

BTA hakkında:
TAV Havalimanları Holding iştiraki olan BTA, Türkiye, Gürcistan, Makedonya, Tunus, Umman, Letonya, Hırvatistan ve Suudi Arabistan olmak üzere toplam 17 havalimanında, İstanbul Deniz Otobüsleri’nde ve Maslak’taki yeni nesil kültür-sanat ve yaşam merkezi UNIQ İstanbul’da uluslararası standartlarda yiyecek içecek hizmeti sunuyor. Yaklaşık 700 aşçısıyla günde yaklaşık 100 binin üzerinde kişiyi ağırlayan BTA, konuklarına dünya mutfaklarının zengin menü seçeneklerini yaklaşık 60 bin metrekare alanda ve 350’yi aşan noktada sunuyor. BTA’nın 2006 yılında kurduğu Cakes&Bakes üretim tesisi ise günümüzde Türkiye’nin en büyük gıda üretim tesislerinden biri konumuna gelmiş bulunuyor. Cakes&Bakes bugün ayda 7 milyon adet üretim hacmiyle, içlerinde dünyaca ünlü fast-food ve kahve zincirlerinin de bulunduğu 130 markaya 2.500 aktif reçeteyle endüstriyel ölçekte butik üretim sunuyor. Ayrıca tesiste ayda 90 ton lokum üretimi de gerçekleştiriliyor. Şirket, TAV Airport Hotel markasıyla İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 2004’ten, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda ise 2015 yılından bu yana işletmecilik yapıyor. BTA, hizmet kalitesini ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi belgesiyle de güvence altına almış bulunuyor.

Bu haber toplam 12239 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.