• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9362
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

Suudi Arabistan: Turizmin keşfedilmemiş son sınırı 

Suudi Arabistan: Turizmin keşfedilmemiş son sınırı 
Petrole olan bağımlılığı azaltmak ve ekonomiyi çeşitlendirmek için yeni planını açıklayan, Suudi Arabistan yeni vize sistemi ile kapılarını dünyaya açtı.

RIYAD- Suudi Arabistan’ın ‘Turizm Vizyonu 2030’’ ile petrole olan bağımlılığı azaltmak ve ekonomiyi çeşitlendirmek için yeni planını açıkladı. Bu amaçla yeni vize sistemi ile Suudi Arabistan kapılarını dünyaya açtı. ‘Turizm’in keşfedilmemiş son sınırı’ sloganıyla dünye turizm pazarına açılan Suudi Arabistan bu değişim için farklı manzaraları, çeşitli topografyalarıyla krallık, kitle turizminin büyük oranda el değmemiş olduğu son destinasyonlardan biri olmak için tanıtıma başladı.

suudi-arabistan.pngÜlkeyi uluslararası turistlere açan ve 49 ülkenin vatandaşları için yeni bir vize programı duyuran Krallık yüksek gelir hedefliyor: Turizmin yıllık gayri safi yurtiçi hasılasını halen yüzde 3 olan rakamdan yüzde 10’a çıkarmak istiyor.
Bu amaç doğrultusunda, altyapıyı geliştirmek, kültürel miras ve eğlence alanları geliştirmek için milyarlarca dolar harcıyor. Turizm hareketi, Suudi Arabistan’ın Vizyon 2030’unun ayrılmaz bir parçasını oluşturuyor

suudi-arabistan-001.png

suudi-arabistan-002.jpgSUUDİ ARABİSTAN’IN TURİZME AÇILIŞI
Turizm ekonomisini çeşitlendirmek için Suudi Arabistan Vision 2030 stratejisini açıklayarak kapılarını dünyaya açtı. Yeni vize programı, dünyanın krallığı, zengin kültürel mirasını ve doğal harikalarını keşfetmesini sağlıyor.

‘Suudi Arabistan hazinesinin hazineleri turistleri bekliyor’ diyerek turizm tanıtımına şöyle başladı.
Suudiler yabancı ziyaretçilere yabancı değil. Ancak bu ziyaretçilerin çoğu, Mekke ve Medine'de Umre ve Hac'ı icra etmeye gelen Müslüman hacılar. Bunların çoğu, yalnızca bu iki şehirde ve Cidde'de kalacak tur paketleriyle geliyor. Suudi Arabistan bütün bunları değiştirmek istiyor. Krallık, kültürünü, ekolojisini ve çöllerini sergilemeyi ve böylece turistlerin gerçek Suudi Arabistan'ı görmesini amaçlıyor. Orta, batı ve doğu bölgeleri ziyaretçilere eşsiz deneyimler sunuyor.

suudi-arabistan-001.jpegUNESCO DÜNYA MIRASı OLAN AL TURAIF
Modern Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad, modern metropol, başkent ve iş merkezi olmasının yanı sıra, tarihler, kaleler, saraylar, müzeler ve renkli çarşılar açısından da zengindir. Burada, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde olan Al Turaif semtine de ev sahipliği yapan ilk Suudi devletinin orijinal başkenti olan Ad Diriyah'ı bulabilirsiniz.

suudi-arabistan-002.jpegUNESCO DÜNYA MIRASı BILINMEYEN MADAIN SALEH
Batı bölgesi merkezi, Suudi Arabistan’ın en eski ve en canlı şehri olan Cidde ve Mekke’ye açılan bir kapı. Suudi turizmin taç mücevherleri Medine'den çok uzakta değil: Madain Saleh. Petra'dan sonra Nabateanların en büyük şehri. Popüler Ürdün’ün turistik yerlerinden farklı olarak, başka bir Unesco Dünya Mirası olan Madain Saleh, Suudi Arabistan dışında iyi tanınmıyor. Doğu bölgesinin en dikkat çeken kısmı, Rub Al Khali'nin sert ve bakir ovaların ortasında duran Al Ahsa Vahası’dır. Binlerce yıl boyunca bu bölgenin verimli toprakları, eski ticaret yollarını dolaşan tüccarlar ve karavanlar için bir merkezdi.
 

Bu haber toplam 1801 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.