• BIST 8718.11
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1533
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 14 °C

Sivas termal turizm zirvesi ile dünyaya açılıyor

Sivas termal turizm zirvesi ile dünyaya açılıyor
Sivas’ın termal turizm potansiyeli 3. Uluslararası Termal Turizm Zirvesi ile dünya sağlık turizmi pazarına açılırken termal suları ve doktor balıkları dünyaya tanıtılıyor.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
SİVAS
- Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi-THTC’nin Sivas Valiliği ile birlikte düzenlediği 3. Uluslararası Termal Turizm Zirvesi Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde 52 ülkeden 250 delege ve yerli yabancı 15 basın mensubunun katılımıyla başladı. Sivas’ın termal turizm potansiyeli dünya sağlık turizmi pazarına açılırken termal suları ve doktor balıkları dünyaya tanıtılıyor.

sivas-termal-zirve.jpgSivas Valisi Davut Gül, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Ticaret Bakanlığı Hizmetler ve Devlet Yatırımları Daire Başkanı Alperen Kaçar ile Türkiye Sağlık Turizmin Konseyi –THTC kurucu Başkanı Emin Çakmak ,Sivas Ticaret ve sanayi Odası yöneticileri, Cumhiriyet Üniversitesi Rektörü ile 52 ülkeden gelen sağlık turizmcilerinin yer aldığı toplantıda Sivas’ın yerele yönetimleri yöneticileri de yer aldı.

sivas-termal-zirve-001.jpgsivas-kangal-kopek-.jpgSTANDLARDA SİVAS TANITILDI
Toplantının yapıldığı salonun dışında kurulan standlarda ise Sivas’ın termal tesisleri, otelleri yanında dünyaca tanınan doktor balıkları, tarihi lezzetleri başta olmak üzere turizm potansiyeli tanıtıldı. Sivas’ın ünlü kangal köpekleri salon girişinde konukları karşıladı.

sivas-zirve1.jpgYapılan ikramlardan sonra toplantı İstiklal Marşı ile başladı. Sivas’ın sağlık turizmindeki potansiyeline anlatan film gösterimi yapıldı. Daha sonra Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy başta olak üzere kutlama telgrafları okundu.

sivas-termal-zirve-emin.jpgEMİN ÇAKMAK: SİVAS ASIRLARDIR ŞİFA DAĞITIYOR
Toplantının açılış konuşmasını yapan THTC Kurucu Başkanı Emin Çakmak “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun mihenk taşı olan Sivas” diyerek sözlerine başlayarak şehrin önemini belirtti. Tarih boyunca Sivas’ın şifa kaynağı olduğunu anlatan Emin Çakmak, şunları anlattı:
“Sivas’ın hala şifa dağıtmaya devam ettiğini belirterek, Sivas’ın artık dünyaya görücüye çıkmaya hazır olduğunu gördük. Ticaret Bakanlığımızın önemli destekleri, ORAN Kalkınma Ajansı’nın, Sivas belediyesi ve diğer paydaşların katkılarıyla zirveyi düzenledik.
sivas-termal-zirve-emin-001.jpgTHTC’nin 13 yıldır faaliyette bulunduğunu ve Türkiye’de 375 üyesi, 91 ülkede 165 ofisle temsil edilen, THTC üyesi 52 ülkenin direktörleri ve ofis temsilcileri, partner kurumlarıyla bu zirveye katıldılar. Konseyimiz yurtiçi ve yurtdışında 500’e yakın etkinliğe imza attı.”

sivas-termal-zirve-alperen.jpgALPEREN KAÇAR: SİVAS DESTEĞİ HAKEDİYOR
Ticaret Bakanlığı Hizmetler ve Devlet Yatırımları Daire Başkanı Alperen Kaçar, sağlık turizminin verilen hizmetlerin başında geldiğini ve THTC’ye yurtiçi ve yurtdıında destek vermeye devam edeceklerini belirterek şöyle devam etti:
“Sivas termal şehirlerimizin başında geliyor. Sivas potansiyeli ve tesisleri ile bu desteği hakediyor” dedi.

sivas-termal-zirve-002.jpgAHMET EMİN KİLCİ: SİVAS TERMAL İLE SAĞLIK, HAVASI İLE HUZUR VERİYOR
Oran Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci, Sivas’ın geçmişten gelen gücüyle büyük ilgi gördüğünü belirterek “Sivas’ın tarihi ve kültürel geçkişini de tanıtma fırsatı buluyoruz. Ayrıca Türkiye’nin sağlık turizmindeki değerini yurtdışı görevimde daha iyi anladım. ORAN olarak her türlü desteği sürdüreceğiz. Termal ile sağlık, havası ile huzur bulanan bir şehirdir” dedi.

sivas-termal-zirve-sami-aydin.jpgSAMİ AYDIN: İNSANLARA ŞİFA SUNMAKTAN MUTLULUK DUYACAĞIZ
Sivas belediye Başkanı Sami Aydın, 2005 yılında şehrin önemli eksikliklerini tespit ettiklerini belirterek, havalimanının eksikliğini ve tesis eksikliğini dile getirerek şunları söyledi:
“Bugün özel sektör ve kamunun desteğiyle yapılan tesisler Sivas’a değer kattı. 15 yıllık süreçte şehir olarak hep birlikte birçok farklı programlar gerçekleştirdik. Gelinen noktadan son derece mutluyuz. Sivas bir medeniyet şehri. Tarih ve kültür şehri. Turizm şehri, sağlık şehridir. Bu zirve ile Sivas’ı daha iyi tanıtma fırsatı bulacağız. Şifa dağıtan termallerle ilgili bilgiler aktarılacak. Biz insanlara şifa bulmaktan ve Anadolu insanının sıcaklığını sunmaktan mutlu olacağız. Sadece kazanç değil medeniyetlerin buluşması olarak bakacağız. Dünyanın küçüldüğü gerçeğiyle dünyayı Sivas’ta ağırlayacağız.”

sivas-termal-zirve-vali.jpgDAVUT GÜL: SİVAS KABUĞUNU KIRIYOR
Sivas Valisi Davut Gül, “Sivas tarihinin en büyük toplantısını yapıyoruz” diyerek başladığı sözerini şöyle sürdürdü:

sivas-termal-zirve-vali-001.jpg“Sivas kabuğunu kıran bir şehir. Son 10 yılda 20’nin üzerinde konaklama tesisi yapıldı. Sivas ulaşılabilir bir şehir. Güvenli bir şehir. Dünyanın en az suç işlenen şehirlerinden biridir. 7zbin yıllık geçmişi, güçlü medeniyeti tarihi birikimi vardır. Sivaslılar bunun farkındadır. Sivas 28 bin km2 toprağında doğal ve sağlıklı ürünler, sağlıklı havası ile önemli bir şehirdir.

vali-emin-plaket-002.JPG
vali-emin-plaket-003.JPG

plaket.JPG

plaket-001.JPG
plaket-006.JPG
plaket-007.JPG
plaket-008.JPG
plaket-009.JPG
 

Bu haber toplam 8600 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.