• BIST 9645.02
  • Altın 2416.563
  • Dolar 32.5805
  • Euro 34.8213
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 22 °C

Sideli Ramazan turistlerin alışveriş sırlarını anlattı

Sideli Ramazan turistlerin alışveriş sırlarını anlattı
Çok dil bilmesi nedeniyle turistlerle yakın ilişkiler kurduğunu belirten Ramazan Tecer, turistlerin alışverişteki sırlarını anlattı.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
ANTALYA- Side'de esnaflik yapan ve iyi derecede Ingilizce, Almanca, Rusça, Felemenkçe, Italyanca ve Çince bilen Ramazan Tecer turistlerin antik kentte yaşadığı sorunları ilgili birimlerle görüşerek çözüme kavuşturuyor. Çok dil bilmesi nedeniyle turistlerle yakın ilişkiler kurduğunu belirten Ramazan Tecer, turistlerin alışverişteki sırlarını anlattı.
Side'de 25 yıldır değişik sektörlerde esnaflık yapan Tecer, merhum babasıyla Hollanda'da doğup büyüdüğü için iyi derecede Ingilizce, Almanca, Felemenkçe öğrendi.

ramazan-tecer-.jpgTURİSTİN DİLİNİ BİLMEK ONA GÜVEN VERİR
Türkiye'ye döndükten sonra Side'de esnaflığa başladıktan sonra Rusça, Italyanca ve Çince kursuna giderek dil öğrenme sayısını 6'ya çıkardı.
ramazan-tecer--008.jpgRamazan Tecer, esnaflık yapmada dil bilmenin çok önemli olduğunu belirterek şunları anlattı: “Dil bilmek turistle alışveriş yapmada karşılıklı güveni oluşturur. Turist güven içinde alışveriş yapar. Dil bilme aynı zamanda turistle kalıcı dostluklar kurulmasını sağlar. Bazı turistlerle çoğu zaman kendi dillerinde şakalaşırız. Bir yıl sonra geldiğinde ayni şakayı anlatır.

ramazan-tecer--001.jpgramazan-tecer--001.jpgÜRÜN SORUNSUZ İADE ALINMALI
Alışverişte dürüstlük çok önemli. güven de çok önemli. turistler en fazla şikayetlerin başında aldıkları bir ürünün ayıplı çıkması halinde geri vermede ve iadesinde yaşıyor. İkinci sıradaki şikayetleri ise tanımadıkları kişilerin hemen aniden samimi olmaları ve dükkan içine çekmeye çalışması. Fahiş fiyattan ürün satma. bu tür sorunları genelde aldıkları esnafla konuşarak çözmeye çalışıyoruz. Bazende turistin anlattığı gibi olmuyor esnaf haklı oluyor ve orta yolu buluyoruz.”
ramazan-tecer--002.jpgTURİST SAMİMİYET BEKLER
20 yıldır tanıdığı Alman ve Hollandali turistler olduğunu belirten Ramazan Tecer “Dükkana 'Ramazan biz yine geldik’ diyerek tokalaştıklarını söyledi..

Tecer, “Avrupalı turistlerin kültürleri çok yüksek seviyededir. Senin hareketlerinin samimi sahte mi olduğunu hemen anlarlar. Samimi olmadığinı anlarsa ikram etsen de ikram ettiği çayını kahveni içmez” dedi.

ramazan-tecer--003.jpgTURİSTLERİN ALIŞVERİŞ ALIŞKANLIKLARI
Turistlere karşı çok nazik olunması gerektiğine dikkat çeken Tecer, şöyle devam etti: Turist alışveriş için bir dükkana girdiğinde ürünü almayınca esnafın yüzünü ekşitmesi turistleri çok rahatsız ediyor. Ayrıca esnafın her turistin hangi millete ait olduğunu çok iyi bilmesi gerekir. Alışverişte Ruslar pazarlık eder, Alman ve Hollandalılar ürün üzerindeki etiket fiyatına bakarak alışveriş yapar. Pazarlığı nadiren yaparlar. ''

ramazan-tecer--004.jpg

ramazan-tecer--005.jpg

ramazan-tecer--006.jpg

ramazan-tecer--007.jpg

Bu haber toplam 2186 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.