• BIST 9679.8
  • Altın 2477.505
  • Dolar 32.435
  • Euro 34.4544
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 21 °C

Selim Akın: inşaat işlerinin başında

Selim Akın: inşaat işlerinin başında
Selim Akın, yapılanma sürecini “Yatırımcılar için daha şeffaf, sade yapılar oluşturup daha güçlendirilmiş bir kurumsal yönetim oluşturduk

İSTANBUL -Akfen Holding’in patronu Hamdi Akın’ın oğlu Selim Akın, gruptaki yeni yapılanmadan sonra grubun altyapı ve inşaat işlerinin başına geçti.

 “Holding, mühendislik ve altyapı” çatısı altında 3 ayrı şirketler topluluğu olarak yapılanan Akfen, önümüzdeki 1.5 yılda toplam 6.7 milyar TL’lik projeyi hayata geçirecek.

Selim Akın, yapılanma sürecini “Yatırımcılar için daha şeffaf, sade yapılar oluşturup daha güçlendirilmiş bir kurumsal yönetim oluşturduk” şeklinde özetlerken inşaatta sadece kendilerine ait arsalarda yap-sat konut alanında değil öğrenci yurtları, yurt dışı taahhüt ve turizm projelerinde de yatırımcı kimliğiyle yer almak istediklerini vurguladı.

DEVAMı GELECEK

Akın, yeni dönemde grubun lokomotif alanının inşaat olacağını ifade ederek, “Akfen kendine ait inşaatları yapacak ama aslında bir yatırım şirketi olacak” dedi.

Isparta’da kamu-özel ortaklığının örneği olarak ilkini açtıkları şehir hastanelerinin devamını getireceklerini anlatan Selim Akın, “Eskişehir, Isparta ve Tekirdağ’da 3 şehir hastanesini 3.9 milyar liraya hayata geçirmiş olacağız. Samsun ve Denizli projeleriyle de ilgileniyoruz, bu hastanelerin ihalesini almamız halinde bu alandaki toplam yatırımın 6 milyar liraya çıkacağını öngörüyoruz” diye konuştu.

Akın, Türkiye’deki yatırımlardan elde edilen know-how’u Sağlık Bakanlığı’nın yurtdışına taşıma konusunda Suudi Arabistan, Pakistan, Katar gibi ülkelerle görüşmeleri olduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti: “Bakanlığın benzer hastaneleri Türkiye’deki modelle yurtdışında hayata geçirmek üzere görüşmeleri var. Biz de bunları yakından izliyoruz” ifadelerini kullandı.

Nitelikli öğrenci yurtları anlamında son dönemde büyük atılım yaptıklarını ifade eden Selim Akın, portföylerinde 10 bin yatağa ulaştıklarını anlattı.

BABAM ‘FABRIKAMı SATTıN’ DIYE HÂLÂ BANA SÖYLENIYOR

Selim Akın, ileride üretim üretim alanlarına da girmeleri gerektiğini anlattı. Babasının ilk iş hayatına kazan üretimiyle başladığını hatırlatan Akın, şöyle devam etti:

“Yaklaşık 15-20 yıl kadar bununla ilgilenmiş. Ben ilk işe başladığım yıl onun fabrikasını sattım. Hâlâ söyleniyor ‘Benim fabrikamı sattın’ diye. Sattığımda kiradaydı, üretime devam etsek satmazdım. Organize Sanayi Bölgesi’nde bir arazi var, orayı da gözlüyorum ama 5 yıldır sattırmıyor bana. Kazan işimizde bir know-how’umuz var. Neden olmasın...” Yurtdışı projelerine sıcak baktıklarını ifade eden Akın, “Akfen İnşaat olarak hiç gidip yurt dışında proje yapmadık. Ben İngiltere’de okudum, şimdi babama ‘Beni Ankara’da göbekli müteahhit yaptın” diye takılıyorum. Yurt dışına yönelik kişisel bir hedefim var. Bu şirketi oraya da taşımak istiyorum.”

FONLARA HISSE SATıŞı OLABILIR
Şehir hastanelerinde 25 yıl olan üst kullanım haklarının gelecek dönemde özellikle yabancı fonlar tarafından ilgiyle karşılanabileceğine dikkat çeken Selim Akın, sözlerine şöyle devam etti: “Burada hisse satışı yapabiliriz. Şu anda bir teklif yok ama her an herşey olabilir. Bunlar özellikle yurtdışındaki fonlar için kârlı yatırımlar. Yakın zamanda bize olmasa bile diğer şirketlere teklif geleceğini öngörüyoruz. Biz uzun vadeli işleri tercih ediyoruz ancak bu tip işlerin yurtdışına kolay pazarlanabilir olduğunu düşünüyoruz.”

50 MILYON EURO OTELE GIDECEK

Selim Akın, konut ve otel yatırımları hakkında da bilgi verdi. Bodrum’da Cennet Koyu’nda 36 villalık bir otel projeleri olduğunu kaydeden Akın, bu otele 40 milyon euro yatırım yapacaklarını vurguladı. Bursa’da da 10 milyon euroluk bir otel yatırımları olacağını anlatan Akın, “Bodrum’daki oteli 2 yıl içinde açacağız. Burada anıt ağaçlar vardı, bunların hepsinin rolövesi alındı. O ağaçlara hiç karışmadık. Daha çok inşaat hakımız vardı ama yapmadık. Projeyi ağaçlara göre şekillendirdik” diye konuştu. 

Vatan

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.