• BIST 9693.46
  • Altın 2495.355
  • Dolar 32.3811
  • Euro 34.6983
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 19 °C

Sağlık Bakanı Koca: Sorun küresel, mücadele ulusal

Sağlık Bakanı Koca: Sorun küresel, mücadele ulusal
Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın katılımıyla toplandı.

ANKARA- Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın katılımıyla toplandı. Toplantının ardından açıklama yapılıyor...
Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının ortaya çıkmasının ardından Koronavirüs Bilim Kurulu, toplandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığındaki toplantıya Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da katıldı.

koronavirus-bilim-kurulu,.jpg

mehmet-ersoy-020.jpg

KUŞADASINA GEMİ YANAŞTIRILMADI
Toplantının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Kuşadası’na gelen bir kruvaziyer gemisinin limana yanaştırılmadığını söyledi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ise “Gemi önemli değil, önemli olan geldiği yer” şeklinde konuştu. Turizmde ise sezon açılışının nisan ayına kaydırılması gerektiği belirtildi.

mehmet-ersoy-021.jpg

SAĞLıK BAKANı KOCA'NıN ŞU AÇıKLAMALARı YAPTı:
Dün gece saatlerinde ilk kez bir vakanın olduğunu açıkladık. Bu vakayı açıklarken devletimiz hiçbir konuda tereddüt etmemiştir. Hastalığın yaygınlaşmasını önleyecek şey şeffaf, temiz bilgidir. Bizim doğruyu bilgiyi verme sorumluluğumuz gibi sizin de doğru bilgiyi yaygınlaştırma sorumluluğunuz olduğuna inaniyorum. Sorun küresel, mücadelemiz ulusal.
Bugün Bilim Kurulu toplantımızı yaptık. Biz sorunu siyasi bir düşünceyle ele almadık. Sorunu bilimsel verilerle ele aldık. Avrupa ile kaygılarımız doğrulandı. Salgının Avrupa'daki durumu bizi dün akşamki tabloyla karşı karşıya bırakmakla büyük ihtimalle yetinmeyecektir, risk ciddidir.
Özellikle vatandaşımızın ihtiyacının son derece önemli olduğunu ve piyasa doygunluğa ulaşmadan ihracata izin verilmeyeceğini söylemek istiyorum. Maske fiyatları ön izne tabi olacak.
Dün bir pozitif vakayla karşılaştık. Bir veya birkaç vaka salgın değildir. Şimdi yapmamız gereken hayatımızı tedbirler doğrultusunda yeni bir düzene sokmaktır. Koronavirüs, tedbirlerimizden daha güçlü değildir. Risk ciddidir, ulusal bir mücadele vereceğiz.

mehmet-ersoy-019.jpg

TURİZM NİSAN AYINA ERTELENMELİ
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un açıklamalarından satır başları şu şekilde:
15 Nisan virüs açısından hassas bir tarih. Mümkünse yurt dışından Türkiye'ye turizm talebinin Nisan sonuna ertelenmesi mantıklı geliyor. Bu sene ülkemizde daha az turist gelmesine karar verdik. Otellere, yaz sezonu başlangıcını bu sene mart sonu değil nisan sonu olarak planlamalarını önerdik. Bakanlığımıza bağlı genel müdürlüklerin etkinlik ve organizasyonlarını nisan sonrasına ertelemek gündemde.

mehmet-ersoy-023.jpg

MASKE VE SIHHI MALZEME İÇİN 2180 FİRMA DENETLENDİ
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:
Önceliğimiz halk sağlığı. Gerekli tüm tedbirleri alarak ticaretin devam etmesini istiyoruz. Maske ve sıhhi malzemelerde aşırı fiyat artışları oldu. Piyasada maske bulunmadığı için önceliğimiz vatandaşlarımızın ulaşılabilirliğini artırmak. Firmalardan talebimiz önceliklerinin vatandaşlarımız ihtiyaçlarını karşılamaları. Maskelerde fiyat artışları takip ediliyor. Gıda ürünlerinde fiyat artışlarına gerekeni yapacağız. Fırsatçılara da göz açtırmayacağız. 2 bin 193 firmanın 2 bin 641 ürününü denetledik, 2 bin 180'ini soruşturma kapsamına aldık. 16 Mart'tan itibaren nisan sonuna kadar yurt içindeki fuarları ertelemeyi kararlaştırdık, resmi duyuruları yapacağız.

saglik-bakani-koca.jpg

OKULLAR TATİL OLACAK MI?
Sağlık Bakanı Koca, "Okulların tatili konusu bugün gündemimiz olmadı. Önümüzdeki günlerde gündeme gelebilir. Bunu, salgının seyri de belirler" dedi

saglik-bakani-001.jpg

Bakan Koca, sözlerine şu şekilde devam etti:
Bu virüsün yaygınlaşmasını önlemek istiyoruz. Vatandaşlarımız zorunlu olmadıkça yurt dışına gitmemeli. Şu dönemden yurt dışından gelenlerin de 14 gün boyunca evde kendilerini izole etmelerini istiyoruz. Bu dönemde özellikle yaşlarımızın kendilerini koruması gerekiyor.
Yaz döneminde bu virüsün etkisinin azalacağı öngörüyoruz. Bu dönemin geçici olması için salgının yaygınlığını önlemek gerekiyor. Bu süreci vatandaşlarımızla birlikte yöneterek götürmek istiyoruz. Dinamik bir süreçteyiz, her gün yeni kararlar devreye girebilir. Herhangi bir panik havası oluşmadan bu süreci götürebilmeliyiz.

Bu haber toplam 2138 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.