• BIST 9524.59
  • Altın 2489.257
  • Dolar 32.5104
  • Euro 34.7089
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 19 °C

Ruslar tütsülenmiş balığı sevdi!

Ruslar tütsülenmiş balığı sevdi!
2005 yılından beri Avrupa ülkelerine tütsülenmiş alabalık gönderen firma yeni pazar olarak belirlediği Rusya’ya ürünlerini sevdirdi.

DENİZLİ- Denizli’de faaliyet gösteren ve 2005 yılından beri pek çok Avrupa ülkesine tütsülenmiş alabalık ihraç eden firma, yeni Pazar olarak belirledi Rusya’ya da tütsülenmiş alabalığı sevdirdi.

Alabalıkların özel fırınlarda tütsülendikten sonra ihraç edildiğini belirten su ürünleri firması yetkilisi, Rusların bu lezzeti sevdiğini, il etapta 200 ton balık ihraç ettiklerini ama bu rakamın 2 bin ton olmasını beklediklerini söyledi.

SU ÜRÜNLERI İHRACATI HIZLA ARTTI
Yıllık 4 bin ton alabalık işleme kapasitesine sahip olduklarını belirten firma yetkilisi, Türkiye’nin son dönemlerde su ürünleri ihracatını hızla artırdığını, deniz ürünleri ile birlikte iç sulardan elde edilen ihracat gelirinin de katlanarak arttığını söyledi. 2005 yılından beri ek çok Avrupa ülkesine tütsülenmiş alabalık ihracatı yaptıklarını belirten yetkili, temizlenen alabalık 6 saat tuzlu suda bekletilmesinden sonra meşe dumanında tütsülendiğini, vakumlu paketler ile satışa sunulduğunu, Rusya’da bu lezzetin kabul gördüğünü ve ihracat rakamını artırmayı planladıklarını söyledi.

KALITE CEZBEDIYOR
Rusya’daki alıcılar ile yapılan görüşmeler sonucunda Türk mallarındaki kalitenin tercih sebebi olduğunu öğrendiklerini belirten yetkili, ilk etapta 200 ton tütsülenmiş alabalık ihracatı ile giriş yaptıklarını, numune olan ürünlerin beğenildiğini yakın zamanda bu rakamın 2 bin tona çıkmasını beklediklerini söyledi.

RUSYA İYI BIR ALTERNATIF
20 yıldır Avrupa ülkelerine ihracat konusunda tecrübeli olduklarını ve farklı ülkelerden memnuniyet içeren sonuçlar elde edildiğini belirten yetkili, Rusya’nın bu alanda iyi bir alternatif olduğunu, yıllık 30 milyon avro ihracat hedeflerinin olduğunu, yakın zamanda bu hedefin tutacağını söyledi. Kalitenin Ruslar açısından çok önemli olduğunu belirten yetkili, balıkların kalitesi ve verilen hizmetin olumlu geri dönüşümler sağladığını söyledi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.