• BIST 8718.11
  • Altın 2244.816
  • Dolar 32.3308
  • Euro 35.1735
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • Antalya 13 °C

Ruslar, Almanlar gibi kış tatiline çıkmaya başladı

Ruslar, Almanlar gibi kış tatiline çıkmaya başladı
Ruslar, kış turizminde son 2 yıldır iklimini, yemeklerin sevdikleri Antalya'yı tercih ediyorlar.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
ANTALYA - Ruslar, aktif sezonda Antalya'ya tatile gelme alışkanlığına turizmcilerin ölü sezon diye tabir ettiği dönemi dahil etti. Kışın daha çok Tayland, Mısır, Hindistan, Fas ve bazı ada ülkelerine giden Ruslar, son 2 yıldır kış turizminde Antalya'yı tercih ediyorlar.

ruslar,-almanlar.jpg
RUSLARIN TERCİHİ ANTALYA
Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Adrey Baranov, şunları anlattı: ''Ruslarda tatil yapma alışkanlıkları tıpkı Avrupalılar gibi yılın 365 günü, her ay yapmaya başladı. Kışın Rusya çok soğuk oluyor. Kışın ılıman iklimi seven başta yaşlı Ruslar, 15-20 günlük tatile çıkıyorlar. Genelde Mısır, Tayvan, Tayland, Singapur, Madagaskar, Hindistan, Dubai ve Güney Fransa'yı tercih ediyorlar. Son 2 yıldır kış döneminin fiyatını iyi bulan Ruslar kış döneminde Antalya'yı tercih ediyor.

ruslar,-almanlar-001.jpg
ruslar,-almanlar-002.jpg
ruslar,-almanlar-003.jpgTÜRK YEMEKLERİNİ SEVİYORLAR
Rusların, tatilde yemek konusunda tek rahat ettikleri ülke Türkiye’dir. Yaptığımız anket çalışmalarında Antalya’daki otellerde tatil yapan Rusların memnuniyet oranı yüzde 95’tir. Ruslar, Antalya'da tatil yaparken konaklama yeme içme ve seyahatte kendilerini güvende hissediyor. Türk yemeklerini çok seviyorlar. Özellikle et yemekleri ve ızgara türü yemekleri, tatlıları çok seviyorlar.”

ruslar,-almanlar-004.jpg
ALANYA FAVORİ BÖLGE
Rusların Antalya dışında tatil tercihlerinde geçmiş yıllara göre azalma olduğunu söyleyen Baranov, ''Ruslar İspanya, Yunanistan, Italya ve Maldiv Adaları’nda yaptıkları tatilin keyfini çıkaramadı. Çünkü fiyatlar çok yüksek. Onun için başta Alanya, Kemer, Kundu. Side Rusların vazgeçilmezi oldu. Ruslar Alanya'da tatil yapmayı ve yerleşmeyi seviyor” dedi.

ruslar,-almanlar-007.jpgRUSLAR ORTALAMA BIR HAFTA TATIL YAPIYOR
Baranov, Rusların Antalya'da tatil yapma sürelerinin ortalama bir hafta olduğunu, belirterek şu bilgileri vedi: “Kişi başı harcamaları 640 dolardır. Antalya'ya gelen 14 milyon yerli ve yabanci turistin 5 milyonunu Ruslar oluşturuyor. 2018 yılında Antalya'da 38 Rus vatandaşı Türk erkeğiyle evlenerek Antalya'ya yerleşti.”

Bu haber toplam 2149 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.