• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • Antalya 19 °C

Ruslar, Alanya'ya yerleşmede birinciliği Almanlardan aldı

Ruslar, Alanya'ya yerleşmede birinciliği Almanlardan aldı
Antalya’ya yerleşmek üzere gelen Rus sayısında artış oldu Her yıl 1200 varlıklı Rus gayrı menkul almak için Antalya’ya göç ediyor.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
ANTALYA- Her Rus turistin ömründe bir defa Antalya'da tatil yapma hayali yanında hali vaktinde Rusların da Antalya Lara, Kundu, Alanya, Side'de ev alarak ömrünün sonuna kadar yaşamak yer yer alıyor. Bu değişim sonucu Antalya’ya yerleşmek üzere gelen Rus sayısında artış oldu ve bu nedenle her yıl 1200 varlıklı Rus gayrı menkul almak için Antalya’ya geliyor.

ruslar,-alanya.jpg

p1030059.jpgRUSLARIN DÜNYADAKİ GÖZDESİ TÜRKİYE
Antalya Türk-Rus Dostluk ve Birlikte Yaşama Kültürü Platformu Başkanı Asım Baştuğ, Rusların, dünyada gayri menkul alımında birinci sırada tercih ettikleri yerin Antalya mertezi ile Alanya ilçesi olduğunu söyledi.

Baştuğ, Ruslar'in Türkiye dışında Tayland, Birleşik Arap Emirlikleri, Küba, Dominik Cumhuriyeti, Vietnam, Sri Lanka, Goa (Hindistan), Endonezya ve Malezya'da tatil yaptığını ve gayri menkul aldığını sözlerine ekledi.

ruslar,-alanya-001.jpg

ruslar,-alanya-002.jpg

ruslar,-alanya-003.jpgHER RUS’UN HAYALİ ANTALYA’DA YAŞAMAK
Asım Baştuğ, ''Moskova ve St. Petersburg'ta yaşayan bir Rus'un hayali ömründe bir kez de olsa Antalya'da tatil yapmaktir. Bu düşünce şimdi daha da değişti ve zengin ve hali vakti Rusların hayalini ölmeden Antalya'dan bir ev alıp ömrümün sonuna kadar yaşamak aldı'' dedi.
Antalya'nin ılıman iklimi, kış aylarının bahar havasında geçmesi ve denizle iç içe olması varlıklı Rusları Antalya’ya çekmeye bayşladı.

ruslar,-alanya-004.jpg

ruslar,-alanya-005.jpg

ruslar,-alanya-006.jpg

ruslar,-alanya-007.jpg

YAŞLI RUSLAR SON DEMLERİ İÇİN ‘ALANYA’ DİYOR
Asım Baştuğ, Antalya’ya vei özellikle Alanya’ya başlayan gizli Rus göçü hakkında şunları anlattı: ''Ruslarin , dünyada gayri menkul alarak yerleştikleri yerler arasında Türkiye ilk sırada yer alıyor. Türkiye’de ise Antalya'da birinci sırada yer alırken en çok rağmet gören yeri Alanya oldu. Bundan 25 yıl önce Alanya'ya yabancı yerleşiminde Almanlar birinci sırayı alıyordu. 2015 yılından itiaren birinciliğiu Ruslar aldı. Artık emekli ve yaşlı Ruslar ömürlerin son demlerini geçirmek için Alanya’yı seiçiyor. Yazın havuza, denize giriyorlar. Kış aylarında dniz kenarında yürüyüş yaparak veya bisiklete binerek yaşamak istiyorlar. Bu nedenle her yıl 1200 varlıklı Rus gayrı menkul almak için Antalya’ya geliyor. Bu kında Alanya Rusların yerleştiği en ayrıcalıklı turizm kenti olarak ortaya çıktı.”

ruslar,-alanya-008.jpg

ruslar,-alanya-009.jpg

ruslar,-alanya-010.jpg

ruslar,-alanya-011.jpg
 

Bu haber toplam 3652 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.