• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 17 °C

Rus gelinlere çocuklarını büyütmek için Türkçe dersi

Rus gelinlere çocuklarını büyütmek için Türkçe dersi
Antalya'da yerleşik yaşayan Rus gelinler, çocuklarına Türk örf ananelerini öğretmek için Türkçe öğreniyorlar

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
ANTALYA - Antalya'da yerleşik yaşayan, müslüman olan yada Türk erkeğiyle evlenen Rus kadınlar çocuklarını Rus adetleri yani sıra Türk adet gelenek göreneklerini öğrenmeleri için Türkçe öğreniyor. Ruslar Antalya'ya yerleşmede ilk sırada Alanya'yi tercih ediyor. İkinci sırada Kemer'i, üçüncü sırada Lara, Kundu ile Manavgat'i tercih ediyor.

rus-gelinler,-005.JPG

rus-gelinler,.JPG
rus-gelinler,-001.JPGTÜRK ÖRF, ADET VE GELENEKLERINI ÖĞRENİYORLAR
Rus gelinler, Halk Eğitim Merkezi (HEM) ve TÖMER'in Türkçe kurslarına katilarak Türkçe öğrenerek çocuklarına kocalarının dini ve dili hakkında bilgi ediniyorlar. Ayrıca, Türklerle evlenen Rus gelinlerinin çocuklarının Türk örf, adet ve geleneklerini öğrenmeleri sağlanıyor.

rus-gelinler,-002.JPGIKI KÜLTÜRLÜ YAŞAMAK ZORUNDALAR
Antalya Türk- Rus Dostluğu Başkanı Asım Baştuğ, Antalya'da yerleşik yaşayan Ruslar ve Rus gelinlerin evlendikten sonra ilk işinin Türkçe öğrenmek olduğunu söyledi. Baştuğ şunları anlattı: ''Rus gelinler Türk eşlerine çok bağlılar. Kendi ülkelerinde kendi anne, baba, kardeş yakınlarını geride bırakarak eşi ile birlikte yaşamayı tercih ediyorlar. Türkiye’de yaşamayı tercih eden Rus anne için çocukların iki kültürü özümseyerek yaşaması gerekiyor.

rus-gelinler,-003.JPGTEK KANATLI KUŞ UÇAMAZ
Çocuğu yetiştiren annesidir. Çocuğun küçük yaşta karekterini de önemli ölçüde anne şekillendirir. Bu tür evlilikler çift kanatlı kuşun kanatlarinin renkli olmasi gibidir. Nasıl tek kanatlı kuş uçamazsa, çift kültürlü çocuklarda hem annesi hem de babasının kültürünü bilmeden yaşadığı topluma uyum sağlayamaz” dedi.

rus-gelinler,-004.JPGRus gelin Olga Sarıyer, ''9 yıl önce Antalya'da din değiştirme töreniyle müslüman olduktan sonra Türk eşiyle evlendim. Çocuğumu müslümanlık ve Türk örf adet ananelerini göre yetiştirmek için Türkçe öğrenme kursuna katıldım. Eşim ve çocuklarımla Türkçe konuşarak Türkçe mi geliştiriyorum” dedi.
 

Bu haber toplam 4557 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.