• BIST 9075.66
  • Altın 2300.653
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0795
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

Ro-Ro seferleri Antalya Limanı'nda başlayacak

Ro-Ro seferleri Antalya Limanı'nda başlayacak
Antalya Limanı'nda yeni yıl itibarıyla Ro-Ro seferlerinin başlayacağı açıklandı.

ANTALYA- Konteyner, proje kargo, genel ve dökme kargo ve kruvaziyer gemilerine hizmetlerini sürdüren Antalya Limanı'nda, önümüzdeki yıl itibarıyla Ro-Ro (kara yolu araçlarının deniz yolu ile bir yerden başka bir yere varışını sağlayan gemi) seferlerinin başlayacağı duyuruldu.

antalya-ro-ro.jpgGlobal Yatırım Holding AŞ'ye bağlı Port Akdeniz Antalya Limanı Genel Müdürü Özgür Sert, Antalya Limanı'ndan Ro-Ro seferlerinin başlayacak olmasının bölge için çok güzel bir gelişme olduğunu ifade ederek, gemilerin Antalya'dan hareket edip İtalya'nın Trieste Limanı'na ulaşacağını anlattı.

AVRUPA PAZARINI HEDEFLEYEN FİRMALAR AVANTAJ SAĞLAYACAK

İhracat ürünlerinin çok daha uygun maliyetlerle Avrupa'ya ulaşmış ulaşacağını dile getiren Sert, Ro-Ro seferlerinin başlamasıyla beraber, bölge hinterlandında faaliyetlerine devam eden ve Avrupa pazarını hedefleyen dış ticaret firmaların uluslararası rekabet gücünde büyük avantaj sağlayacağını savundu.

TARIM ÜRÜNLERİ DENİZ YOLUYLA TAŞINACAK

Sert, Antalya'nın turizmin yanında tarımın da başkenti olduğunu ileri sürerek, şehrin özellikle yaş meyve sebze ihracatının önemli boyutlarda bulunduğunu belirtti. Hâlen yaş meyve sebze ürünlerinin önemli bölümünün kara yolu ile taşındığını kaydeden Sert, Ro-Ro seferleri ile birlikte yaş meyve sebze ürünlerinin daha uygun maliyetlerle, daha hızlı şekilde pazarlara aktarılacağını bildirdi.

LİMAN TİCARETİNİN EN ÖNEMLİ KALEMİ MADEN 

Antalya'nın bir ihracat limanı olduğunu anımsatan Sert, liman ticaretinde en önemli kalemin maden ihracatı olduğunu vurgulayarak, maden ihracatının yoğunlukla Çin Halk Cumhuriyeti'ne gerçekleştiğine işaret etti.

TÜRKİYE, DÜNYANIN EN BÜYÜK MERMER İHRACAT LOKASYONLARINDAN BİRİ 

Sert, Türkiye'nin toplam mermer ihracatının yaklaşık yüzde 40'ının Antalya Limanı'ndan gerçekleştiği bilgisini paylaşarak, Türkiye'nin dünyanın en büyük mermer ihracat lokasyonlarından biri olduğunu öne sürdü. Bundan gurur verici bir durum olarak bahseden Sert, hizmet çeşitliliğin de buna göre artırmaya çalıştıklarına dikkati çekerek, riskleri kapatacak bir şekilde hareket etmenin önemli olduğunu vurguladı.

Bundan dolayı Avrupa'ya yapılacak yaş meyve sebze ihracatı için Ro-Ro seferlerinin başlamasının iyi sonuçlar doğuracağını aktaran Sert, Ro-Ro seferlerinin başlamasıyla birlikte deniz yoluyla ciddi şekilde yaş meyve sebze taşınmasının gerçekleşeceğini belirtti. 

LİMAN YATIRIMLARINA DEVAM

Sert, 2018’in genellikle birçok sektör için olduğu gibi limancılık sektörü için de zorlu bir yıl olduğuna değinerek, buna rağmen Türkiye’ye olan inanç ve güvenle Port Akdeniz’in yatırımlara kararlı bir şekilde devam ettiğini bildirdi.

Bu haber toplam 1861 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.