• BIST 9934.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • Antalya 28 °C

Riau Adaları, Tour de Bintan 2019 ile spor turizmini hedefledi

Riau Adaları, Tour de Bintan 2019 ile spor turizmini hedefledi
Bisiklet yarışması Tour de Bintan 2019, 29-31 Mart tarihleri ​​arasında Jakarta'nın Riau Adaları'nda gerçekleşti ve üç günlük yıllık etkinlik 48 ülkeden 1.100 sporcuyu çekti.

JAKARTA / ENDONEZYA-  Bisiklet sporu yarışması Tour de Bintan Mart 2019'da. (Shutterstock / heru sukma cahyanto)
Bisiklet yarışması Tour de Bintan 2019, 29-31 Mart tarihleri ​​arasında Jakarta'nın Riau Adaları'nda gerçekleşti ve üç günlük yıllık etkinlik 48 ülkeden 1.100 sporcuyu çekti.

tour-de-bintan-mart-2019.jpgBİNTAN'IN VAHŞİ ORMANLARINDA YARIŞ
Rota Bintan Lagoi'den başlayarak, Bintan Lagoon Resort'taki çeşitli bölgeleri kapsıyor. Spor turizmi gaaliyetler arasında 108 kilometrelik Grand Fondo Century ve 55 kilometrelik Gran Fondo Keşif Sınıfı yarışları yer alıyor. Bisikletçiler yarış boyunca Bintan’ın vahşi ormanları, lastik tarlaları, nehirleri ve mangrovları boyunca ilerleyerek farkı deneyim kazanıyorlar.  

-trikora-beach-.jpgSPOR TURİST ÇEKECEK
Turizm Bakanı Arief Yahya, Tour de Bintan'ı prestijli bir etkinlik olarak nitelendirerek, dünya bisiklet şampiyonu UCI Grand Fondo için yeterlilik sürecinin bir parçası olduğunu vurguladı. Tanjung Pinang'daki turizm üzerindeki olumlu etkisi sayesinde, bakanlık daha fazla destek sağlayacak. Spor turizmi hem yerel hem de uluslararası turist çekmeyi başaran bir kavram” dedi.

-trikora-beach-.jpeg
-trikora-beach--001.jpgTRİKORA PLAJI

Yarışmadan sonra, katılımcılar bölgedeki diğer bölgeleri ziyaret etmeye davet edildi. Turizm Bakanlığı Pazarlama Gelişimi Yardımcısı Rizki Handayani, deniz turizmi meraklılarına Trikora Plajı'nı ziyaret etmelerini tavsiye ederek "Tanjung Pinang şehir merkezine 45 km mesafedeki plaj, 25 km boyunca uzanıyor ve dört bölümden oluşuyor. “Trikora 3 ve Trikora 4'te ziyaretçiler büyük granit kayalar bulabilir. Bu taş türü denizin ortasında da bulunabilir. Turistler istedikleri kadar fotoğraf çekebilirler. Çocuklar burada neredeyse hiç dalga olmadığı için sahilde de güvenle yüzebilirler ”dedi. 

Kaynak: thejakartapost.com
Bu haber toplam 2145 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.