• BIST 9693.46
  • Altın 2507.88
  • Dolar 32.5754
  • Euro 34.7621
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 18 °C

Protestolar Hong Kong turizmini olumsuz etkiledi

Protestolar Hong Kong turizmini olumsuz etkiledi
Hong Kong Turizm Kurulu Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Asya finans merkezini ziyaret edenlerin sayısının Çin'e iade edilmesine izin veren önerilen yasalara karşı protesto gösterileri olarak Temmuz ayında düşmeye başladığını söyledi.

HONG KONG - Hong Kong'a gelen ziyaretçi sayısı, polis ve hükümet karşıtı protestocular arasındaki çatışmalar nedeniyle geçen yılın ikinci yarısında yaklaşık% 40 düştü.

Hong Kong Turizm Kurulu Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Asya finans merkezini ziyaret edenlerin sayısının Çin'e iade edilmesine izin veren önerilen yasalara karşı protesto gösterileri olarak Temmuz ayında düşmeye başladığını söyledi.

protestolar-hong-kong.jpg2019'un son altı ayında, ziyaretçi sayıları bir önceki yılın aynı dönemine göre% 39 düştü. Genel olarak, varışlar tüm yıl boyunca% 14 oranında azalmıştır. Protestolar, polisin kitlesel olarak tutuklanmaları nedeniyle ivme kaybetti ve Kasım ayında bölge meclisi seçimlerinde büyük muhalefet kazandı.

Hong Kong'un ekonomisi durgunluğa düştü, Çin'in 1997'de kontrolü ele geçirdiği zaman Çin'in eski İngiliz sömürgesinin elinde tuttuğu haklar üzerindeki öfkesinin neden olduğu öfkenin neden olduğu şiddetten kaynaklanan dünyanın en güvenli şehirlerinden biri olarak ünü. İade mevzuatı geri çekildi, ancak protesto hareketi daha büyük demokrasi taleplerini ve polis taktiklerini soruşturmayı içeriyordu.

Maliye Bakanı Paul Chan Pazartesi günü bir forumda yaptığı açıklamada, hükümetin 2019'daki ekonomik büyümenin ticaret, seyahat ve finans merkezi için ciddi bir kayıp olan% -1,3'e düşeceğini tahmin etti.

protestolar-hong-kong-002.jpgTurizm, catering ve perakende sektörleri en büyük kayıplara uğradı ve mağaza gelirleri 2018'in aynı aylarına göre Ekim ve Kasım aylarında% 26 düştü.

Ancak, turizm kurulunun başkanı YK Pang Çarşamba günkü haber bülteninde Hong Kong'un dayanıklılığına "güven duyduğunu" ve dünya standartlarında bir seyahat hedefi olarak hitap ettiğini söyledi. Kurul, tanıtım etkinlikleri ve oteller, uçuşlar, alışveriş ve turistik yerleri kapsayan özel teklifler başlattığını söyledi.

Protestoların şehri ele geçirdiği stresin bir başka işareti olarak, İçişleri Bakanı Lau Kong-wah "kamu güvenliği endişesine dayalı" yıllık Ay Yeni Yıl havai fişek gösterisinin iptal edildiğini duyurdu. Tatil, dünyadaki Çin toplulukları arasında en önemlisidir ve bu yıl 25 Ocak'ta düşmektedir.

Bu haber toplam 1326 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.