• BIST 8718.11
  • Altın 2243.296
  • Dolar 32.3313
  • Euro 35.1511
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • Antalya 13 °C

Portekiz, İngiliz turist için yeni turizm kampanyası başlattı

Portekiz, İngiliz turist için yeni turizm kampanyası başlattı
Portekiz’den İngilizlere yönelik yeni bir resmi turizm kampanyasını: “Brelcome, Portekiz seni asla terk etmeyecek!”sloganı ile açıkladı

SUNDERLAND, England (AP) - İngiltere’nin AB’den çıkmasının İngiliz turist kaybına yol açacağını düşünen Portekiz’den İngilizlere yönelik yeni bir resmi turizm kampanyasını: “Brelcome, Portekiz seni asla terk etmeyecek!”sloganı ile açıkladı. Portekiz, İngiltere'ye gelen ziyaretçilere Brexit'ten bağımsız olarak ülkenin güneşli plajları, golf sahaları ve şarap mahzenlerinin tadını çıkarmaya devam edeceğini bildirdi.

visit-portekiz-001.jpg

visit-portekiz.jpg

HİÇBİR SINIR BİZİ AYIRAMAZ
Yeni bir resmi turizm kampanyası şu sloganla ilan edildi: “Brelcome, Portekiz seni asla terk etmeyecek!” Sosyal medya videoları ve yayınlarında, kampanya, zaman zaman “küçük numaralara” rağmen, bazı şeylerin aynı kaldığını söylüyor. “Sen tarihimizin bir parçasısın ve birlikte, müttefikler olarak, dünyanın akışını değiştirdik” diyor. “Hiçbir sınır bizi ayıramaz.” İngiltere’yi ziyaret edenler, 2018’de Portekiz’i ziyaret eden 12,8 milyon yabancı arasında en çok ziyaret edilenlerdi.

visit-portekiz.png
visit-portekiz-002.jpg

İNGİLTERE ZARAR GÖRECEK?
Bazıları, ülkenin AB’den ayrılması durumunda ülkenin 33,5 milyar avro (38 milyar dolar) turizm endüstrisinin zarar görebileceği korkusunu dile getirdi.
100 ile 200 arasında Brexit yanlısı protestocu, İngiltere’yi Avrupa Birliği’nin dışına çıkararak “ihanet” siyasilerini suçlayarak kuzeydoğu İngiltere’den Londra’ya yürüyüşe başladı.
İngiltere’nin 29 Mart’tan bu yana ayrılması, ABD’li milletvekillerinin blokla bir geri çekilme anlaşmasının onaylanıp onaylanmayacağına karar vermesi nedeniyle ertelenmesi muhtemel. Parlamento bu hafta en az üç ay gecikme isteğinde bulundu.

portekiz-ingiltere.jpg
YÜRÜYÜŞ YAPTILAR
Bir Brexit protestocu grubu, Londra'nın kuzeyine 270 mil (435 kilometre) uzaklıktaki Sunderland'dan “demokrasiyi kabul et” ve “Kural Britanyalılar” diye bağırarak çamurlu bir sahil yolu boyunca yürüyüş yaptılar. İngiltere eski Bağımsızlık Partisi lideri Nigel Farage, “politikacılar hepimizin üzerinde yürüyebileceklerini düşünürlerse geri yürüyüp onlara gidemeyeceklerini söyleyeceğiz” dedi. Üst düzey bir Avrupa Birliği yetkilisi, İngiltere’nin şu anda 29 Mart’ta yapılması planlanan bloktan ayrılması için iki adımlı bir gecikme ihtimaliyle karşı karşıya olduğu anlaşıldı.

visit-portekiz-003.jpg

BREXİT GERİ ÇEKİLEBİLİR Mİ?
Milletvekillerinin sonunda iki kez reddedilen bir AB geri çekilme anlaşmasını, ya da yapmazlarsa daha uzun bir süreyi geçmeleri durumunda İngiltere’nin kısa bir gecikme beklemesi bekleniyor.

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, Almanya’nın Funke gazetesi grubuna Cumartesi günü yayınlanan ve İngiltere’nin neden gecikmeye ihtiyacı olduğunu bilmesi gerektiğini söylediği yorumlarda söyledi. “Bu açık olmadığı sürece, Brexit’in yalnızca 29 Mart’ta kaotik bir geri çekilme yaşanmasını önlemek için birkaç hafta geciktirilebileceğini” ekledi.

Timmermans: “Bu süre zarfında İngilizler bize ne istediklerini söylemeli: yeni seçimler? Yeni bir referandum mu? Ancak bundan sonra birkaç aylık bir uzatma hakkında konuşabiliriz. ”

Kaynak: The Economist
Bu haber toplam 2180 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.