• BIST 8718.11
  • Altın 2246.928
  • Dolar 32.3334
  • Euro 35.1703
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 13 °C

PepsiCo'dan yiyecek ve içecek markalarına destek

PepsiCo'dan yiyecek ve içecek markalarına destek
PepsiCo, kuluçka programı Nutrition Greenhouse ile beslenme odaklı girişimlere 300.000 Euro değerinde hibe ve ödül vermeye hazırlanıyor.

İSTANBUL– PepsiCo’nun yiyecek ve içecek sektöründe çığır açacak girişimleri keşfetmek ve destek olmak için başlattığı kuluçka programı Nutrition Greenhouse, ikinci yıl başvurularını almaya başladı. Program kapsamında besleyici ürünler alanında ürünleri Avrupa pazarını hedefleyen gelişmekte olan 10 girişime 20.000 Euro tutarında fon sağlanacak.

pepsico.jpgSeçilen girişimler ayrıca PepsiCo’nun önde gelen markaları arasında yer alan Quaker, Alvalle, Sunbites ve Tropicana’daki uzmanlarla birlikte çalışma fırsatı bulacak.Satış hacimleri 5 milyon Euro veya altında olan markalar başvurularını www.nutritiongreenhouse.comadresinden 11 Haziran 2018 tarihine kadar yapabiliyor.

Seçilen girişimciler, ilk etapta verilecek 20.000 Euro’luk fonun yanı sıra 6 aylık mentorluk programından da yararlanabilecek. Bu program kapsamında PepsiCo yöneticileriyle bire bir görüşmeler gerçekleştirecek girişimciler, yöneticilerin sektörel deneyimlerinden faydalanarak karşılaşacakları zorlukların üstesinden gelebilecek, böylece hızlı bir büyüme performansı elde edebilecek. Programın sonunda kazanan firmaya, büyümesini sürdürmesi için 100.000 Euro’luk bir ödül verilecek.

Nutrition Greenhouse programı, PepsiCo’nun hem açık inovasyon hem de yiyecek ve içecek sektöründe geleceğin fark yaratanlarıyla işbirliği yapmak adına üstlendiği görevin bir parçası olarak öne çıkıyor. 2017 yılında lansmanı yapılan program kapsamında sekiz girişim, yaklaşık 10 milyon Euro’nun üzerinde bir büyüme rakamına ulaşırken, bu süre zarfında satış hacimleri 4 kat artış kaydetti. Programın ikinci yılında daha sağlıklı ürünlerin yanı sıra besleyici ürünlere de odaklanılması hedefleniyor.

Programın sponsoru olarak, PepsiCo Batı Avrupa ve Sahraaltı Afrika Besleyici Ürünler Kategorisi Başkan YardımcısıJuan Ignacio Amat, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Nutrition Greenhouse programımızın ikinci yılında yeniden karşınızda olduğumuz için çok mutluyuz. Ana hedefimiz aynen devam ediyor. Hedefimiz, Avrupa’daki en iyi ve en parlak yiyecek ve içecek girişimcileriyle ortaklık yaparak onlara ürünlerini global ölçekte dünyaya sunma fırsatı vermek. 2017 yılının girişimcileri bu yılki program için heyecan ve ilham verici bir ön örnek teşkil etti. Bu bağlamda, sekiz şirketin tümünde güçlü bir büyüme kaydedildi. Fayda Gözeten Performans vizyonumuz çerçevesinde elimizde önemli bir fırsat var. PepsiCo olarak, geleceğin besleyici ürün markalarını geliştirip sektörümüze yön verebileceğimizin farkındayız. Bu vizyonu paylaşan girişimcilerle işbirliği yapmak ve onlardan bir şeyler öğrenmek için sabırsızlanıyoruz.”

Bu yıl programın liderliğini üstlenen,PepsiCo Avrupa ve Sahraaltı Afrika İnovasyon Direktörü David Schwartz isekonuylailgili şu yorumlarda bulundu:

“Tüketiciler, sadece besleyici değeri olan değil aynı zamanda mükemmel bir tadı ve uygun fiyatı olan yiyecek ve içecekleri sunan şirketleri artık her zamankinden daha fazla arıyorlar. Bu alandaki girişimciler için heyecan verici bir dönemden geçiyoruz. Nutrition Greenhouse programımız girişimcilere ilham vermek ve bu heyecanı yansıtmak için tasarlandı. İkinci yılımızda, pazara büyük yenilikler getirmek için işbirliği içinde daha fazla neler yapılabileceğini araştıracağız. Bu bağlamda girişimcilere, önde gelen perakendecilerle işbirliği ve e-ticaret kanalını kullanmaları için fırsatlar sunacağız.”

PepsiCo Nutrition Greenhouse programı ayrıca erken kritik aşamadaki işletmelerin iş planlama, kurumsal yapılanma ve kaynak yaratma gibi konularına eğilirken, gelişen markaların pazar potansiyellerini gerçekleştirmelerine de yardımcı olacak. Program çerçevesinde, marka optimizasyonu, ürün geliştirme, tedarik zinciri yönetimi, müşteri kazanımı, dağıtım ve daha birçok konuda girişimcilere yönlendirme yapılacak.

Daha fazla bilgi için www.nutritiongreenhouse.comadresini ziyaret edebilirsiniz.

PepsiCo Hakkında:

PepsiCo ürünleri, dünyanın dört bir yanındaki 200’den fazla ülke ve bölgede, tüketicilerimiz tarafından günde bir milyar kez, beğeniyle tüketiliyor. PepsiCo; Frito Lay, Gatorade, Pepsi Cola, Quaker ve Tropicana şirketlerinin sunduğunu yiyecek ve içecek portföyü ile 2017 yılında yaklaşık 63 milyar dolar üzerinde net gelir elde etti. PepsiCo’nun geniş yiyecek ve içecek ürün portföyü, her biri yıllık 1 milyar doları aşan perakende satışına sahip 22 ayrı markanın dâhil olduğu yüzlerce yiyecek ve içecek ürününü kapsıyor.

PepsiCo’nun Fayda Gözeten Performans vizyonunun kalbinde, şirketimizin başarısının ayrılmaz bir şekilde sürdürülebilir bir dünya ile bağlantılı olduğuna dair temel inancımız yer alıyor. PepsiCo’nun toplum ve paydaşlarımız için uzun vadeli değer yaratan başarılı bir küresel şirket olarak faaliyet göstermesinin, satışa sunduğumuz ürün portföyümüzü sürekli geliştirmemiz, dünyayı korumak üzere operasyonlarımıza yön veren sorumluluk anlayışımız ve dünya genelinde insanları güçlendirmemiz ile mümkün olduğuna inanıyoruz. 

Bu haber toplam 10682 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.