• BIST 9693.46
  • Altın 2513.441
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7723
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 21 °C

Patrik Vekili Van'da ayini görüştü

Patrik Vekili Van'da ayini görüştü
Van Valisi Münir Karaloğlu, Akdamar Kilisesi’nde yapılacak ayin öncesi Türkiye Ermeni Patrikliği Patrik Genel Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan’la görüştü.
SELAHATTİN AKDAŞ- TÜRKİYE TURİZM

VAN- Van Valisi Münir Karaloğlu, 19 Eylül"de Akdamar Kilisesi"nde yapılacak olan ilk ayin öncesi Türkiye Ermeni Patrikliği Patrik Genel Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan"la bir değerlendirme toplantısı yaptı.
İstanbul"dan uçakla Van"a gelen Ateşyan beraberindeki heyetle birlikte Vali Münir Karaloğlu"nu makamında ziyaret etti.



Yardımcısı Atay Uslu"nun da katıldığı mini toplantıda Vali Karaloğlu ile Türkiye Ermeni Patrikliği Patrik Genel Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan, 19 Eylül"de Akdamar Kilisesi"nde yapılacak olan dini ayin öncesi son hazırlıkları yeniden gözden geçirdi.



Yurtiçinden ve yurtdışından gelen misafirlerin konaklama, adaya transferleri, Akdamar Kilisesi"nde yapılacak olan ayinin barkovizyonla dışarıya izletilmesi, basın mensuplarının görüntü almaları, enerji sorunun çözümü konuları masaya yatırıldı. Yaklaşık 1 saat süren toplantı sonunda Aram Ateşyan beraberindeki heyetle birlikte Van Valiliği"nden ayrılırken, 19 Eylül"de ayinin organizasyonunu alan yüklenici firma yetkilisi Vali Yardımcısı Atay Uslu ile birlikte Akdamar Adası"nda bir dizi incelemelerde bulundu.





Sıcak bir ortamda geçen ziyaret sonrası Aram Ateşyan, "Osmanlı İmparatorluğu"nda Ermeni Ressamların eser ve hayatlarının yer aldığı kitabı Vali Münir Karaloğlu"na hediye etti.




Aram Ateşyan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya"yı da ziyaret etti

 

Akdamar Adasında 19 Eylül tarihinde yapılacak ayin öncesi son eksiklikleri tamamlamak ve bir dizi görüşme için Van"da bulunan Ermeni Patriği Ruhani Meclis Başkanı Başpiskopos Aram Ateşyan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya"yı a ziyaret etti.




19 Eylül tarihinde Van"da yapılacak olan ayin için hazırlık çalışmaları son noktaya geldi. Hazırlık çalışmalarını tamamlamak üzere Van"a gelen Ermeni Patriği Ruhani Meclis Başkanı Başpiskopos Aram Ateşyan, İstanbul Ermeni Patrikhanesi Başpiskopos Rahip Tutul Anuşyan, Teknik sorumlu Sarkis Çavuşyan ve Turizm sorumlusu Vertuhi Ergüneş Van Belediye Başkanı Bekir Kaya"yı ziyaret etti

Ateşyan ve beraberindekileri kapıda karşılayan Kaya, daha sonra oturma salonuna geçti. Ateşyan 19 Eylül tarihinde yapılacak olan ayin ile ilgili son çalışmaları aktararak, bu konuda Belediyeden destek istedi. Çalışmalarının devam ettiğini ve ayinin iyi bir şekilde geçmesi için büyük bir çaba sarf ettiklerini aktaran Ateşyan, belediyeye katkılarından dolayı teşekkür etti.




Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ise bu konuda ellerinden gelen tüm destekleri vermeye hazır olduklarını belirterek, “Bizim üzerimize ne düşüyorsa bu konuda yardıma hazırız. Konaklama, ulaşım ve diğer konularda gerekli desteği vereceğiz. 19 Eylül tarihinde yapılacak törenin iyi bir şekilde geçmesi için desteklerimizi esirgemeyeceğiz” dedi.

Yapılması gereken eksiklikle ilgili Kaya"ya bilgi veren Ateşyan bu konuda yardıma ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. Kaya ise eksikliklerin giderilmesi için çalışmanın hemen başlamasını istedi.


Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.