• BIST 8988.6
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

Parker’ın 3. kuşak torunu İstanbul Penfest'e katıldı

Parker’ın 3. kuşak torunu İstanbul Penfest'e katıldı
Torun Parker, 130 yıllık Parker markasının kuruluş hikayesini anlatırken “Parker’ı merak tutkusu nesilden nesile aktardı” dedi.

İSTANBUL - Prestij kalemin öncü markası Parker’ın kurucusu George S. Parker’ın 3. kuşak torunu Geoffrey Parker, dünyada ilk kez yapılan prestij kalem festivali İstanbul Penfest’e konuk oldu. Torun Parker, 130 yıllık Parket markasının kuruluş hikayesini anlatarak, “Parker’ı merak tutkusu nesilden nesile aktardı. Büyük büyükbabam seyahate, dedem havacılığa ben de tarihe meraklıyım. Bu da Parker’ı hep canlı tuttu” dedi. Parker’ın dünyanın en çok taklit edilen kalem markası olduğunu söyledi.

-george-s.-parker.jpg

PARKER, ÇIRAĞAN SARAYI’NDA

Dünyanın ilk prestijli kalem festivali Penfest, Çırağan Sarayı’nda başladı. Parker markasının kurucusu George S. Parker’ın 3’üncü kuşaktan torunu Geoffrey Parker da Penfest’e katılan ünlü konuklar arasındaydı. Markanın ‘Daima daha iyi bir kalem yapılabilir’ felsefesi ile 1888’de kurularak tam 130 yılı geride bırakma hikayesini paylaşan Parker, sözlerini şöyle sürdürdü: “Büyük büyük dedem Janesville Wisconsin’in çok kırsal bir yerinde doğmuş ve babası bahçıvanmış. Daha sonra kendi çiftliklerini işletmişler. Ancak 20 yaşına geldiğinde evi terk etmiş ve en büyük tutkusu olan seyahat etmeyi seçmiş. Bu sırada iş imkanı yüksek olduğu için telgrafçılık öğrenmiş. Demiryollarında işe girmesine rağmen istemediği bir yere tayin olmuş. Telgrafçılık öğrendiği okulu arayarak eğitmen olmak istemiş ve kabul edilmiş. Kazandığı ona yetmeyince bir kalem şirketinde satış elemanı olarak çalışmaya başlamış. Öğrencilerine de sık sık bu kalemlerden satıyormuş. Fakat sattığı kalemler akmaya, sıçramaya başlayınca sorumluluk hissiyle onları tamir etmiş. Kalem onarma işinde ilerleyince ‘Neden kendi kusursuz kalemlerimi üretmiyorum?’ diye düşünerek henüz 25 yaşındayken Parker’ın temellerini atmış. Ancak bir düzinenin yarısı kadar kalem üretebilirken bir sigortacının 1.000 dolarlık yatırımı ile işlerini büyütmüş. Ve her zaman daha iyi kalem üretmek gayesi ile hareket etmiş.”

Parker’ın İngiltere’de 2 kez Kraliyet Arması ile ödüllendirildiğini de belirten Parker, markanın 20’nci yüzyılın en bilinen ve taklit edilen dolmakalem üreticisi olduğunu belirtti.

-george-s.-parker-001.jpg

TARİHE MERAKIMLA ÜRETİM YAPIYORUM

Londra’da bulunan Parker Müzesi’nin kurulmasında da öncü rol üstlenen torun, bu işi sürdürmesinin genlerinde yatan meraktan kaynaklandığını anlattı. Büyük büyükbabasının seyahat, dedesinin de havacılık merakını kalem üretme ile birleştirdiğini belirten Parker, “Ben de tarihe olan merakımı bu işle bütünleştirerek hep daha iyisini yapmaya çalıştım. Sahip olduğumuz merak konusu her zaman Parker’ı da canlı tuttu ve nesilden nesile aktarılmasını sağladı” dedi.

-george-s.-parker-003.jpg

DEDEMİN TASARIMINI KULLANIYORUM

Kendisinin tamamen ruh haline göre kalem seçtiğini söyleyen Parker, bu tür etkinliklere katılırken mutlaka dedesinin tasarladığı kalemi yanında taşıdığını böylece aile büyüklerini yanında hissettiğini ifade etti. Yanında her zaman birden fazla kalem taşıdığının da bilgisini veren Parker, “Mesela bugün yanımda 4 kalemim var” diye konuştu.


-george-s.-parker-005.jpgPARKER HAKKINDA
1888 yılında “Daima daha iyi bir kalem yapılabilir” felsefesi ile kurulan PARKER kalem firması, 130 yıldan beri lüks yazım gereçleri kategorisine yaratıcılığı, stili ve eşsiz işçiliği ile öncülük etmektedir. Dünya çapında, kalemlerinde kullandığı yüksek kaliteli malzemeler ile tanınan PARKER, bu ününü üretim aşamasında uyguladığı titiz testler ve detaylara verdiği önem sayesinde tüm kalemlerine aktarmaktadır. 1962 yılında İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth ve Galler Prensi Charles, PARKER markasını, tüketicilere yüksek standartlarda servis vermek için gösterdiği kararlılığı ve günümüze kadar sürdürdüğü mükemmeliyetçi yaklaşımı için iki ayrı Kraliyet Ruhsatı ile ödüllendirmiştir. Günümüzde PARKER, şirket kurucusunun vizyonuna bağlı kalarak, bugüne kadar inşa ettiği mükemmellik geçmişi ile uyumlu bir şekilde yenilikleri ve pazarı yeni baştan keşfetmeyi sürdürüyor.

Bu haber toplam 6914 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.