• BIST 9481.2
  • Altın 2495.998
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.7838
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 22 °C

OTİ Holding %20 büyüyecek

OTİ Holding %20 büyüyecek
2013'te 2 milyon 500 bin turiste hizmet veren Oti Holding 2012'ye oranla yüzde 27 büyüyerek 2 milyar 200 milyon dolar ciroya ulaştı

BANGKOK - 2013'te 2.5 milyon turiste hizmet verip 2.2 milyar $ ciroya ulaşan OTİ Holding, bu yıl da yüzde 20 büyümeyi hedefliyor. Şirket, Tayland'daki Türk turist sayısını da 20'ye katlayacak
OTİ Holding hedef büyüttü. 2013'te 2 milyon 500 bin turiste hizmet veren şirket, 2012'ye oranla yüzde 27 büyüyerek 2 milyar 200 milyon dolar ciroya ulaştı. Yurtdışı cirolarının baz alındığı global Türk şirketleri sıralamasında üçüncü olan OTİ, bu yıl da yüzde 20 büyüme hedefliyor. OTİ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş, Türkiye'nin yanı sıra Rusya, Ukrayna, Beyaz Rusya, Polonya, Mısır, Tayland ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde toplam 20 iştirak ve 4 binin üzerindeki çalışanları olduğunu, 5 kıtadaki 52 destinasyonda hizmet verdiklerini söyledi.

OTEL SAYIMIZ 4'E ÇIKTI
Bektaş, "1992'den bu yana yenilikçi vizyon ve kalite anlayışımızla turizme yatırım yaparak, AB tarafından belirlenen sektör standartlarına uyumlu ürünler oluşturmayı ve bunları daha da geliştirmeyi amaçlıyoruz" dedi. OTİ Holding'in kendisine ait otel sayısını 4'e, yatak kapasitesini de bin 800'e çıkardığını belirten Bektaş, yurtdışında büyüme stratejisini sürdüreceklerini kaydetti.

RUSLAR TAYLAND'ı KEŞFETTİ
OTİ Holding iştiraki Coral Travel ve yer hizmetleri şirketi Odeon Tur, Mısır'da yaşanan krizin ardından 2011 yılında yöneldiği Tayland'da çoğunluğu Rus olmak üzere Ukrayna, Polonya ve Türkiye'den 59 bin turiste hizmet verdi. Tayland pazarında son 3 yılda yüzde 63 büyümeyle 280 bin turist kapasitesine ulaştıklarını belirten Odeon Tours Yer Hizmetleri Şirketi Tayland Genel Müdürü Sadun Oral, "Mısır pazarındaki sıkıntıyla birlikte öncelikli olarak Ruslar'ın Tayland pazarına ilgisini keşfettik. Bu ülkede kısa sürede 470 otelle çalışır duruma geldik. Tayland'a Rus turistleri götürerek kazandığımız başarıyı Türkler'le taçlandırmak istiyoruz" diye konuştu.

TAYLAND'A TÜRK ÇIKARMASI
Vizesiz olması nedeniyle Türkler'in yoğun olarak tercih ettiği Hırvatistan seçeneğinin, ülkenin AB'ye girmesiyle ortadan kalktığını söyleyen Oral, yeni seçenek arayan Türk turistlerin Tayland'a yöneldiğini belirtti. Oral, "Tayland'da Rus pazarından edindiğimiz tecrübeyle Türkçe bilen, misafirlerin ihtiyaçlarına en iyi yanıt verebilecek bir ekiple uygun fiyatlar sunacağız" dedi. Oral, bu ülkede kısa sürede başta 5 yıldız olmak üzere her bütçeye uygun 470 otelle çalıştıklarını belirterek, yılda 5 bini aşmayan Türk turist sayısını kısa sürede 20 katına çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Aydın Şenturk-Sabah

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.