• BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 13 °C

Oteller kış aylarında spor takımlarını ağırlayacak

Oteller kış aylarında spor takımlarını ağırlayacak
Manavgat 20 Nisan tarihine kadar ‘ölü sezon’ diye isimdirdikleri dönemde konaklama tesislerinin açık kalmasi için doğa sporlarını canlı tutmayı hedefliyor.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
ANTALYA - Toplam 650 bin yatak kapasiteli Antalya'da Manavgat ekim ayı sonunda turizmcilerin 20 Nisan tarihine kadar ‘ölü sezon’ diye isimdirdikleri dönemde Kuzey Avrupalı spor takımlarını getirerek konaklama tesislerinin açık kalmasi için doğa sporlarını canlı tutmayı hedefliyor. 

manavgat-spor.JPG

manavgat--003.jpgAntalya destinasyonunın ölü sezonda Belek’te golf ve futbol takımlarını ağırlayarak otelleri açık tuttuğnu belirten Türkiye Oryantiring Federasyonu ve TISOYAB, Manavgat Belediyesi ile işbirliği içinde spor turizmini canlandıracaklarını bildirdi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, turizm kentinin tarihi ve doğal zenginliği ve turizm altyapısı konforlu 5 yıldızlı tesislerinin olmasının yılın 12 ayı turizm yapmaya ve konuk ağırlamaya elverişli olduğunu söyledi.

manavgat-spor-001.JPGTISOYAB Başkanı Hüseyin Aydoğan,''Ölü sezonda 5 ay 200 bin turizm çalIşanı açikta kalıyor. Ölü sezonda iyi bir organizasyonla otellerin açık kalmasını sağlayarak bu rakamı daha aşağıya çekmiş oluruz” dedi.

manavgat-spor-002.JPGmanavgat--004.jpgKIŞIN SPOR TURIZMI ILE AÇIK TESİSLER
Manavgat Kızılağaç turizm bölgesinde tenis turnuvaları ve kongre turizmiyle açık tutuyor. Side destinasyonunda ise uzun süreli kalan emekli ve yaşlı Avrupalı turistleri ağırlayarak yüzde 40 doluluk oranıyla açık tutuyor. Serik Boğazkent'te ise ornito (kuş gözlem turizmi), Alanya destinasyonu da Avrupalı bisiklet takımlarını ağırlayarak konaklama tesislerini açık tutuyor. Kaş ve Kalkan destinasyonunda ekoloji turları, dalış ile trekking turlarıyla otel ve açık tutuyorlar. Çolaklı destinasyonu da engelli turistleri ve sporcuları ağırlayarak açık tutuyor.

manavgat-spor-003.JPG
manavgat--005.jpgSPOR TAKIMLARIN TERCİH ETTİĞİ BÖLGELER
Titreyengöl-Sorgun destinasyonunda su sporları, nordic wolking (İskandinav yürüyüşü), trekking (doğa yürüyüşü), bisiklet turları ve oryantiring’le (pusula yardımıyla koşarak yön bulma sporu) canlı tutuyor. Neo Doğa Sporları Kulübü As Başkani Veysel Güler, Türkiye'nin zengin bir oryantiring parkur alanı bulunduğunu söyledi.
Güler, kış aylarında turizmcilerin ölü sezon diye tabir ettikleri dönemde Manavgat'a Selge Antik Kent, Seleukeia Antik Kent, Side Antik Kent, Oymapinar Baraji, Selge Antik Kent yolu üzerinde bulunan binlerce yılda oluşan Adam Kayalar ilgi çekici olduğunu bildirdi.

manavgat-spor-004.JPG
manavgat--006.jpgTISOYAB'LA YAPıLAN ÇALıŞMALAR MEYVESINI VERDI
Güler şöyle devam etti: ''Beşkonak Köprülü Kanyon'da oryantiring yapmak için İsveç, Danimarka, Norveç, Finlandiya ve Almanya'dan çok sayıda oryantiring takımı geliyor. İskandinav ve Alman sporcuların kamp yapmada birinci tercihleri Manavgat’tır. Bunda zengin doğal güzelliği, parkur zenginliği ve kışın güneşli gün sayısının fazla olmasıdır. Bölgedeki konaklama tesisleri oryantiring sporcuları ağırlama tam konfor içinde. bölge kişin İskandinav sporcu ve turistlerini ağırlamak için her türlü altyapıya sahip. geçmiş yıllarda Türkiye Oryantiring Federasyonu-TISOYAB'la birlikte yaptığımız çalışmalar meyvesini verdi."

manavgat-.jpg
manavgat--001.JPG

manavgat--002.jpg
manavgat-.JPG

Bu haber toplam 1843 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.