• BIST 8718.11
  • Altın 2246.595
  • Dolar 32.3347
  • Euro 35.1824
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 13 °C

Oteller israfı animasyon ve panelle durduracak

Oteller israfı animasyon ve panelle durduracak
Hükümetin israfa karşı başlattığı kampanyaya otellerden destek: Oteller; animasyon ve paneller projesi 50 otelle 2018’de uygulanacak.

Hükümetin israfa karşı başlattığı kampanyaya otellerden tam destek. Gıda israfının verdiği maddi ve çevresel zararların önüne geçmek için harekete geçen oteller, ‘Turizm İşletmelerinde Gıda İsrafını Önleme ve Bilinçlendirme Programı’ projesini hayata geçiriyor. Belirlenen ilk 50 pilot otelde, ‘Afiyet olsun, İsraf olmasın’ sloganıyla özellikle açık büfe psikolojisine karşı çeşitli farkındalık çalışmaları gerçekleştirilecek.
Araştırmalara göre, Türkiye’de yılda yaklaşık 9 buçuk milyon ton sebze ve 6 milyon adet ekmek çöpe gidiyor. Gıda israfında ise oteller öne çıkıyor. Her yıl yaklaşık 214 milyar lira, ‘her şey dahil’ büfeler kapsamında çöpe gidiyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, otelleri bu konuda uyarmıştı.

gida-israfif.jpgGünde yaklaşık 5 milyon ekmeği çöpe atıyoruz
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ise “Günde yaklaşık 5 milyon ekmeği çöpe atıyoruz. Bizim dinimizde israf haramdır. Türk toplumunda özellikle ekmek çok kutsal bin nimettir. Lütfen her türlü israftan kaçınalım. İsraf edilen gıdanın sadece dörtte biriyle dünyada açlık çeken 795 milyon insanı doyurmak mümkün” dedi.
Bu çağrıları karşılıksız bırakmayan turizmciler, otellerdeki israfın verdiği maddi ve çevresel zararların önüne geçmek için harekete geçti. 

ekmek-israfi.Jpeg

İsrafın özellikle ‘Açık büfe’lerde gerçekleştiğini göz önünde bulunduran turizmciler ‘Turizm İşletmelerinde Gıda İsrafını Önleme ve Bilinçlendirme Programı’nı hayata geçirdi.  Çalışmaları devam eden söz konusu proje kapsamında israf oluşumuna karşı otel yöneticileri, otel personeli ve müşteriler için çok yönlü etkinlikler ve çalışmalar gerçekleştirilecek. ‘Afiyet olsun, israf olmasın’ sloganıyla otellerde israf hakkında afişler, bloknotlar, ilgi çekici tişörtler, tanıcı materyallere yer verilecek. Bununla birlikte ayrıca konserler, animasyonlar, paneller ve kampanyalar da düzenlenecek. Birçok kesimden de destek gören proje, belirlenen ilk 50 pilot otelde 2018 yılında uygulanmaya başlanacak.

Kaynak: Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
Bu haber toplam 4001 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.