• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 18 °C

Serhad Uslan: BYK'lar kapatılsın

Serhad Uslan: BYK'lar kapatılsın
İLOS Travel Başkanı Serhad Uslan, BYK'ların kapatılarak yerlerine 5 veya 7 bölge temsilciliği kurulması gerektiğini söyledi.

Özkan Altıntaş-Türkiye Turizm


İSTANBUL- İLOS Travel Yönetim Kurulu Başkanı Serhad Uslan, TÜRSAB"ın hantallaşmasına büyük etken olan BYK"ların kapatılarak yerine 5 veya 7 bölgede gerçek profesyonel kadroların çalıştığı Bölge Temsilcilikleri kurulması gerektiğini bildirdi. BYK"ların kuruluş amacı dışına çıktığı ve işlevini yitirdiğini belirten Uslan, “TÜRSAB"ın  sırtında çeşitli giderleriyle kambur gibi duran ve üretim yapamayan BYK"ların yerine çağın gereklerine uyularak, daha dinamik sistemlerin getirilmesi kaçınılmazdır” dedi.

 

SORUNLAR GİDEREK BÜYÜYOR

İLOS Travel Yönetim Kurulu Başkanı Serhad Uslan, gelişen elektronik iletişim ve değişen dünya yönetim şekillerine bakıldığında, TÜRSAB"ın iç tüzüğüyle kurulmuş olan BYK"ların  (Bölgesel Yürütme Kurulu) artık fonsiyonlarını kaybettiklerini belirterek şöyle devam etti:

 

TÜRSAB ÜRETKEN YAPIYA KAVUŞMALI

TÜRSAB"ın giderek hantalığını artıran veyapısını daha da bozan BYK"ların kapatılması gerekmektedir. BYK"ların yerine daha çağdaş ve günümüzdeki modern yönetim biçimlerinin  tüm gereklerini yerine getiren Bölge Temsilcilikleri kurularak en az 5, en fazla 7 bölgede gerçek profesyonel kadroların çalıştığı aktif ve üretken bir yapıya kavuşturulması gerekir.

 

BYK'LAR KURULUŞ AMACINDAN SAPTIRILDI

BYK lar kurulduğu dönemlerdeki “iyiniyetli” amacından saparak  ve hem maddi hem de manevi olarak TÜRSAB"ın üzerine yük olmaya başlamıştır. BYK"ların ofis kiraları, personel  ve araç giderleri ile bir çok masraflarını altalta koyduğumuz zaman inanılmaz rakamlarla karşı karşıya kalırız.

 

BYK'LARIN MASRAFLARI AĞIR YÜKTÜR

Bu masrafların yanında üretken olamayan BYK"ların manevi yükü de göz önüne alındığında;  BYK ların kapatılarak yerine gerçek profesyonel kadrolardan oluşan “Bölge Temsilcilikleri” nin tesis edilmesi  gerekiyor. Ayrıca acentelerden oluşturulacak bir üst kurulun da (her bölge için) kurularak, katılımcı bir çalışma içine alınmaları gerekmektedir. Bu yeni oluşum daha aktif, üretken, araştırmacı yapıyla bölge sorunlarına, gelişmelere  gerçek anlamda katkıda bulunacaktır.

 

BYK'LARIN TÜRSAB'A KATKISI YOKTUR

Mevcut BYK"ların TÜRSAB yönetimine pozitif katkıları yoktur ve bu yapı içerisinde de olmaları mümkün değildir. Zaten iç tüzük gereği kurulmuş olan BYK"ların kanunda da yeri yoktur. Bu durumda genel kurul kararı bile gerekmeden yönetim kurulu kararıyla BYK"lar kapatılıp, akabinde 5 veya 7 bölgeye yayılmış aktif ve üretken “Bölge Temsilcilikleri” kurulması içten bile değildir.

 

TÜRKİYE'NİN TANITIM POLİTİKASI BİLE BÖLGESEL

Türkiye'nin turizmde planladığı 2023 projesinde de bölgesel tanıtım, bölgesel etkinlikler ve bölgesel güçlerin varlığının öne çıkarılması yer almaktadır. bölge temsilcilikleri ile TÜRSAB, bakanlığın bölgesel katınım faaliyetlerine katkıda bulunma imkanı bulacaktır.

 

ACENTELERİN GELECEĞİ İÇİN ŞARTTIR

Gelişen dünya kuralları gereği öncü sektör kuruluşu TÜRSAB"ın bu ve bunun gibi önlemlerini zamanında ele alarak çözüme kavuşturması gerekmektedir. Böylece seyahat acentelerinin de geleceği ve gelişimine katkıda bulunacak olan TÜRSAB"ın öncü kuruluş bayrağını uzun yıllar taşımasının da garantisi olacaktır.”

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.