• BIST 9151.98
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 17 °C

Almanlar Almanya'yı protesto etti

Almanlar Almanya'yı protesto etti
Alanya ilçesinde yerleşik olarak yaşayan Almanlar, hemşerilerine sahip çıkmadığı gerekçesiyle Alman hükümetini protesto etti.

ANTALYA -Antalya'nın Alanya ilçesinde yerleşik olarak yaşayan Almanlar, hemşerilerine sahip çıkmadığı gerekçesiyle Alman hükümetini protesto etti. Sosyal Faaliyetler Koordinasyon Birliği Derneği (SOFKOR) öncülüğünde toplanarak 8 Mart Dünya Kadınları Günü'nü de kutlayan Almanlar, Türkiye'de sahipsiz bırakıldıklarını dile getirdi.




ALMANLAR ATA'YA SIĞINDILAR
Atatürk Anıtı'nın önünde ellerindeki Türk bayraklarıyla '45 sene Almanya'da çalıştık karşılığı bumu?', 'Bizim sigortamız neyi ödüyor?', 'Türkiye'de hasta olamaz mıyız?', 'Bizler ikinci sınıf insanlarız' anlamına gelen Almanca yazılı pankartlar açan Almanlar, 'Neden Alman Konsolosluğu acil durumda yardım etmiyor' sloganı atarak hak aradı. Protesto gösterisini Alman basını da takip etti.

 



Yaklaşık 3,5 yıldır Alanya'nın Avsallar beldesinde yaşayan ve periferik damar hastalığına yakalanan Alman Ingrid Müller, kendi ülkesindeki devlet yetkililerinin kendisine sahip çıkmadığını iddia etmişti. Bunun üzerine Alman kadın Müller'e, Türk dostları sahip çıkmıştı. Acil olarak Özel Can Hastanesi'ne kaldırılan 65 yaşındaki Müller'in, sağ bacağı dizinin üstünden kesilmişti. Müller ile görüşen SOFKOR Başkanı Bilal Özinal, Alman hükümetinin, iki ülke arasındaki sigorta anlaşmasına göre özel hastanelerin masraf farkını ödemesi gerektiğini belirtti Özinal, Alman kadına masraf farkını ödemeyen Alman hükümeti ve konsolosluğu protesto etmek için gösteri yapacaklarını açıklamıştı.

 

Gösteri yapmak için saat 10.00'da Alanya Kaymakamlığı önünde toplanan yaklaşık 50 Alman, pankartları hazırlayarak Atatürk Anıtı önüne doğru yürüdü. Almanlar, burada Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Alman Konsolosluğu aleyhinde slogan attı. Alman hükümetinin Türkiye'de yaşayan Almanlara bakmayarak sahipsiz bıraktığını ileri süren Almanlar, ikinci sınıf vatandaş olmak istemediklerini dile getirdi. Polisin müdahalesiyle Atatürk anıtı önünde izin verilmeyen gösteri, Merkez Kuyularönü Cami önünde devam etti. Cami önünde oturarak seslerini duyurmaya çalışan Almanlar, bir süre daha slogan attı. Geniş güvenlik önlemi alan Alanya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ise gösteriyi kameraya aldı.

 

Daha sonra basın açıklaması yapan SOFKOR Başkanı Bilal Özünal, kendilerine dayatılmaya çalışılan Avrupa Birliği (AB) normları adı altında ekonomik, sosyal ve çeşitli kanunların aslında sahte olduğunu iddia etti. AB'nin kişi özgürlüğü kılıfları ile kişilere ve evlere kadar inen zihniyetlerin kendi içlerine dönüldüğünde sadece sahte bir kılıf ve haksız bir düzen olduğunun altını çizen Özünal, Alman hükümetinin Türkiye'deki kendi vatandaşlarına yaptıkları ile bunu ispatladığının altını çizdi. Tüm dünyaya yardım politikası güden Kızıl Haç Örgütü'nün gerçekte yalan olduğunu belirten Özünal, "Konsoloslukların ve elçiliklerin kendi vatandaşlarına karşı aldıkları umursamaz tavırlarla her şeyin bir düzmece olduğunu görmemek, dünyadaki en büyük yanlışlık ve bağnazlıktır. Kendi içinde bir araya gelemeyen, ekonomisi gün geçtikçe sarsılan bu AB topluluğunun insan haklarından bahsederken bir toplumun kendi halkına uygulayamadığı hakları ve kolaylıkları başka ülke ve toplumlardan istemesi çok ilginç, çok basit ve yakışmayan bir davranıştır." dedi.

 

Anitta Retti, Türkiye'de huzurlu bir ortamda hayat sürdüklerini, birkaç gün önce ayağı kesilen arkadaşlarına Alman hükümetinin bakmamasının kendilerini derinden üzdüğünü kaydetti. Gerda Wufken de Almanya Başbakanı Merkel'in yurt dışında kendi ülke vatandaşına sahip çıkması gerektiğini ifade ederek, "Biz Türkiye'de olduğumuz için 2.sınıf vatandaş olmak istemiyoruz. Yabancı memlekette yardımsız bırakılmak istemiyoruz. Özel hastanede olduğumuz tedavide bizim masraflarımızın farkının ödenmesini istiyoruz. Sigortamız bunu ödemiyorsa neyimizi ödüyor" diye konuştu. Welfgend Staya Hazing de Almanya'da Kızılhaç, acil ambulans, uçak servislerinden yararlanmak istediklerini belirtti. Almanya'nın Antalya Konsolosluğu'nun kendilerine yardım etmediğini iddia eden Hazing, 45 sene Almanya'da çalıştığını ve karşılığının bu olmaması gerektiğine dikkat çekti.

Gösterinin ardından topluluk geniş güvenlik önlemleri altında olaysız dağıldı.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.