• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

Ekrem Muhittin Yeğen'den yemek

Ekrem Muhittin Yeğen'den yemek
Birkaç kuşaktır yemek kitabı denince ilk akla gelen isim Ekrem Muhittin Yeğen'dir. Çocukluğumuzda evlenen genç kızlara onun yemek kitabı hediye edilirdi.

İSTANBUL- Birkaç kuşaktır yemek kitabı denince ilk akla gelen isim Ekrem Muhittin Yeğen'dir. Çocukluğumuzda evlenen genç kızlara Ekrem Muhittin Yeğen'in yemek kitabı hediye edilirdi. Hatırladığımız ilk yemek kitabı onun ki. Ama çeşitler arttıkça ve yemek alışkanlıklarımız değiştikçe bir klasik olan bu kitap unutulmaya yüz tuttu. Yeğen adı "yarım kilo kıymaya iki paket margarin" esprileri ile anılır oldu.

İnkılap Kitabevi Kuşaklar Boyunca Ekrem Muhittin Yeğen'le Yemek Öğretimi serisinden Soslar-Salatalar-Çorbalar kitabı çıkarmış. Kitabı elinize aldığınızda adeta geçmişe yolculuk yapıyorsunuz. Önce yemek pişirmeyle yağlarla ölçülerle ilgili genel bilgiler veriliyor. Yemek tarifleri sonra geliyor.

Yağ oranları geçmişe göre azaltılsa da soslar bölümünde artık evlerde pek yapılmayan onlarca mayonez, jöle ve sos tarifi yer alıyor. Salatalar bölümünde de bir dönem konuk sofralarının baş tacı olan Rus ve İtalyan salataları, yine unutmaya yüz tuttuğumuz yumurtalı, patatesli, bol kalorili çeşitler ama aynı zamanda son derece sağlıklı haşlama sebze salataları var.

Çorbalar bölümünde ise balık ve et suyu yapımı, tarhana gibi klasik çorbaların yanı sıra dünyanın birçok mutfağından klasik olmuş çorba tarifleri de bulunuyor. Hazır çorbalar devrinde bu sağlıklı çorba tarifleri vakit bulabilenler için muhteşem.

Kısacası "Ekrem Muhittin Yeğen'le Soslar-Salatalar-Çorbalar" kitabı, "rokayı yıkayın, üzerine zeytinyağı, limon, tuz koyun","yumurtayı haşlayın dörde bölün" gibi kimi salata tarifleriyle sizi gülümsetse de içinde temel yemek bilgilerinin ve tariflerinin olduğu yeni başlayanlar için iyi bir kaynak kitap.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.