• BIST 9664.29
  • Altın 2495.067
  • Dolar 32.5864
  • Euro 34.8484
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • Antalya 21 °C

TÜRSAB’ta çirkin siyaset isyanı

TÜRSAB’ta çirkin siyaset isyanı
TÜRSAB üyesi acenteler, oylarına ipotek koymaya kalkışan adaylar ve BYK başkanlarına tepki için buluşuyorlar.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
TÜRSAB Genel Kurul’u yaklaşırken adaylardan Firuz Bağlıkaya’nın “aldatıcı propaganda uygulamaları” ortamı gerdi ve tepki çekmeye başladı. TÜRSAB üyesi acenteler kendileri adına açıklama yapan ve oylarına ipotek koymaya kalkışan BYK başkanlarına tepki ve oylarına sahip çıkmak için buluşma karar verdiler.

tursab-adaylar.jpgTÜRSAB Başkan adaylığı için Başaran Ulusoy yeniden başkanlığını açıklarken, Hasan Erdem, Hüseyin Kırk ve Firuz Bağlıkaya adaylıklarını açıkladılar ve acentelerle buluşmaları sürdürüyorlar.

hasan-erdem.20170926204536.jpg

HASAN ERDEM: HATALI AÇIKLAMALAR ORTAMI GERİYOR

Adaylardan Hasan Erdem yapılan bazı açıklamaların TÜRSAB'a ve Genel Kurula  zarar verdiğini belirterek "Muhalefetin birleşmesini tehlikeye sokan yanlışlar yapılıyor. Tüm adaylar demokratik haklarını kullanarak aday oldular. Hiçbiri birbirinden üstün değildir ve birisi birisinin altında buluşacak şeklinde yapılan açıklamalar ortamı germekten başka işe yaramaz. Bizim hedefimiz genel kurula dostça ve eşit şekilde, kimseyi küçük düşürmeden giderek başarılı olmaktır. Buna çok dikkat etmeliyiz" dedi. 

ESKİ BAŞKANLAR: ACENTELER FOTOĞRAFLARLA ALDATILIYOR
TÜRSAB adaylarından Firuz Bağlıkaya’nın seçim gezisi toplantılarına nezaketen katılan TÜRSAB BYK başkanları ve TÜRSAB üyeleri ile birlikte çekilen fotoğrafların altına “bizi destekliyor” şeklinde duyuru yapması ve açıklamalarına acenteler tarafından isyan başladı. TÜRSAB’ta görev yapan eski başkanlar “Acenteler sahte duyurularla aldatılıyor. Bağlıkaya’nın başlattığı çirkin siyaseti durdurmak için acenteleri bir araya getiriyoruz. Onların bir oyu var. Bizim adımıza konuşamazlar”dediler.

TÜRSAB BYK BAŞKANLARINA TEPKİ
TÜRSAB Avrupa BYK Başkanı İbrahim Halil Kalay’ın “Başkanı bulunduğum İstanbul Avrupa Bölgesel Yürütme Kurulu olarak ekip arkadaşlarımızla birlikte Firuz Bağlıkaya için çalışmaya karar verdik” şeklindeki açıklaması isyanı körükledi. Ardından bazı BYK yöneticileri tüm üyeler adına destek sözü verince tepkiler arttı. Böylece Avrupa ve Asya BYK başkanlarının tüm üyeleri gözardı ederek, onların adına yaptıkları açıklamalara isyan büyüdü.

ASYA BYK BAŞKANININ AÇIKLAMASI İÇİN ACENTELER TOPLANIYOR
Bu arada özellikle TÜRSAB Asya BYK Başkanı Ali Bilir’in bölgedeki 700’ü aşkın acentenin oylarına adeta ipotek koyarak bir adayı desteklediğini açıklaması üzerine TÜRSAB eski başkanlarının başı çektiği “sahteciliğe karşı isyan” çıktı. Eski başkanlar “TÜRSAB genel kurulunda sizin kullanacağız oylarınız üzerinizden prim yapmak için çok kutsal olan oylarınızı birilerine peşkeş çekiyorlar. Oylarınıza sahip çıkın” diyerek acentelere duyuru yaptılar.

kazim-yanar.jpg

TÜRSAB KONYA BYK BAŞKANI’NA ÇİRKİN OYUN

TÜRSAB Konya BYK Başkanı Kazım Yanar adaylardan Firuz Bağlıkaya birlikte çekilen fotoğraf üzerine yapılan haber için “Çirkin bir oyun oynanıyor. Aralık ayında yapılacak olan TÜRSAB Başkanlığı seçimlerinden, hiç bir adaya destek sözü ifadem söz konusu değil” şeklinde açıklama yaptı.


Kazım Yanar'ın açıklaması şöyle:

kazim-aciklama.jpg
hasan-kazim1.jpg

hasan-konya2.jpg

HASAN ERDEM’DE GELDİ AMA BÖYLE BİR YOLA BAŞVURMADI

Kazım Yanar, “TÜRSAB başkan adaylarından Hasan Erdem de Konya’ya geldi. Toplantısına meslektaş olarak katıldım ve dostça birlikte fotoğraf çektirdik. Ancak Hasan Erdem bu fotoğrafı istismar etmedi. Bağlıkaya’nın yaptırdığı haber tamamiyle provokasyondur” şeklinde konuştu.

ESKİ BAŞKANLAR İSYANDA BİRLEŞTİ
Bu arada TÜRSAB Asya BYK Başkanı Ali Bilir’in bir adayı desteklediği açıklaması üzerine 700’e yakın üyenin bulunduğu bölgede isyan çıktı. TÜRSAB Asya BYK’nın eski başkanları yönetim kurulu üyeleri Yiğit Arsu (1993-1994) , Semih Selimoğlu (1994?195), İbrahim Keskin (!996-1999), Ahmet Koşar (2001-2002), Selim Okur (2014-2016) ortaklaşa bir açıklama ile 28 Eylül Perşembe günü saat 10.00’da acentelerin katılımı ile Doubble Tree by Hilton Moda’da basın toplantısı yapacaklarını duyurdular.

OYLARINIZI BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKİYORLAR

“Eski Başkanlar” rümuzu ile basına ve acentelere yönelik yapılan duyuru şöyle:

Sayın meslektaşlarımız.
Son günlerde birileri TÜRSAB genel kurulunda sizin kullanacağız oylarınız üzerinizden prim yapmak için çok kutsal olan oylarınızı birilerine peşkeş çekiyorlar. Lütfen oylarnıza sahip çıkmak için bu önemli toplantıda buluşalım.
TÜRSAB seçimleri geliyor. Sizlerin kullanacağınız her oy sizindir ve mesleğimiz için çok kutsaldır.
Bizlerin hak ve menfaatlerini korumak üzere TÜRSAB Asya BYK yönetimine seçtiğimiz kişiler sadece kendi oyları üzerinde tasarrufta bulunmaları gerekirken bizim adımıza bazı adayları toplu halde desteklediklerini açıklayarak bizleri küçük düşürüyorlar.
Onların bizleri adeta satarcasına yaptıkları açıklamalara ve oylarımız hakkında birilerinin önüne gelene söz vermesine “dur” demek için bir araya geliyoruz.
Demokrası tahammül rejimidir ve sizlerin oylarınızı bağımsız ve hiçbir etkide kalmadan kullanmanıza kimsenin müdahale etmemesi gerekmektedir.
Biz aşağıda imzası olan geçmiş dönemlerin TÜRSAB Asya BYK başkanları olarak bu çirkin siyasete karşı bölge acentelerinin katılacağı bir basın toplantısı düzenliyoruz. Lütfen oylarınıza sahip çıkın ve oylarınıza sahip çıkmak için bu toplantıya katılın.
Saygılarımızla


 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.