• BIST 8733.32
  • Altın 2234.448
  • Dolar 32.3362
  • Euro 35.1042
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • Antalya 16 °C

Aç kurt ile geyiğin ölüm-kalım yarışı

Aç kurt ile geyiğin ölüm-kalım yarışı
Geyiğin peşinden yüzen aç kurt geyiğin tekmelerinden kurtulamayınca avından vazgeçip geri döndü.

ALBERTA - Kanada'daki bir gölde yüzerken, peşine takılan aç kurttan kaçmaya çalışarak ölüm kalım yarışı yapan geyik can havliyle balık gibi yüzdü. Peşindenyüzerek gelen aç kurt dişlerini geyiğin sırtına geçirdi. Ancak geyiğin tekmelerinden kurtulamayınca çaresiz kalıp avından vazgeçip geri döndü.

2.20170917162008.jpg

GEYİĞİN SUYA ATLADIĞINI DUYDU

Fotoğrafı çeken 39 yaşındaki David Smith, Kanada'nın Kuzey Alberta kentinin uzak bir bölümünde kamp gezisi sırasında suya büyük bir geyiğin atladığını gördü. Fotoğrafını çekmek üzere çadırına giderek kamerasını aldı. Kamerasını kaldırdığı an geyiğin peşihde suda yüzen birkurt oduğunu gördü ve deklanşöre basmaya başladı.

3.20170917162038.jpg

4.20170917162058.jpg

5.20170917162112.jpg

6.20170917162124.jpg

AÇ KURTLA GEYİĞİN AMANSIZ YARIŞI

David Smith, aç kurtla geyiğin amansız yarışını fotoğraflamaya başladı. Hızla yüzerek kaçak geyiğe yaklaşan kurtun dişlerini geyiğin sıntına geçirdiğini gördü. Ancak geyik can havliyle yüzeken bir yandan kurtu tekmelemeye başladı. Yediği tekmelerle yaralanan ve su yutmaya başlayan kurt avını yakalayamayacağını anlayınca savaşı bırakıp geriye dönmek zorunda kaldı.

HARİKA BİR OLAY DİYE DÜŞÜNDÜM
Avcı ile av arasındaki acımasız savaşı izleyen fotoğrafçı bu olağanüstü olayı heyecanla fotoğrafladığını belirten David Smith şunları anlattı:
“2009 yılında Kent'in Sittingbourne kentinden Kanada'ya taşındım ve hayatımın fotoğrafını çektim. Kamp yaptığımız yerde sabah saat 07.00 civarında uyandım ve kurtların uluduğunu duyuyordum. Kahvaltı için oturduğumda suya büyük bir kütlenin atladığını duydum. Bir geyiğin suya atladığını ve harika bir olay olduğunu düşündüm. Çadıra dönerek yüzen geyiği fotoğraflamak için kameramı aldım.

KURT HıZLı YÜZDÜ AMA GEYIĞIN TEKMELERINDEN KURTULAMADı
Gölde aç bir kurttan kurtulmaya çalışan geyiği görünce şaşırdım ve fotoğraflamaya başladım. Olay zincirini yakalamayı başardım. Kurtlar geyiklerden çok daha hızlı yüzücülerdir. Bu nedenle geyiğe yetişti. Geyiği kaptı ama tekmeleri yiyince bırakmak zorunda kaldı.

KURT AVıNı BıRAKMAK ZOUNDA ALDı
Tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz. Kurtlar utangaç yaratıklardır. Bizi gördükten sonra geride kalmış olabilir veya geyik su altından onu tekmelemiş olabilir. Kurt geriye dönerek sahile çıktı. Geyik te karşı yakada karaya çıktı. İzlediğimiz olay karşısında büyük heyecan duyduk”
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.