• BIST 9562.51
  • Altın 2489.416
  • Dolar 32.4951
  • Euro 34.7968
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • Antalya 22 °C

Alanya’da küçük oteller kan ağlıyor

Alanya’da küçük oteller kan ağlıyor
ALTİD Başkanı Burhan Sili ve TÜRSAB BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu: Rus turist olmasa büyük otellerde doluluk yüzde 100’ü bulmazdı

ALANYA- ALTİD Başkanı Burhan Sili ve TÜRSAB Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Çavuşoğlu, şehir içindeki küçük otellerin bayramda da dolmadığını ve sıkıntının oldukça büyük olduğunu ifade etti

Alanya’da 4 ve 5 yıldızlı otellerde bayram bereketi yaşanırken, şehir içinde bulunan düşük yıldızlı oteller ve apartlar da ise, doluluk oranı oldukça düşük. Konu ile ilgili görüş belirten ALTİD Başkanı Burhan Sili ve TÜRSAB Alanya Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Çavuşoğlu, “Bayram büyük otellere geldi diyebiliriz. Maalesef küçük otellerimiz dolmadı. Rus turist olmasa büyük otellerde de doluluk yüzde 100’ü bulmazdı” diye açıklamada bulundular.

ŞEHİR İÇİ DOLMADI

Alanya Turistlik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, “Alanya merkezi dışında bulunan 4 ve 5 yıldızlı otellerde doluluk yüzde 100. Ancak şehir içi otellerinde bu rakam yüzde 75’lere kadar düşüyor. Rus pazarının da hareketli olması sayesinde büyük otelleri doldurduk ancak, küçük yıldızlı otellerde ve apartlarda sıkıntı var. Rus Pazarı hareketli olmasaydı, büyük yıldızlı otellerde bayramda dolmazdı” diye konuştu.

KÜÇÜKLER KAN AĞLIYOR

TÜRSAB Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Çavuşoğlu ise, “Şehir içi otelleri şu anda adeta kan ağlıyor. Bütün otellerde oldukça fazla boş oda var. Büyük oteller bir şekilde doluyor ancak, küçük yıldızlı otelcinin durumu içler acısı. Bayram her ne kadar biraz kıpırdatsa da asla istenilen seviyelere gelemedi. Bayram küçük yıldızlı otellere ve apartlara pek uğramadı. Eğer Alanya’ya tatile gelmek isteyen varsa, her zaman odamız var” dedi.

FİYATLAR YARI YARIYA

Büyük otellerin dolduğunu ancak para kazanmadığını da ifade eden Çavuşoğlu, “Evet Rus Pazarı otelleri doldurdu ancak fiyatlar 2016’nın yarısı durumunda. Kimse para kazanmıyor. Avrupa pazarı zaten bitti. Kısaca otellerdeki kalabalık kuru kalabalık diyebilirim. Bu iş böyle ne kadar daha devam eder bilemiyorum. Durumlar gerçekten çok ama çok kötü” diye konuştu.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.