• BIST 9456.53
  • Altın 2496.393
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8183
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 20 °C

Bursa-İskenderiye turizm köprüsü

Bursa-İskenderiye turizm köprüsü
Mısırlı turistler için İstanbul-Bursa, Türkler için de Kahire-İskenderiye paketleri sunulması konusunda ilk adımlar atıldı.

BURSA – Misir’ın İskenderiye kenti ile Bursa arasında turizm köprüsü oluşturmak amacıyla turizm acentaları THY’nın organizasyonu ile bir araya geldi. Mısırlı turistler için İstanbul-Bursa, Türkler için de Kahire-İskenderiye paketleri sunulması konusunda ilk adımlar atıldı.

THY’nin organizasyonu ile Mısır’ın Akdeniz’in kıyısındaki İskenderiye kentinden 10 turizm acentası temsilcisi Bursa’ya davet edildi. Bursa Grand Swiss-Belhotel Çelik Palas’ta yapılan toplantıda, iki ülkenin turizm acentası temsilcileri buluştu. Bursa ve İskenderiye şehirlerinin tanıtımlarının yapıldığı toplantıda, Türk Hava Yolları Sabiha Gökçen Satış Müdürü Cüneyd Doğruer, Mısır’dan gelen ziyaretçilere seslenerek “Yapacağınız geziler esnasında Bursa’yı daha yakından tanıyacaksınız. Çalıştayın ve gezinin verimli geçmesini diliyorum” dedi. Doğruer ayrıca, Bursa’ya THY’nın oldukça fazla değer verdiğini söyledi.

Mısır’dan gelen pazarlama temsilcisi Sherif Mohamed Esawi ise, İskenderiye’nin tanıtıma dair bir sunum gerçekleştirdi. Esawi, İskenderiye kentinin tarihsel geçmişiyle birlikte birçok öğeyi barındığını belirtti. Daha sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı yetkilileri ise Bursa’nın kültür öğelerinin yer aldığı bir sunum gerçekleştirdi. Çalıştayda THY’nin de duraklarından biri olan İskenderiye ile Bursa’nın turist sayılarını yukarıya çekmek amaçlanıyor.
Toplantıya katılan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Turizm Konseyi Başkanı Hasan Eker de bu tür organizasyonların Bursa turizmi açısından önemli olduğunu belirterek, “THY Bursa’yı tanıtmak amacıyla acentaların tüm masraflarını üstlenerek Bursa’ya getirdi. Bu toplantının yanı sıra kentin tarihi ve turistik yerlerini de gezecekler” dedi.
Toplantının amacının ikinci şehirlerle tur paketlerinin birleştirilmesi olduğuna dikkat çeken Hasan Eker, “Mısırlı turist için İstanbul-Bursa, Mısır’a gidecek Türkler için de Kahire- İskenderiye paketleri sunulacak. Böylece İstanbul’a gelen turist Bursa’ya da gelmiş olacak” diye konuştu.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.