• BIST 9457.24
  • Altın 2496.514
  • Dolar 32.5944
  • Euro 34.7827
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 20 °C

Mengen’de aşçıların büyük buluşması

Mengen’de aşçıların büyük buluşması
32. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali nedeniyle mutfağın lezzet kralları “Aşçıların Büyük Buluşması” için Mengen’de toplandı

MENGEN - 32. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali nedeniyle tüm aşçı dernekleri 12-13 Ağustos 2017 “Aşçıların Büyük Buluşması” için Mengen’de toplandı. Festival Komutesi Mengen Belediye Başkanı Tunhan Bulut’un desteğiyle düzenlenen festivalde Türk aşçılığının kalbi olarak bilinen Mengen özel günlerinden birini yaşıyor. Mengen Belediye Başkanı ve Festival Düzenleme ve Yürütme Kurulu Başkanı Turhan Bulut’un “festival coşkusu” davetine katılan aşçılar yurtiçiden ve yurtdışından gelerek Mengen’de buluştular.
Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali ilk günkü kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Aşçılar ata ocaklarında buluştular. Ücretsiz dağıtılan pilava halk hücum etti. Türkiye’nin dört bir tarafından festival için gelen aşçılar ve binlerce kişi gece eğlencesinde  coştular.

mengen-asci4.jpg

56 KENTIN ÖZGÜN MUTFAKLARı

Festival Komitesi kutlama töreni ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:
Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali’nin köklü, uzun soluklu, insan odaklı, beklenen ve özlenen ve 32. yıla yakışır bir düzeyde olması için çalışmalar yaptık. “Aşçıların Büyük Buluşması” adı altında yapılan festivalide; TAŞKAPON 56 kentin özgün mutfaklarını Mengen’e getirdi. Türk mutfağının zirve yapması planlanan çalışma için yurtdışındaki bir çok benzer kuruluşlar ile temas yapıldı ve festivali uluslararası kimlik kazanması hedeflendi.”

KÖY MUTFAKLARıNA YER VERİLDİ

Festival nedeniyle kurulan stantlarda turizm sektörüne hizmet veren oteller, restoran ve gıda sektörüne mensup firmalar, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Mengen Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz, Aşçılık Federasyonları, Konfederasyon ve Dernekleri yer alıyor. Ayrıca Mengen’e ait gelişmekte olan gıda markaları, otel ve pansiyonlar, yöresel tatları sergileniyor. Bu arada köy mutfaklarına yer verilerek Mengen markasının geniş bir kitlelere tanıtılması hedefleniyor.
Geleneksel yemek stantları Mengen'den ve ülkemizin her tarafından katılımcılar tarafından açıldı. Firmalar tanıtım için yerlerini alırken köy mutfaklarında yöresel ürünler satışa sunuldu. Mengen el sanatları ve ürünlerini sergileyenlerin fazlalığı dikkatleri çekti.

asci-mengen7.jpg

MENGEN MARKASI İÇİN BULUŞTULAR


Mengen Belediye Başkanı ve Festival Düzenleme ve Yürütme Kurulu Başkanı Turhan Bulut’un bakanlığında düzenlenen 32. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali nedeniyle Belediye Meclis Üyesi Ö. Özgür Özalp, Belediye Temsilcisi Ünsal Karabostan, AİBÜ Mengen Aşçılık Meslek Yüksekokulu ve ASOMDER temsilcisi Fuat Bayram, AİBÜ Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Temsilcisi , Esnaf ve Sanatkarlar odası temsilcisi Burhan Eröz, TAFED Temsilcisi ve Mengen Aşçılık ve Turizm Derneği Başkanı Salih Bozkurt ve Üyesi Bilal Cantürk, MAF Temsilcisi Arif İşeri ve Mustafa Yılmazer, TAŞPAKON Temsilcisi Serkan Dursun ve Emre Geyikli ön çalışmayı yapan ekipte yer aldılar.

ascilar-ata.jpg

AŞÇıLAR ATA’NıN HUZURUNE ÇIKMIŞTI

Bu yıl 32.’si düzenlenecek olan Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali’ne sayılı günler kala Festival Düzenleme ve Yürütme Kurulu Anıtkabire giderek Ata’mızı ziyarette bulunmuştu.
Anıtkabirde gerçekleştirilen törene Mengen Belediye Başkanı ve Festival Düzenleme ve Yürütme Kurulu Başkanı Turhan BULUT, Komite Üyeleri, Federasyon ve Dernek Temsilcileri, Otel ve Restoranlarda çalışıp İlçemizi en iyi şekilde temsil eden çok sayıda Aşçımız katıldı. Tören Atatürk’ün huzurunda saygı duruşuyla başladı. Mozole’ye çelenk koyulmasının ardından Belediye Başkanımız ve Festival Düzenleme ve Yürütme Kurulu Başkanı Turhan Bulut Şeref Defterine şunları yazdı ; Büyük Atatürk, 12-13 Ağustos 2017 tarihlerinde gerçekleştireceğimiz 32. Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali öncesinde; aşçılığı ata mesleği olarak benimsemiş, dünyaca ünlü aşçılar yetiştiren Mengen´imizi ve aşçılarımızı temsilen bir kez daha huzurunuzda olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Önderliğinizin değerinin farkında, düşüncelerinizin takipçisi, yüklendiğimiz sorumluluğun bilincinde olarakyüksek huzurunuzda; size bağlılığımızla, minnet duygularımızla ve saygıyla eğiliyoruz.

Festival programı ise şöyle:

PROGRAM

12 Ağustos 2017- CUMARTESİ

11.00 – Hastane kavşağı mevkiinden yeni köprü açılışı ve kortej yürüyüşü

11.30 – Festival açılış töreni

Standların ziyareti

Aşçılar yemek yarışması

Bayanlar arası yöresel yemek yarışması

Halk oyunları gösterileri

19.30 – Konser I

Mehmet Şafak

Alp Arslan

Bengü

24.00 – Havai fişek gösterisi

13 Ağustos 2017 PAZAR

10.30 – İlçe halkı ve aşçılarımızla birlikte Mengen’de Kahvaltı

Yer : Festival alanı

12.00 – Federasyon ve derneklerin etkinlikleri.

İlçenin çeşitli yerlerinde halk oyunları gösterileri

19.00 – Konser II

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçıları

Özlem Şafak

Grup Son Ki Üç

24.00 – Kapanış

Havai fişek gösterisi

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.