• BIST 9051.7
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 21 °C

İngiltere'ye de laptop yasağı kalktı

İngiltere'ye de laptop yasağı kalktı
İngiltere, Türkiye'den bu ülkeye yapılan uçuşlarda elektronik cihaz yasağının kaldırılacağını Türk makamlarına bildirdi

LONDRA - İngiltere, Türkiye'den bu ülkeye yapılan uçuşlarda kabin içinde uygulanan elektronik cihaz yasağının kaldırılacağını Türk makamlarına bildirdi.
İngiltere'nin Avrupa ve Amerika'dan Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan ile İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Bakan Çavuşoğlu'nu arayarak yasağın kaldırılmakta olduğunu söyledi. Görüşmelerde Duncan ve Johnson'ın, Bakan Çavuşoğlu'na İngiliz makamlarının yaptığı değerlendirmenin ardından bu yönde bir karar aldıklarını aktardığı öğrenildi.
Söz konusu yasak 21 Mart tarihinde başlamıştı. Aynı tarihte ABD'ye uçuşlarda da kabin içi laptop yasağı başlamış, ABD bu yasağı Temmuz ayı başında kaldırmıştı.
İngiltere, Türkiye'nin yanı sıra Lübnan, Ürdün, Mısır, Tunus ve Suudi Arabistan'dan yapılan uçulara da kabin içi laptop yasağı getirmişti.

ABD VE İNGİLTERE'NİN UÇUŞLARDA ELEKTRONİK CİHAZ KISITLAMASI

ABD, aralarında İstanbul Atatürk Havalimanı'nın da bulunduğu 8 ülkedeki 10 havalimanından, İngiltere ise Türkiye dahil 6 ülkeden gelen doğrudan uçuşlarda kabin içine diz üstü ve tablet bilgisayarla normalden büyük cep telefonlarının alınmasının yasaklandığını açıklamıştı. ABD'nin mart ayından bu yana Türkiye'den icra edilen uçuşlarda başlattığı kabinde elektronik eşya yasağı uygulaması, 5 Temmuz'da Türk Hava Yolları'nın (THY) Atatürk Havalimanı'ndan New York'a yaptığı tarifeli seferle kaldırılmıştı.

BAKAN ARSLAN'DAN LAPTOP YASAĞI AÇIKLAMASI

Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İngiltere uçuşlarında kabine cep telefonundan büyük elektronik alet alımına getirilen kısıtlamayla ilgili son gelişmeleri twitter hesabından açıkladı. Arslan, "İngiltereli mevkidaşım Sn. Chris Grayling, İngiltere'ye yapılan uçuşlarda Laptop yasağının kaldırılmasına yönelik niyet mektubunu gönderdi. Mektupta bazı tedbirlerin alınmış olması şartıyla uçuşlarda uygulanan yasakların kaldırılacağı ifade ediliyor. Ülkemizin havacılığını daha ileriye taşımak için son 14 yıldır dünya havacılık otoritelerinin istedikleri tüm tedbirleri aldık ve alıyoruz. İngiltere ile devam eden ve belli aşamaya gelen görüşmeler ve çalışmalar sonucunda yasağın kısa sürede kaldıracağını bekliyoruz" dedi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.