• BIST 9645.02
  • Altın 2410.846
  • Dolar 32.5611
  • Euro 34.7004
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 15 °C

EasyJet, yeni hava yolu kuruyor

EasyJet, yeni hava yolu kuruyor
easyJet, Brexit’in ardından AB ülkeleriyle işin korumak için Avusturya’da yeni hava yolu şirketi kurmayı planlıyor.

LONDRA - İngiltere havayolu şirketi Easyjet, İngiltere'nin AB'den ayrılmasının ardından Avrupa ülkeleriyle iş ilişkilerini korumak  ve uçuş yapabilmek için Avusturya’da yeni bir hava yolu şirketi ve Avrupa karargahı kuracağını açıkladı. Luton'da bulunan Birleşik Krallık karargahı, değişimden etkilenmeyecek.
Mevcut kurallar Avrupa Birliği içinde faaliyet gösteren devlet hava yolu şirketlerinin çoğunluğu AB üyesi ülkelerin mülkiyetinde olmalıdır. EasyJet kurucusu Stelios Haji-Ioannou - bir Kıbrıs vatandaşı - şirkette yüzde 33'lük bir paya sahip bulunuyor.
Havayolu, Viyana'da üçüncü bir üs kurmak için yeni bir hava operatörü sertifikası için başvuruda bulundu. Patronlar bunun İngiltere'ye resmi olarak AB'den ayrıldıktan sonra uçuşların Avrupa'da ve ülkelerinde ülkeler arasında yürütülebileceğinden emin olmak için olduğunu söylediler

Yeni hava yolu şirketi Easyjet Europe’un merkezi Avusturya'nın başkenti Viyana’da bulunacak. Öte yandan, Havayolu şirketinin Brexit’in ardından Avrupa ülkeleri arasında uçuş gerçekleştirebilmesi için havayolu işletme ruhsatına sahip olması gerekiyor. Şirket tarafından yapılan açıklamada EasyJet uygulamasının "oldukça gelişmiş" olduğu ve "yakın gelecekte" ruhsatı almayı umdukları ifade edildi.

Yeni yapılanma çerçevesinde, üç EasyJet havayolunun sahibi EasyJet plc olacak ve AB'ye ait olacak ve Londra'daki Borsada işlem gören ve İngiltere'de bulunan kontrollü olacak.

Ancak, Birleşik Krallık ve AB arasındaki uçuşların devam etmesi için bir anlaşmaya varılamaması durumunda tedbirler şirketi korumayacak.

Bir EasyJet sözcüsü: "Havacılığın Avrupa'daki tüm ekonomilere ticaretin, turizmin ve seyahati kolaylaştıran önemini göz önüne alarak, havacılık pazarının mümkün olduğunca açık ve rekabetçi bir yapıda olmasının önemli olduğunu düşünüyoruz.

'EasyJet, AB ve İngiltere'yi, en azından İngiltere ve AB arasındaki uçuşları sağlayacak bir hava anlaşması yapmaya itmeye devam edecek.

'İngiltere ve Avrupa Hükümetleri ve AB ile bu konuda olumlu görüşmeler yaptık ve diğer önemli Avrupa havayolları tarafından desteklenen bir konumdayız.'

EasyJet Europe'un kurulması Avusturya'da bir takım yeni istihdam yaratacak, ancak hiçbir iş İngiltere'den geçmeyecek.


 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.