• BIST 9145.67
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.358
  • Euro 34.9476
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 17 °C

Qatar'da laptop yasağı kalktı

Qatar'da laptop yasağı kalktı
Qatar Airways, ABD'ye giden tüm uçuşlarda uygulanan elektronik cihaz yasağından muaf tutuldu

DOHA- Qatar Airways, beş yıldızlı Hamad Uluslararası Havaalanından ABD'ye giden tüm uçuşlarda uygulanan elektronik cihaz yasağından muaf tutulmuştur

Havayolu, önümüzdeki günlerde San Fransisco'ya yapacağı uzun mesafeli uçuşlarda ultra modern filosunu genişletecektir
Qatar Airways ABD'de 10 varış noktasına hizmet veriyor; bunun içerisinde New York'a günde iki uçuş da bulunuyor ve önümüzdeki günlerde havayolunun Business Class Qsuite servisi de hizmete girecektir
Doha, Qatar Skytrax 2017 tarafından Dünyanın En İyi Havayolu seçilen Qatar Airways, ABD Yurtiçi Güvenlik Departmanının Doha, Katar'daki Hamad Uluslararası Havaalanı'ndan ABD'ye giden yolcularının uçuşlarında kişisel elektronik cihazlar taşımalarına izin verdiğini duyurdu.
Havayolu, ABD'li yetkililerin Katar'daki Hamad Uluslararası Havalimanı'nda (HIA) uygulanan güvenlik tedbirlerini tam olarak incelemelerinden sonra bugün muafiyet kazandı. HIA, yakın zamanda Skytrax tarafından beş yıldızla ödüllendirilerek Orta Doğu'da bu takdiri kazanan ilk havalimanı oldu.
Elektronik kısıtlamalarının kaldırılmasıyla beraber HIA'dan Qatar Airways'in uçtuğu Amerika'daki varış noktalarına gidecek olan yolcularımız, yolculuk sırasında iş ve eğlence amaçları doğrultusunda beraberinde getirdikleri elektronik cihazları kullanabileceklerdir.
Qatar Airways Grup Ceo’su, Akbar Al Baker: “ABD'deki tüm varış noktalarına Qatar Airways ile uçan yolcularımız için elektronik cihaz yasağının kaldırıldığını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Güvenlik ve emniyet bizim en büyük önceliğimizdir. Bu unsurlar, kurumsal değerlerimizde de vurgulanmaktadır ve bunlardan asla ödün verilmemelidir.” şeklinde konuştu.
Akbar Al Baker sözlerine şöyle devam etti: "Doha'da uyguladığımız güvenlik önlemleri, ABD'ye uçan bütün yolcularımıza bizden beklenen birinci sınıf hizmeti sunmaya devam etmemizi sağlıyor. Genişleyen ağımıza San Fransisco'yu da ekleyerek Airbus A350 ve Qsuite hizmetimizle donatılmış Boeing 777 uçaklarımızla yolcularımıza ABD'de yeni varış noktaları sunmayı dört gözle bekliyoruz."
Qatar Airways geçtiğimiz günlerde Oneworld ortağı American Airlines hisselerinde sent başına %4,75'e kadar yatırım yaparak havayolunda pasif bir pozisyon alma amacını gündeme getirdi. Qatar Airways, American Airlines'ı uzun zamandır güvenilir bir Oneworld Alliance ortağı olarak görmekte ve bu ilişkiyi devam ettirmeyi arzulamaktadır.
Qatar Airways son 20 yıldır yolcularının güvenliğini ve emniyetini arttırmak için sürekli yeni önlemler alarak endüstrideki ve ABD'deki düzenleyici kurumlarla işbirliğini geliştirmiştir. Programın ilk olarak uygulamaya konulduğu 2003 tarihinde Qatar Airways, IATA Operasyonel Emniyet Denetimi'yle (IOSA) %100 uyumluluğu elde eden ilk havayolu olmuştur ve o tarihten beri %100 uyumluluk rekorunu sürdürmüştür.
Havayolu ayrıca Eylül ayında, donanımının yeniden iyileştirildiği bir Boeing 777 uçağında New York yolcuları için patentli ve ödüllü yeni Qsuite Business Class koltuğunu da sunacaktır. Qsuite, kaldırılabilir kişisel gizlilik panelleri sayesinde bitişik koltuklardaki yolcuların kendi özel odalarını yaratmalarını sağlayan, endüstrideki ilk çift kişilik Business Class yatağını içermektedir.
Ayarlanabilir paneller ve ortada hareket eden TV monitörleri, dört koltukta yolculuk eden arkadaşların veya aile üyelerinin kendi alanlarını özel bir süite dönüştürmelerini sağlayarak beraber çalışabilmelerini, yemek yiyebilmelerini ve sosyalleşebilmelerini sağlıyor. Bu yeni özellikler, yolcuların kendi özel ihtiyaçlarına uygun olan bir ortam sağlayan özelleştirilebilir seyahat deneyimini sunuyor.
Bu sene ABD uçuşlarının 10. yılını kutlayan Qatar Airways, ABD'deki varış noktalarını arttırma projesi kapsamında 2018'de San Fransisco'ya uçuşlara başlayacaktır.
ABD'deki varış noktalarının arttırılması havayolunun küresel büyüme planının yalnızca bir parçasıdır. Diğer yeni varış noktaları arasında Canberra (Avustralya), Chiang Mai (Tayland), Douala (Kamerun), Libreville (Gabon), Rio de Janeiro (Brezilya), Santiago (Şili) ve bunlar gibi yerler bulunmaktadır.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.