• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 17 °C

Zafer Baykal, Turgutreis'te geziyor

Zafer Baykal, Turgutreis'te geziyor
Turgutreis’in Balıkçılar Çarşısı sokakları her akşam en güzel balığın, en güzel müziğin ve eğlencenin buluştuğu yer olarak rağbet görüyor.

ZAFER BAYKAL- TÜRKIYE TURİZM
TURGUTREİS / BODRUM -
Herkes Bodrum denilince önce Halikarnas Balıkçısı’nı, sonra ise MFÖ’nün“Bodrum, Bodrum…” şarkısını hatırlar. Herkesin içinde uktedir… “Ah bir Bodrum’da olsam” derler… Bodrum’da olmak kolay… Atlar uçağa gidersiniz. Ama nerede kalacak, nerede, yiyecek ve nerede içeceksiniz?

zafer-turgutreis.jpg

İşte bu önemli sorulara cevap için turkiyeturizm.com Ege Temsilcisi Zafer Baykal, sizing adınıza Bodrum’u geziyor ve gördüğünü yazıyor.
Aslında Bodum’da gündüz başka gece ise başka bir dünya var. Malum sıcak… Bu nedenle eğlence Bodrum’u gecelerinde var. Geceleri tanımak lazım.
‘Bodrum gecelerini Zafer Baykal ile gezin,yiyin,için ve eğlenin’ diyoruz. Zafer Baykal sizin için geziyor, görüyor, fotoğraflıyor ve yazıyor.

zafer-balikcilar11.jpg

zafer-balikcilar2.jpg

BALIĞIN VE EĞLENCENİN MERKEZİ

Bu kez Turgutreis’in her yanı deniz kokan, tabelalarda ve masalarda denizcilerin amblemleri ile mavi beyaz renklerin hakim olduğu Balıkçılar Çarşısı sokaklarındayız.
Tezgahlarda bitmeye yüz tutan balıklar, restoranların mutfaklarına ulaşmış ve usta ellerin pişirme yöntemleri sonrası masalardaki tabaklara yerleşmiş bile… Yanlarında mezelerle birlikte isteğe uygun içecekler yer almış. Sohbetler koyulaşmış, herkes biraz çakır keyif olmuş…
Üzerine birde seyyar çalgıcılar masanın çevresinde yer alınca deymeyin masaların keyfine… Balıkçılar Çarşısı’nda masalardan yayılan ve çalgıcıların müziğine uyan sesler çınlatıyor.
Turgutreis’in Balıkçılar Çarşısı her akşam en güzel balığın, en güzel müziğin ve eğlencenin buluştuğu yer olarak rağbet görüyor.
Turgutreis’in merkezinde bulunan Balıkçılar Çarşısı’nda yer alan restoranlar her keseye uygun hizmet veriyorlar. Taze balıklar, lezzetli mezeler her akşam keyif arayanlara çekim gücün oluşturuyor.

zafer-balikcilar4.jpg

zafer-balikcilar6.jpg

zafer-balikcilar18.jpg

BALIK TEZGAHTAN SEÇİLİYOR

Balıkçılar Çarşısı’nde lokantalar arasında adeta lezzet yarışı var. Özellikle mezelerde farklı olmak için gayret gösteriyorlar. Bir de güleryüz, temiz servis ihmal edilmiyor. Balıkçı tezgahlarından herkes kendi balığını seçiyor ve masaya oturuyor. Ondan sonra gelsin gece…

zafer-balikcilar7.jpg

zafer-balikcilar12.jpg

ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRÜYORUZ

Bütün bu güzellikler içinde çarşı esnafı dertli… Lokantaları öznle tasarlıyorlar. Dekor yapıyorlar ve sokağa renk cümbüşü yaşatıyorlar. Ancak belediyenin kendilerine gereken özeni göstermediğini belirtiyorlar. Turgutreis’e can veren Balıkçılar Çarşısı esnafı “Üvey evlat muamelesi görüyoruz. Turizm denilince sadece Bodrum anlaşılıyor. Belediye’nin Bodrum’a bağlı ilçe belediyelerininde birer turizm beldesi olduğunu farketmesi lazım. Bu turizm beldelerine el atılması gerekiyor” dediler.

zafer-balikcilar1.jpg

zafer-balikcilar16.jpg

zafer-balikcilar7.20170707112506.jpg

ÇARŞININ IŞIKLANDIRILMASI İSTENİYOR

Belediye’den, saat 16.00 dan itibaren trafiğe kapanan Balıkçılar Çarşısının bütün sokak girişlerine Turgutreis Balıkçılar Çarşısı şeklinde ışıklı tabela asılmasını istiyorlar. Sokağın iyi aydınlatıldığı zaman daha canlanacağı ve güçlü bir cazibe merkezi olacağını söylediler.
Haklılar… Bodrum’un yaz kış yaşayanları barındıran, en önemli beldesi Turgutreis en az Bodrum kadar ziyaretçi alıyor. Bu nedenle Bodrum belediyesiin Turgutreis’e hakettiği önemi vermesi gerekiyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.