• BIST 9118.67
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 23 °C

Tatiller sonbahara sarktı

Tatiller sonbahara sarktı
Secretcv.com'un tatil alışkanlıklarını araştırmak amacıyla yaptığı çalışmaya katılanların yüzde 50’si yılda bir kez tatil yaptığını, yüzde 30’u ise her yıl tatil yapmadığını belirtti.

İSTANBUL- Ramazan'ın son yıllarda yaz aylarına denk düşmesi nedeni ile tatil mevsimi Eylül ve Ekim aylarına kaymaya başladı. Online insan kaynakları sitesi Secretcv.com'un tatil alışkanlıklarını araştırmak amacıyla yaptığı çalışmaya katılanların yüzde 50’si yılda bir kez tatil yaptığını, yüzde 30’u ise her yıl tatil yapmadığını belirtti. Tatil için Türkiye’nin en popüler yöreleri olarak Ege ve Akdeniz kıyıları öne çıkıyor. Üniversite mezunları için deniz ve eğlence ön plana çıkarken, ilkokul mezunları tatilde doğdukları, ailelerinin yaşadığı yörelere gidiyorlar.

TATİLLER SONBAHARA SARKTI

Son yıllarda Ramazan’ın yaz aylarına denk gelmesi, tatil alışkanlıklarını da etkiledi. Katılımcıların yüzde 53’ü tatillerini Eylül – Ekim aylarında yaptıklarını vurguladı. Temmuz ve Ağustos aylarında tatil yapanların oranı yüzde 39 olurken Mayıs – Haziran aylarını tercih edenlerin oranı yüzde 7, kış aylarını tercih edenlerin oranı ise yüzde 1’de kaldı.

Tatil için Ege sahillerini tercih edenlerin oranı yüzde 42, Akdeniz sahillerine gidenlerin oranı ise yüzde 30 oldu. Katılımcıların çoğunluğunu ilkokul mezunlarının oluşturduğu yüzde 28’lik bir bölümü ise tatilde ailelerini görmek için memleketlerine gittiklerini ifade etti.

ÜNİVERSİTE MEZUNLARI DAHA ÇOK TATİL YAPIYOR

Genellikle üniversite mezunları yılda 2–3 kez tatil yapıyor. Ankete katılanların yüzde 50’si yılda bir, yüzde 17’si 2 – 3, yüzde 3’ü 4’ten fazla tatil yaptıklarını belirtirken, katılımcıların yüzde 30’u her yıl tatil yapmadıklarını kaydetti.

Tatil yerinin seçiminde en fazla fiyat rol oynuyor. Katılımcıların yüzde 37’si tatile gidecekleri yeri seçerken fiyata, yüzde 19’u denize yakın olup olmadığına, yüzde 16’sı eğlence bulunup bulunmadığına, yüzde 14’ü tesis özelliklerine, yüzde 8’i yemek çeşitliliğine ve yüzde 6’sı da çocuklara yönelik hizmetlere bakarak karar verdiklerini belirtti.

TATİL PERFORMANSI ARTIRIYOR

Anket sorularını yanıtlayanların yüzde 68’i tatil yapmanın işlerini olumlu etkilediğini, performanslarının arttığını belirtti. Ancak, katılımcıların yüzde 19’u tatil dönüşü işe adapte olmakta zorlandıklarını, performanslarının düştüğünü bildirdi. Katılımcıların yüzde 23’ü için tatilin performansları üzerinde olumlu veya olumsuz bir etkisi olmuyor.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.