• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 17 °C

İz dedektörü laptop yasağını bitirdi

İz dedektörü laptop yasağını bitirdi
ABD uçuşlarında kabine cep telefonundan büyük elektronik aletleri almama yasağı bugün son buluyor.

İSTANBUL- ABD uçuşlarında kabine cep telefonundan büyük elektronik aletleri almama yasağı bugün son buluyor. THY, 100 gün süren laptop yasağı boyunca yolcu kaybetmedi aksine 6 ayda yaklaşık yüzde 10’luk artış kaydetti. Business yolcular için alınan 500 laptop da merkeze çekiliyor

Dizüstü bilgisayar yasağına karşı yolcu kaybetmemek için 3 aydır çeşitli formüller üreten THY, yolcu kaybı bir kenara bu hatta yolcu sayısını artırdı. Edinilen bilgilere göre resmi olmamakla birlikte ikinci çeyrekteki yolcu sayısı 2016’nın da üzerinde gerçekleşti.

Gazete Habertürk'ten Yiğit Yıldız'ın haberine göre resmi rakamlara göre ise şirket, 2017 nisan ve mayıs aylarında toplam kapasitesini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2.7 artırdı. Nisan ve mayısta taşınan toplam yolcu sayısı da yüzde 6.2 artarken, dış hat yolcu sayısı da yüzde 9.1 artış gösterdi. Haziranda da yolcu sayısı geçen yılın altında kalmadığı varsayılırsa THY, yasaklı dönemde dış hatlarda yolcu sayısını yüzde 10’a varan bir oranda artırdı.

Gelelim bu zor dönemi atlatmak için satın alınan laptopların akıbetine...

THY’nin laptopları, mayıs ayından itibaren ABD ve İngiltere’ye yapılan seyahatlerde business class yolcularına uçuş süresince kullanmaları için ücretsiz olarak veriliyordu. Yolcular için THY yaklaşık 500 laptop almıştı. Bu laptopların yaklaşık maliyeti birim başına 500 dolardan hesaplanırsa 250 bin dolar gibi bir tutara denk geliyordu.

thy-laptop.jpg

LAPTOPLAR GENEL MERKEZE GİDİYOR

Yasağın kalkması ile birlikte uçuşlarda ihtiyaç olmaktan çıkan laptopların da, THY’nin genel merkezinde eskiyen cihazlarla değiştirilerek çalışanların kullanımına sunulacağı öğrenildi.

"MALİYET DEĞİL, İTİBARIMIZ ÖNEMLİ"

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, ABD uçuşlarında 100 gün süren yasağın maliyetiyle ilgili, “Elimizdeki yolcuyu tutabilmek için yaptığımız maliyetler hiçbir şey değildir. Asıl mesele itibarımızın göreceği darbe. Yasak sonrası yolcu kaybetmeyi bırakın yolcu sayımız artmaya devam etti” dedi. Yasağın kalkmasının Türkiye’nin güvenli imajına ve turizmine olumlu yansımaları olacağını belirten Aycı, “Türkiye’nin güvenli ülke imajı için yasağın kalkması önemli oldu. Final Four organizasyonu İstanbul’da başarıyla yapıldı. Dev organizasyonlar burada güvenlikle yapılabiliyor” diye konuştu.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.