• BIST 9693.46
  • Altın 2495.355
  • Dolar 32.3811
  • Euro 34.6983
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 17 °C

İngiliz turistin foyası ortaya çıktı

İngiliz turistin foyası ortaya çıktı
İngiliz turistin zehirlendiğini söylediği tarihlerde, Türkiye’de çekildiği fotoğraflar foyasını ortaya çıkardı

LONDRA- İngiltere’de yaşayan vücut geliştirmeci Leon Roberts, Türkiye’ye tatile geldikten sonra zehirlendiği gerekçesiyle seyahat firmasından ve otelden tazminat talep etti. Ancak vücut geliştirmecinin zehirlendiğini söylediği tarihlerde, Türkiye’de yemek yerken çekildiği fotoğraflar kendisini ele vermesine neden oldu.

38 yaşındaki İngiliz adam Türkiye’deki tatilinde zehirlendiğini ve bütün tatilini hasta geçirdiğini iddia etti.

Turist adam bunun karşılığın seyahat firmasından tazminat talep etti..

Ancak Leon Roberts’in Facebook hesabına Türkiye’de yemek yerken koyduğu 79 fotoğraflık albüm adamın yakayı ele vermesine neden oldu.

Roberts, tatil firmasından tazminat için iki haftalık masraflarını talep etmişti. İngiliz Daily Mail gazetesi, fotoğraflarının ortaya çıkmasının ardından Roberts'in tazminat talebini geri çektiğini yazdı.


ingiliz-turist2.jpg

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI 'YÖNTEMİ' DUYURDU

İngltere Dışişleri Bakanlığı ise İngiliz turistlerin Türkiye tatili dönüşünde otelde gıda zehirlenmesi yaşadığı iddiasıyla tur operatörleri aleyhine açtıkları davalarda 5- 15 bin pound arasında tazminatlar kazanması ve açılan dava sayısının ciddi boyuta ulaşması üzerine vatandaşlarına, gerçek dışı hastalık bildirimi halinde yasal işlem yapılacağını duyurdu.

ingiliz-turist3.jpg

Türkiye’ye seyahat eden İngiliz turistlerin özellikle son iki yıldır tatil dönüşünde ’gıda zehirlenmesi’ şikayetiyle İngiltere’de tatil ücretinin 10 katını aşan düzeylerde açtıkları tazminat davaları, tur operatörleri ve otelcileri isyan ettirdi. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ile Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin (AKTOB) İngiltere Büyükelçiliği ile temasları sonundaÿ İngiltere Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarına uyarıda bulundu. Uyarıda, Türkiye’ye seyahat edecek İngiliz vatandaşlarına, gerçek dışı hastalık bildirimi halinde İngiltere ve Türkiye’de yasal işlem yapılacağı duyuruldu. (DHA)
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.