• BIST 8991.27
  • Altın 2276.601
  • Dolar 32.3101
  • Euro 35.0399
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • Antalya 15 °C

Bakan Avcı: Otel fiyatları kırıldı

Bakan Avcı: Otel fiyatları kırıldı
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, turizmcilerin bu yıl çok ciddi oranda fiyat indirimi yaptığını söyledi.

İSTANBUL -Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, turizmcilerin bu yıl çok ciddi oranda fiyat indirimi yaptığını söyledi. Turizm Bakanı Nabi Avcı, “Turist sayısı itibarıyla iyi gidiyoruz ama bu arada geçen yılın krizinin de etkisiyle işletmelerimiz çok ciddi fiyat kırdı. O yüzden turist sayısı artmış olmasına rağmen gelirimize aynı oranda yansımıyor” diye konuştu.

GELIRIMIZE AYNI ORANDA YANSIMIYOR

Turizm sezonunun 2016’da çok sıkıntılı bir dönem geçirdiğini anımsatan Turizm Bakanı Nabi Avcı, bu yıl erken rezervasyonların iyi olduğunu söyledi. Turizm sezonunu değerlendiren Avcı, 2017 yılı itibarıyla Rusya pazarında toparlanmanın yaşandığını, Rus turistlerin tercihlerinde Türkiye’nin önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Almanya, Fransa ve İngiltere pazarında da kıpırdanmaların olduğunu kaydeden Avcı, “Erken rezervasyonlar iyi ama hemen tabii 2015 öncesine dönemezsin. Turist sayısı itibarıyla iyi gidiyoruz ama bu arada geçen yılın krizinin de etkisiyle işletmelerimiz çok ciddi fiyat kırdılar. O yüzden turist sayısı artmış olmasına rağmen gelirimize aynı oranda yansımıyor bu artış. Çünkü fiyatları çok düşürdüler” dedi.

‘İNDİRİMDE YERLİ YABANCI AYRIMI YOK’

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık da sektörün kapasite kullanımını artırmak için fiyat konusunda taviz verdiğini söyledi. Turist artışı için gerekli her türlü adımın atıldığını belirten Ayık, buna fiyat indirimlerinin de dahil olduğunu kaydetti. Ayık, indirimlerde yerli ve yabancı turist ayrımı yapılmadığını savundu. Gazete Habertürk'ten Aykut Yılmaz'ın haberine göre Ayık, yapılan indirime ilişkin soru üzerine, “Bu konuda bir şey söylemek için ayrıntılı bir çalışma yapmak gerekir” dedi.

‘AVRUPA’DA SON DAKİKAYA KALDIK’

2016 yılındaki uçak krizinden sonra neredeyse sıfırlanan Rus turist sayısında toparlanma yaşandığını kaydeden Ayık, Avrupa’da ise sorunun devam ettiğini belirtti. Ayık şöyle konuştu. “Şimdi rakamlar oldukça iyi gidiyor. Muhtemelen 2015 yılı rakamlarının üzerinde 2014 rakamları seviyesine çıkabilir. Hedef 4 milyonun üzerini görmek. Avrupalı turistte sıkıntılar kısmen de olsa devam ediyor. Avrupa’da son dakika satışlarıyla kayıpları telafi etmeye çalışıyoruz. Arzu ettiğimiz bir geri dönüşü halen gerçekleştiremedik.”
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.