• BIST 9693.46
  • Altın 2508.912
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7586
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 18 °C

Çorum 500 bin turist bekliyor

Çorum 500 bin turist bekliyor
Çorum Valisi Necmeddin Kılıç altyapı ve tanıtım çalışmalarının ardından kente 500 bin turist gelmesini beklediklerini söyledi.

ÇORUM - Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle yaptıkları altyapı ve tanıtım çalışmalarının ardından kente 500 bin turist gelmesini beklediklerini söyledi.
Anadolu’nun en eski uygarlıklarından olan Hitit Medeniyetine ev sahipliği yapan Çorum’da, turizm payının arttırılması için çalışma başlatıldı. Vali Necmeddin Kılıç’ın girişimleriyle kente gelen turist sayısının artırılması amacıyla alt yapı ve tanıtım çalışmalarına ağırlık verildi. Çorum’un dünya medeniyetlerine ev sahipliği yaptığını ifade eden Vali Kılıç, Hitit ve Hatti Medeniyetlerinin Çorum sınırlarında imparatorluklarının yönettiğini söyledi. Turizm anlamında bu kazanımları değerlendirmek istediklerini anlatan Kılıç, “Valiliğimizin de destekleriyle Alacahöyük, Hattuşa, Şapinuva'da arkeolojik kazı çalışmaları devam ediyor. Dünyanın ilk barajı olarak kabul edilen ve kurulduğu günden beri işlevine devam eden tek baraj olan Alacahöyük'teki Hitit Barajı'nda yürütülen arkeopark-rekreasyon alanında yapılacak tesislerin inşasında sona gelindi. İnşallah bu çalışmalar tamamlanınca Çorum’da 500 bin turisti ağırlamak istiyoruz” dedi.
Vali Kılıç, Türkiye ile Kore Cumhuriyeti arasında diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 60. yıldönümü vesilesiyle 2017'nin karşılıklı olarak 'Türkiye-Kore Kültür Yılı' ilan edildiğini söyleyerek, gelecek ay Kore'den Çorum'a turistlerin getirilmesi için çalışma yaptıklarını bildirdi.

Hititlerin önemli kentleri Hattuşa ve Alacahöyük ören yerlerinin yanı sıra müzeleri, tarihi evleri ve yaylalara ev sahipliği yapan Çorum, doğal, tarihi ve kültürel güzellikleriyle Türkiye'nin önemli turizm merkezleri arasında yer alıyor.

Kentin kuzeyinde yer alan Kargı ve İskilip ilçelerinde doğal ve tarihi mekanlar ile İskilipli Atıf Hoca'nın Anıt Mezarı, Kral Kaya Mezarları, binlerce yıllık tarihi eserleri barındıran üç farklı müzesi ve merkezindeki sahabe mezarlarına da ev sahipliği yapan kent, mutfak kültürüyle de konuklarına farklı bir deneyim sunuyor.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.