• BIST 8977
  • Altın 2299.033
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0707
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

Rus transit yolcuya konaklama

Rus transit yolcuya konaklama
Rus transit yolcu Sultanahmet ve Taksim bölgesinde 4 yıldızlı otelde 1 gece, business sınıfı için 5 yıldızlı otelde 2 gece ücretsiz konaklayabilecek

İSTANBUL - İstanbul’da 20 saatten fazla bağlantı süresi bulunan THY yolcuları bilet alımları sonrası düzenlenecek otel çeki ile, Sultanahmet ve Taksim bölgesinde ekonomi sınıfı için 4 yıldızlı otelde 1 gece, business sınıfı için 5 yıldızlı otelde 2 gece ücretsiz konaklayabilecek

Gazete Habertürk'ten Gökhan Artan'ın haberine göre, Türk Hava Yolları (THY) Rusya seferlerinde İstanbul turizmine de olumlu yansıması beklenen bir karar aldı. THY, Pakistan’dan sonra Rusya çıkışlı transit yolcuları da İstanbul’da ücretsiz konaklatacak. Uygulamanın İstanbul’u ziyaret edecek Rus turist sayısını artırması bekleniyor.

Karara göre THY’nin İstanbul’da sağladığı ücretsiz konaklama hizmetinden bundan böyle Rusya çıkışlı yolcular da faydalanacak. Uygulamanın İstanbul’a gelen günübirlik Rus turist sayısını artırması bekleniyor. Nisan ayında Türkiye’ye gelen Rus turist sayısı 181 bin 865’e ulaşarak iki ülke arasında Kasım 2015’te yaşanan kriz öncesini geçti. Bu rakam 2016’da 31 bin 50 olmuştu. Rus turist sayısında yaşanan artış yüzde 485.72’yi buldu. 2015’in nisan ayında Rusya’dan Türkiye’ye 149 bin 879 kişi gelmişti.

ABD DE DAHİL EDİLDİ

THY’den yapılan açıklamaya göre Rusya dışında Kazakistan, Avustralya, ve Belarus çıkışlı yolcuları ABD, Güney Amerika ülkeleri, Birleşik Krallık, İrlanda, Uzakdoğu, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Asya varışlı seferlerinde ücretsiz konaklamadan yararlanabilecek. İstanbul’da 20 saatten fazla bağlantı süresi bulunan THY yolcuları bilet alımları sonrası düzenlenecek otel çeki ile 2 geceye kadar ücretsiz konaklayabilecek.

"YOLCULARDAN OLUMLU GERİ DÖNÜŞÜM ALDIK"

THY Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, yolculardan aldıkları olumlu geri dönüşler sonrası “Stopover” programını diğer ülkelere de genişletmekten heyecan duyduklarını söyledi. Olmuştur, “Yolcularımıza, Türk misafirperverliğini ve İstanbul’un eşsiz güzelliklerini tecrübe etme fırsatı sunmak istiyoruz. Yolcularımızın bu programdan faydalanacağından ve en iyi sonucu alacağından eminiz” dedi.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.