• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 18 °C

Fitch’ten 4 Türk bankasının notu

Fitch’ten 4 Türk bankasının notu
Fitch'in notlarını teyit ettiği bankalar arasında Akbank, İş Bankası, Garanti Bankası ve Yapı Kredi Bankası yer alıyor. Bankaların not görünümleri ise durağan olarak açıklandı.

EKONOMİK BAKIŞ –TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings 4 özel Türk bankasının kredi notunu teyit etti. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings 4 özel Türk bankasının kredi notunu teyit etti. Fitch'in notlarını teyit ettiği bankalar arasında Akbank, İş Bankası, Garanti Bankası ve Yapı Kredi Bankası yer alıyor. Bankaların not görünümleri ise durağan olarak açıklandı.İş Bankası ve Akbank'ın notları "BB+" ve Garanti ve Yapı Kredi'nin ise "BBB-" seviyesinde oldu.

halkbank.jpg

HALKBANK VE VAKıFBANK'TA GENEL MÜDÜR DEĞIŞIYOR
Halkbank'ın yeni yönetim kuruluna Ziraat Katılım'ın Genel Müdürü Osman Arslan girerken, bankanın Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu ise yönetim kurulunda yer almadı. Halkbank Genel Müdürlüğüne Osman Arslan, Vakıfbank Genel Müdürlüğüne Mehmet Emin Özcan getirilecek.
Reuters'ta yer alan habere göre, Ziraat Katılım'da Genel Müdür olarak görev yapan Arslan kısa süre içinde Halkbank'a Genel Müdür olarak atanacak.Halkbank, Vakıfbank, ve Ziraat Bankası'nda yönetim kurulu üyeliği yapmış olan ve son olarak KKTC Merkez Bankası Başkanı olarak görev yapan Özcan ise Vakıfbank Genel Müdürü olarak atanacak.KAP'a açıklama: Taşkesenlioğlu gidiyorHalkbank'ın yeni yönetim kuruluna Ziraat Katılım'ın Genel Müdürü Osman Arslan girerken, bankanın Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu ise yönetim kurulunda yer almadı.Konuya yakın kaynaklar Arslan'ın kısa süre içinde Halkbank'a Genel Müdür olarak atanacağını söylediler.Halkbank'tan KAP'a yapılan açıklamada, bugün gerçekleşen olağan genel kurulda üç üyenin yönetim kurulu üyeliğine devam etmesine, aralarında Arslan'ın da olduğu altı üyenin ise üç yıl süre ile seçilmesine karar verildiği ifade edildi.

hazine.jpg

HAZINE 1 MILYAR AVRO BORÇLANDı

Hazine Müsteşarlığınca, avro cinsinden Haziran 2025 vadeli bir tahvilin ihraç miktarının 1 milyar avro olarak gerçekleştiği bildirildi.
Hazine Müsteşarlığınca, avro cinsinden Haziran 2025 vadeli bir tahvilin ihraç miktarının 1 milyar avro olarak gerçekleştiği bildirildi.Hazineden yapılan açıklamada, 2017 yılı dış finansman programı çerçevesinde avro cinsinden Haziran 2025 vadeli bir tahvil ihracı için 6 Haziran 2017'de BNP Paribas, HSBC ve UniCredit'e yetki verildiği belirtildi. Dün sonuçlanan ihraçta miktarın 1 milyar avro olarak gerçekleştiği bilgisi verilirken, ihraç tutarının 14 Haziran 2017'de hesaplara gireceği ifade edildi.
Kupon oranı yüzde 3,250 olan tahvilin yatırımcıya yüzde 3,377 getiri sağladığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:"Tahvile 170'den fazla yatırımcı, ihraç tutarının 2,5 katı talep göstermiştir. Tahvilin yüzde 27'si Birleşik Krallık'taki, yüzde 16'sı Fransa'daki, yüzde 10'u Benelüks ülkeleri ve İsviçre'deki, yüzde 9'u Almanya'daki, yüzde 21'i diğer Avrupa ülkelerindeki, yüzde 8'i Türkiye'deki, yüzde 4'ü ABD'deki ve yüzde 5'i diğer bölgelerdeki yatırımcılara satılmıştır. Bu tahville birlikte 2017 yılında uluslararası sermaye piyasalarından yaklaşık 7,4 milyar dolar tutarında finansman sağlanmıştır."

kredi-karti.20170608204217.jpg

KARTTAN TAKİBE GİRENLERIN SAYISI AZALDI

Bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal eden kişi sayısı yılın ilk 4 ayında 2016'nın aynı dönemine göre yüzde 4 azalarak 345 bin kişi oldu.
Bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal eden kişi sayısı yılın ilk 4 ayında 2016'nın aynı dönemine göre yüzde 4 azalarak 345 bin kişi oldu.Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi'nin Negatif Nitelikli Bireysel Kredi ve Kredi Kartı Nisan 2017 Raporu yayımlandı. Rapora göre, bireysel kredi veya kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe girenlerin sayısı yılın ilk 4 ayında 2016'nın aynı dönemine göre yüzde 3 artarak 511 bin kişi olarak gerçekleşti. Aynı yıl içinde birden fazla kaydı bulunan kişilerin bir kez sayılmasıyla elde edilen veriler dikkate alındığında bireysel kredi borcundan dolayı yasal takibe intikal eden kişi sayısı ilk 4 ayda 2016'nın aynı dönemine göre yüzde 1 artarak 262 bin kişi oldu.Bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal eden kişi sayısı ise aynı dönemde yüzde 4 azalarak 345 bin kişi oldu.

galatasaray.jpg

RIVA IHALESINDE EN YÜKSEK TEKLİF DAP'TAN

Galatasaray Spor Kulübü'nün İstanbul Riva'daki arsası için gerçekleştirilen ihalenin ilk oturumunda en yüksek teklif, 1 milyar lira ile DAP Holding iştiraki Eltes İnşaat'tan geldi.
Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Galatasaray Spor Kulübü'nün İstanbul Riva'daki arsası için gerçekleştirilen ihalenin ilk oturumunda en yüksek teklif, 1 milyar lira ile DAP Holding iştiraki Eltes İnşaat'tan geldi. DAP Holding'den yapılan açıklamada, Emlak Konut GYO'nun İstanbul Beykoz Riva'da arsa satış karşılığı gelir paylaşımı işi ihalesinin ilk oturumunun bugün gerçekleştirildiği hatırlatıldı.Açıklamada, Emlak Konut GYO'nun Galatasaray Spor Kulübü'nden satın aldığı 1,1 milyon metrekarelik arsa için toplam 9 firmanın ihaleye katıldığı, ilk oturumda en yüksek teklifin DAP Holding iştiraki Eltes İnşaat'tan 1 milyar TL olarak geldiği belirtildi.Eltes İnşaat'ın bu miktarın yüzde 10'unu Emlak GYO'ya teklif ettiği bildirilen açıklamada, ihalenin ikinci oturumunun 15 Haziran'da gerçekleştirilecek. Açıklamada görüşlerine yer verilen DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Riva'daki arsa için istekli olduklarını belirterek, şunları kaydetti: "Türkiye'nin köklü spor kulüplerinden Galatasaray'ın Riva'daki arazisini uzun zamandır takip ediyoruz. İhalede ilk oturumu kazanan olarak sonuçtan memnunuz. Dileriz, ikinci oturumda da en yüksek teklifi vererek ihaleyi kazanırız. İhalenin başta ülkemize, ardından da Emlak GYO'ya, Galatasaray Spor Kulübü'ne ve DAP Holding'e hayırlı olmasını dileriz."

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.