• BIST 9664.29
  • Altın 2495.067
  • Dolar 32.5864
  • Euro 34.8484
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • Antalya 21 °C

Diyarbakır’a turist akın ediyor

Diyarbakır’a turist akın ediyor
Diyarbakır’ı terörde terk eden turistler, huzur ortamının sağlanması ile birlikte tarihi şehre tekrar yönelmeye başladı.

DİYARBAKIR- Diyarbakır'da, çatışmalı ortam nedeniyle kenti adeta kaçarcasına terk eden turistler, huzur ortamının sağlanması ile birlikte tarihi şehre tekrar yönelmeye başladı.

Diyarbakır'da, geçtiğimiz yılın ortalarına kadar süren çatışmalı ortam nedeni ile kenti adeta kaçarcasına terk eden turistler, huzur ortamının sağlanması ile birlikte tarihi şehre tekrar yönelmeye başladı. Geçtiğimizin yılın ilk dört ayına göre yabancı turist sayısında yüzde 300, yerli turist sayısında yüzde 150'ye varan bir artış yaşandı.

YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN TERCİHİ DİYARBAKIR

Çatışmalı sürecin 2016'nın ikinci döneminden sonra bitmesi ve ardından oluşturulan huzur ortamı meyvelerini vermeye başladı. Geçtiğimiz yılın ilk 4 ayına göre bu yılın ilk dört ayında yabancı turist sayısında yüzde 300'e varan bir artış yaşandı. Gelen turistlerin en az bir gece Diyarbakır'da konakladığı düşünülünce rakam yüzde 500'leri buldu.

Yabancı turist sayısı da, geçtiğimiz yılın ilk 4 ayına göre bu yılın ilk 4 ayında yüzde 150'ye varan bir artış yaşandı. Yine konaklama düşünüldüğünde bu oran yüzde 300'leri buldu.

"TUR OPERATÖRLERİ DİYARBAKIR'A YENİDEN TURİST GÖNDERMEYE BAŞLADI"

Kente gelen turist ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Bölge Başkanı Mehmet Akyıl, 2015'in sonralarından 2016'nın başlarına kadar Diyarbakır'da olumsuz bir durumun söz konusu olduğunu söyledi. Akyıl, "Haliyle turist anlamında çok ciddi bir kaybımız oldu. Fakat 2017 ile beraber Diyarbakır'da huzur ortamı oluştu. Turistler gelmeye başladılar. Bizler de Diyarbakır'a tur operatörlerini getirmeye başladık. Operatörler de gelip huzur ortamında Diyarbakır'ı gördüler ve gerçekten inandılar. Bunun ardından tekrardan Diyarbakır'a turist göndermeye başladılar. Haliyle kıyaslama yaptığımız zaman çok ciddi bir fark olduğunu görebiliyoruz. Bugün yüzde 50'den fazla bir artış görülüyor fakat Diyarbakır'a sabah gelip konaklamayı Mardin'de yapan birçok turist var. Onları da koyduğumuz zaman yüzde 100'den fazla bir artışın olduğunu görebiliyoruz. Yabancı turist sayısı çatışmalı ortamda tamamen durmuştu. Şimdi yabancılar da gelmeye başladı" dedi.

"OTELLERDE DOLULUK ORANI %80'i AŞTI"

Kentte faaliyet yürüten Liv Süit Otel Genel Müdürü Ferman Zaman ise, 2016'nın o çatışmalı süreci ile bu yılın ilk dönemleri düşünüldüğünde arada uçurumun olduğunu söyledi. Zaman, şöyle konuştu:
"Arada neredeyse yüzde 70 yüzde 80 oranında bir fark var. İlimiz çok güzel, peygamberler şehri, bu güzellikleri turizm açısından değerlendirmemiz gerekir. Biz Diyarbakır'a daha fazla turist gelmesini istiyoruz, bölgemizde turizm ile ilgili çok güzel gidişat var. Devletimiz valilik hep birlikte çok güzel çalışma içerisindeyiz. Biz inanıyoruz ki çok daha iyi olacak. Otellerimizin doluluk oranı değişiyor, yüzde 50-80 arasında bir oran var. Biz yüzde 80 ile gidiyoruz, geneli yüzde 70 ve üstünde. Beklentimiz şehrimize daha çok turist ağırlamak, inanıyoruz ki bu huzur ortamında her şey gerçekleşecek."

akit
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.