• BIST 9104.98
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 26 °C

HNN: Türkiye’ye turist gidiyor

HNN: Türkiye’ye turist gidiyor
Hotel News Now- HNN yazarı Danielle Hess, Boloombeg’e dayanarak “Artık Türkiye’ye turist gidiyor, turizm gelirleri artıyor”yazdı.

NEW YORK - Hotel News Now- HNN yazarı Danielle Hess “Turizmde bilinmesi gereken 5 şey” başlığı altında dünya turizmindeki muhtemel gelişmeleri ve gidişatı özetledi . Danielle Hess yazısında “Artık Türkiye’ye turist gidiyor, turizm gelirleri artıyor” derken Fed'in Haziran ayında faiz artırmasının beklendiğini bu nedenle satın almaların hızlandığını belirtti.
Borç verme koşulları inşaat, stabilize edilmiş varlıklar hakkında değişimler olacağını belirten Hess, “Otelleri yönetenler müşteriye daha yakın olmak ve müşteri sadakati sağlamak için teknolojiyi kullanarak daha akıllı otellerin peşindeler” diye yazdı.

5-sey.jpg

“TURIZMDE BILINMESI GEREKEN 5 ŞEY”

HNN editör personeli tarafından toparlanan ve Danielle Hess’in derlediği 5 başlıkta toplanan yazı şöyle:

1- Xenia Hotels, 205.5 milyon dolarlık Orlando Hyatt otelini satın aldı: Xenia Hotels & Resorts, bir haber bültenine göre , 205.5 milyon $ veya anahtar başına 252.000 $ için Orlando, Florida'daki 815 odalı Hyatt Regency Grand Cypress'i satın aldığını duyurdu.
Kongre tesisinde altı adet yiyecek ve içecek mağazası, 65.000 fitkare feet'lik toplantı alanı ve tam donanımlı bir spa bulunuyor.
Xenia'nın başkanı ve CEO'su Marcel Verbaas, "Hyatt Regency Grand Cypress'in satın alınması, olumlu bir arz ve talep görünümü nedeniyle uzun süredir büyümek isteyen Orlando pazardaki varlığımızı artırmak için son derece iyi bildiğimiz bir piyasa ve eşsiz bir fırsattır" dedi. ,

2- Fed'in Haziran ayında faiz oranlarını yükseltmesi bekleniyor: Federal Wall Street Journal raporlarına göre Fed’in Haziran toplantısında iki hafta içinde tekrar faiz artırması bekleniyor; yetkililer bu yıl 4.5 trilyon dolarlık tahvil ve diğer varlık portföyünü küçültme çerçeve- sini açıklayacak ,
Yetkililer, Fed'in tekrar Eylül ayında faiz oranlarını yükselteceğini düşünüyorlardı. Bu arada Kongre ve Beyaz Saray'ın federal borç limitini kaldırma ve önümüzdeki yıl hükümetin finansmanını onaylama konusunda anlaşmaya varması endişeleri yüzünden bunu tekrar değerlendiriyor.
Ancak The Journal, "Bazıları, kötü bir bütçe mücadelesi pazardaki rolü tehdit ediyorsa, şimdi bazıları bu planların zamanlamasını gözden geçirmek isteyebileceklerini söylüyorlar” diye yazdı.

3- Ödünç verme koşulları inşaat, istikrarlı varlıklara göre farklılık gösteriyor: Kredi verenler ve sahipler, finansman söz konusu olduğunda, istikrarlı oteller için uygun fiyatlandırma ve kullanılabilirlik gördüklerini belirttiler. Ancak Hotel News Now'ın Sean McCracken raporlarında, inşaat finansmanının zor olduğunu bildiriyor.
PMZ Capital Realty'nin kurucusu ve başkanı Peter Berk, yatırımcı tarafın talebi üzerine mevcut otellerin finansman maliyetlerini azalttığını belirterek "İnşaatı bir yana bırakırsak, kazancımız düşer ve çok az para gelir. Herhangi bir ihale anlaşması bile birden fazla teklif alıyor. Ortaya sunulan değerlere ulaşmak için nakit olmalı. Ancak elde parayla dolaşmak için de yeterli fırsat yok. İnsanlar rekabet halinde ve fiyat indirimi yapıyor" dedi.

rus-turist2.20170531073257.jpg

4- Türkiye'de turist gelirleri artıyor:
Bloomberg, Rusya ile ilgili yaşanan durumun "turizm endüstrisinde yaşanan krizi derinleştirdiği" biliniyor. Ancak Bloomberg, son zamanlarda Türkiye'deki turist sayısı ilk kez yükseldiğini belirtiyor.
Türkiye'de turist sayısının yaklaşık 2 milyona ulaştığı ve bu rakam, geçen yıla göre yüzde 18'lik bir artış olduğu belirtiliyor. Tükiye turizminde meydana gelen artış 2015'te başlayan ve "Suriye sınırına yakın bir Rus jetinin vurulması" ile kötüleşti. Bloomberg, olaydan önce Türkiye'ye Almanya’dan sonra en büyük ziyaretçi Rusya'dan geliyordu. Rusya bu olaydan sonra turizm için Türkiye'ye yasakladı. Durumun yeniden düzelmesiyle Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayıları artmaya devam ederse, ülkedeki turizm geliri beklenenden fazla artabilir.

5- Misafirin aklı değişince otellerde değişiyor: The New York Times, “Müşteri talepleri değişti, rekabet kızıştı. Oteller bu derabet ortamında çözüm ararken müşteri talepleri doğrultusunda yeniliklere gitmeye başladılar. Otellere daha teknolojik odalar ve masalar geliyor. Hatta minibarlar bile atılıyor, yerini ücretsiz ikram alıyor. Birçok otel odası ve lobi alanında değişiklik başlıyor.” Diye yazdı.
Stonehill & Taylor Pazarlama ve Tasarım Direktörü Michael Suomi, The New York Times'a Marriott International ve Hyatt Hotels Corporation gibi markaların teknolojiye uyum sağlayarak bu değişiklikleri "tüm iş seyahati yapanların ihtiyaçlarını değiştirerek" hızla yaptıklarını bildirdi.
Suomi, "iPhone'un ve iPad'in gelmesinden bu yana, iş seyahatindeki kişilerin mekânlarıyla nasıl etkileşime girdiğini önemli ölçüde değiştirdiğini belirterek “Geçmişte insanlar belgelerle dolu evrak çantaları ile seyahat edelerdi. Çalışmak için daha fazla alana ihtiyaçları vardı ve iş merkezine gitmeleri ve işleri bastırması ve birilerine fakslaması gerekiyordu. Artık teknoloji ile bu talepler değişti."
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.